5/6/12

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την οικονομία 05/06/2012

Πρέπει να σταματήσει η γενική και αόριστη κριτική περί μη λήψης μέτρων, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρίστος Χριστοφίδης, καλώντας όλους να πουν στον λαό τι θέλουν να εφαρμόσουν. Διερωτήθηκε ακόμα μήπως κάποιοι μιλώντας για μέτρα εννοούν αποκοπές μισθών, κατάργηση της ΑΤΑ, αποκοπή των συντάξεων, συνεχή επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης, ιδιωτικοποιήσεις και κατάργηση κοινωνικών παροχών.

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το Κυπριακό 05/06/2012

Αν ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας είναι έτοιμος να συζητήσει εμείς έχουμε μια συγκεκριμένη πρόταση και αναμένουμε την αντίδραση της άλλης πλευράς, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρίστος Χριστοφίδης σε σχέση με την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Αμμόχωστο.

Συνάντηση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Οικονομικών και Προϋπολογισμού με τον Επίτροπο Ανάπτυξης της ΕΕ 05/06/2012

Οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Οικονομικών και Προϋπολογισμού είχαν σήμερα κοινή συνάντηση με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιο για θέματα ανάπτυξης κ. Andris Piebalgs, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο στα πλαίσια επίσκεψης εργασίας εν όψει της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, στο Λουξεμβούργο 05/06/2012

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκάς Λουκά αναχωρεί αύριο για το Λουξεμβούργο για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, το οποίο θα είναι και το τελευταίο επί Δανικής Προεδρίας.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στην τελετή αποφοίτησης της Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου 05/06/2012

Να μη μεταδοθεί πριν τις 8 μ.μ.

Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου ικανοποίηση που άλλη μια ακαδημαϊκή χρονιά έχει φθάσει αισίως στο τέλος της και να συγχαρώ εκ βάθους καρδιάς τους 59 σημερινούς απόφοιτους της Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου. Είναι πάντοτε ευτυχές το γεγονός ότι η Αστυνομία Κύπρου ενισχύεται με νέο αίμα και ανθρώπους με ζωντάνια και πάθος για τη ζωή και προσφορά στην κοινωνία.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας μεταβαίνει στην Κοπεγχάγη 05/06/2012

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων κ. Γιαννάκης Γαβριήλ μεταβαίνει αύριο στην Κοπεγχάγη για να συμμετάσχει σε Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Γεωργίας/Αγροτικών Θεμάτων και Περιβάλλοντος των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Η Διάσκεψη διοργανώνεται στα πλαίσια της τρέχουσας Δανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ στις 7 και 8 Ιουνίου. Τον κ. Γαβριήλ συνοδεύει η Λειτουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής κα Μαρία Αδαμίδου Παστελλή.

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Αρχείου του ΡΙΚ 05/06/2012

Κυρίες και κύριοι,

Είναι με χαρά και μεγάλη ικανοποίηση, που αποδέχθηκα την πρόσκλησή σας να εγκαινιάσω το νέο κτήριο του αρχείου του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου. Το έργο αυτό συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση του συνολικού χώρου των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος και αποτελεί σημείο αναφοράς στον ευρύτερο πολιτιστικό χώρο της Κύπρου. Αποτελεί την απάντηση σε μια μεγάλη ανάγκη της εποχής μας: να διαφυλαχθεί η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά όπως έχει οπτικοακουστικά καταγραφεί από το ΡΙΚ τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στα εγκαίνια του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου Λάρνακας 05/06/2012

Να μην μεταδοθεί πριν τις 5 μ.μ.

Κάθε φορά που μια αθλητική εγκατάσταση παραδίδεται στην κοινωνία δίδεται η ευκαιρία σε όλους εμάς να συνειδητοποιούμε ότι προστίθεται ακόμα ένα λιθαράκι στη συνολική προσπάθεια για αναβάθμιση και βελτίωση της αθλητικής υποδομής στον τόπο μας.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων παρέστη χθες στα εγκαίνια της έκθεσης «Ποσειδώνια 2012», στην Αθήνα 05/06/2012

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου παρέστη χθες στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2012», τα οποία τέλεσε ο Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Παναγιώτης Πικραμμένος.
Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός ξεναγήθηκε στο περίπτερο της Κύπρου, αλλά και σε περίπτερα άλλων χωρών, τα οποία φιλοξενούνται στην ναυτιλιακή έκθεση.