21/7/20

Υπ. Υγείας Κύπρου: Ανάγκη για προμήθεια 1,2 εκατ. εμβολίων για τον κορονοϊό

Το υπουργείο Υγείας έχει ήδη διαβιβάσει πριν από τρεις εβδομάδες, δια του εκπροσώπου του, την ανάγκη για προμήθεια 1,2 εκατ. εμβολίων. Σημειώνεται ότι στην ποσότητα αυτή συμπεριλαμβάνονται και οι Τουρκοκύπριοι.

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη για την επίτευξη συμφωνίας στις Βρυξέλλες


Εκφράζω την πλήρη ικανοποίησή μου γιατί ύστερα από πολυήμερες και εντατικές διαπραγματεύσεις, η Κύπρος πέτυχε τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει σε σχέση με το ΠΔΠ και το Σχέδιο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Γραπτή Δήλωση Υπ. Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη για τη συμφωνία επί του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου και το Σχέδιο Ανάκαμψης της ΕΕ


Η σημερινή μέρα είναι σημαδιακή για την Ευρώπη και τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά από πολύμηνες, πολύπλοκες και επίμονες συζητήσεις κατέστη δυνατό το πρωί να επιτευχθεί συμφωνία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τον επόμενο πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ (2021- 2027) καθώς και για το φιλόδοξο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με νέα περιστατικά της νόσου COVID-19


Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1,395 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 2 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Συγκεκριμένα, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

Συνάντηση Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη με την Πρέσβειρα των ΗΠΑ καΤζούντιθ Γκέιλ Γκάμπερ


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, είχε σήμερα συνάντηση με την Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κα Τζούντιθ Γκέιλ Γκάμπερ.

Σε Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Έρευνας συμμετείχε σήμερα ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος


Στο Άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας για θέματα Έρευνας στο πλαίσιο της γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, συμμετείχε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κόκκινος.

Προσφώνηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Β’ Σύνοδο της Παράλληλης Βουλής για την Κοινωνία των Πολιτών


Αγαπητά μέλη της Παράλληλης Βουλής για την Κοινωνία των Πολιτών,

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζω σήμερα στη Δεύτερη Σύνοδο της Παράλληλης Βουλής σας, η δημιουργία της οποίας είχε ως βασικό στόχο την ενίσχυση της ενεργού ιδιότητας του πολίτη και της συμμετοχικής δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, του πλουραλισμού και της διαφάνειας.

Ν. Αναστασιάδης: Πάνω από 2,7 δισ. στην Κύπρο από το ΠΔΠ και το Σχέδιο Ανάκαμψης

"Εκφράζω την πλήρη ικανοποίησή μου, γιατί ύστερα από πολυήμερες και εντατικές διαπραγματεύσεις, η Κύπρος πέτυχε τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) και το Σχέδιο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης.