14/7/13

Επιμνημόσυνος λόγος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου στο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα Ντίνου Παύλου 14/07/2013

Με αισθήματα ψυχικής ανάτασης και εθνικής περηφάνιας τελούμε σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο του Ντίνου Παύλου, του αγωνιστή της αντίστασης που με πάθος και αυταπάρνηση υπηρέτησε την πατρίδα σε καιρούς δύσκολους, το μαύρο εκείνο καλοκαίρι του 1974, προσφέροντας τη ζωή του στον βωμό της δημοκρατίας και της νομιμότητας.

Επιμνημόσυνος λόγος του Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Τάσου Μητσόπουλου στο εθνικό μνημόσυνο των ηρώων του Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς 14/07/2013

Φυλλομετρώντας το ένδοξο παρελθόν της πατρίδας μας, σταματήσαμε σήμερα σε σελίδες δόξας και τιμής που κοσμούν περήφανα την ιστορία μας. Ανατρέχοντας στις χρυσές αυτές σελίδες του ηρωισμού και της ανδρείας μια άφωνη κραυγή κατακλύζει τις ψυχές μας καλώντας μας να αισθανθούμε το βαρύ φορτίο που η κυπριακή ιστορία έχει αποθέσει στα χέρια μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη σε εκδήλωση της Γαλλικής Πρεσβείας για την Εθνική Ημέρα της Γαλλικής Δημοκρατίας 14/07/2013

Η Γαλλία είναι ένας από τους πιο στενούς μας εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ενωση και φιλοδοξούμε να έχουμε ακόμη στενότερες σχέσεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Γαλλίας με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η ελευθερία, η ισότητα και η αδελφοσύνη είναι αξίες που συμμερίζονται Κύπρος και Γαλλία».

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου στην ετήσια χοροεσπερίδα της κοινότητας Καπηλειού, χθες 14/07/2013

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας. Το θεωρώ δε ιδιαίτερη τιμή που μου δίνετε την ευκαιρία να θέσω υπό την αιγίδα μου την ωραία αυτή εκδήλωση και να απευθύνω ένα σύντομο χαιρετισμό.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη - 13/7/2013 14/07/2013

Οι αντιδράσεις από πλευράς αντιπολίτευσης στη συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη ήταν αναμενόμενες. Αυτή τη στιγμή ο τόπος δεν χρειάζεται αντιδικίες. Ο τόπος βρίσκεται σε μία πρωτόγνωρα δύσκολη κατάσταση. Αυτά ανέδειξε και τόνισε έντονα με την ίδια τη συνέντευξή του χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επιμνημόσυνος λόγος του Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στο εθνικό μνημόσυνο των ηρώων Κάτω Πάφου 14/07/2013

Ο Ιούλιος είναι ο αδυσώπητος μήνας της μνήμης. Αυτές οι μέρες είναι μέρες μνήμης αλλά και τιμής. Αυτές τις μέρες, λαός και ηγεσία, διασκελίζουμε 39 βασανιστικά χρόνια και ξαναφέρνουμε μπροστά στον καθρέφτη της ιστορίας τα τραγικά γεγονότα του Ιουλίου του 1974.