12/5/10

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση της ΕΤΥΚ να χαιρετίσω το Ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Κεντρικών Τραπεζών Ευρώπης (ΕΣΟΚΤΕ-SCECBU). Το γεγονός ότι παρευρίσκονται στο Συνέδριο 80 σύνεδροι από 41 συνδικαλιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στις Κεντρικές Τράπεζες των χωρών μελών της ΕΕ, τους οποίους και καλωσορίζω στην Κύπρο, αποτελεί από μόνο του μια καλή ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, αλληλοενημέρωση και προβληματισμό σε σχέση με θέματα κοινού ενδιαφέροντος με σκοπό τον από κοινού επαναπροσδιορισμό του ρόλου του συνδικαλιστικού κινήματος στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Και αυτό, ενόψει της συνεχούς ενοποίησης των χρηματοπιστωτικών αγορών στην ΕΕ, των ραγδαίων ανακατατάξεων, των προβλημάτων και των εξελίξεων στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στην πληροφορική, αλλά και την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΣΟΚΤΕ, στη Λευκωσία
12/05/2010

Είναι με αισθήματα τιμής και συγκίνησης που απευθύνω χαιρετισμό στην εκδήλωση για την παρουσίαση του δεύτερου τόμου του βιβλίου του φίλου μου Αντρέα Καουρή, για τον ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στην παρουσίαση του Β' Τόμου του βιβλίου του Αντρέα Καουρή Γρηγόρης Αυξεντίου, στη Λευκωσία
12/05/2010

Να μη μεταδοθεί πριν τις 7.30 μ.μ.

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την ευγενική πρόσκληση να παρευρεθώ σήμερα ανάμεσά σας και να θέσω υπό την αιγίδα μου την παγκύπρια εκστρατεία κατά της νεανικής παραβατικότητας. Επιθυμώ να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους εμπνευστές και διοργανωτές, τα περιοδικά Click και Μαθητικό Click, την Παγκύπρια Ομάδα Κοινωνικά Ενεργών Νέων και την Κοινοτική Αστυνόμευση, για την πρωτοβουλία τους να συμβάλουν στη διαφώτιση, ευαισθητοποίηση και αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού κοινωνικού προβλήματος.

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως στην τελετή έναρξης της Παγκύπριας Εκστρατείας κατά της Νεανικής Παραβατικότητας με τίτλο "Βάζουμε τέλος στα λάθη", στη Λευκωσία
12/05/2010

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου

12/05/2010
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου.

Μετά τη συνεδρία ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Συνεχίστηκε σήμερα η πολυήμερη, έτσι όπως εξελίχθηκε, συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου μέσα σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε σήμερα τις δικές του τοποθετήσεις και απάντησε σε όλα εκείνα τα ερωτήματα και τις θέσεις που έχουν τεθεί στις προηγούμενες μέρες της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου για τα διάφορα θέματα στο Κυπριακό. Έγινε και διάλογος, ο Πρόεδρος συνόψισε διάφορα θέματα και συμφωνήθηκε στην επόμενη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, στις 19 Μαΐου, να συνεχιστεί ο διάλογος επί συγκεκριμένων ζητημάτων και αυτών που έχει συνοψίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και τα κόμματα μέχρι τότε μπορούν να στείλουν συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία μπορούν να τύχουν συζήτησης στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου».