13/8/13

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου στο 33ο Φεστιβάλ Λευκάρων 13/08/2013



Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στο 33ο Φεστιβάλ Λευκάρων, που έχει καθιερωθεί και καταξιωθεί στη συνείδηση όλων μας ως ένας σημαντικότατος θεσμός, ο οποίος αναδεικνύει την πολιτισμική φυσιογνωμία του τόπου μας μέσα από το θέατρο, τη μουσική, τον χορό, τη χειροτεχνία και τη ζωγραφική, αλλά και μέσα από δραστηριότητες που αποσκοπούν στη βελτίωση της σημερινής ποιότητας ζωής.

Ανακοινώσεις του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών για προϊόντα που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας 13/08/2013


Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι έχει εντοπίσει στην αγορά τα πιο κάτω προϊόντα, τα οποία δεν συμμορφώνονται με τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας της οδηγίας για τον Ηλεκτρολογικό Εξοπλισμό Χαμηλής Τάσης (LVD) και εμπερικλείουν ουσιαστικούς και σοβαρούς κινδύνους ασφάλειας για τον χρήστη και, ως εκ τούτου, έχει διατάξει την απόσυρσή τους από την αγορά.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Λ. Ομήρου σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Κέντρου Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄, στην Παναγιά 13/08/2013

Να μη μεταδοθεί πριν τις 8.00 μ.μ.
Παραφράζοντας τα λόγια του Κωνσταντίνου Τσάτσου στον επικήδειο αποχαιρετισμό του Μακαρίου «Δεύτε, πονεμένοι αδελφοί», εδώ στη γενέτειρα του μεγάλου Εθνάρχη, σας καλώ «να λάβετε θάρρος, δύναμη και πίστη. Ο Μακάριος υπήρξε η Κύπρος και η Κύπρος δεν πεθαίνει.»

Κλειστό το Μεσαιωνικό Κάστρο για το κοινό

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Αρχαιοτήτων, ανακοινώνει ότι το Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου θα είναι κλειστό για το κοινό από τις 26 Αυγούστου 2013 μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2013, και των δύο ημερομηνιών συμπεριλαμβανομένων, λόγω εργασιών εν όψει της διοργάνωσης του Paphos Aphrodite Festival 2013.

Προσοχή στις πυρκαγιές το θερμό τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, με την ευκαιρία των διακοπών του Δεκαπενταύγουστου και των προβλέψεων για άνοδο της θερμοκρασίας, απευθύνει θερμή έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, να συνεργάζεται στενά με το προσωπικό του Τμήματος Δασών και να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών.

Έναρξη κυνηγετικής περιόδου και προστασία των δασών από τις πυρκαγιές 13/08/2013

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με την ευκαιρία της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου την ερχόμενη Κυριακή 18 Αυγούστου 2013, απευθύνει έκκληση προς τους κυνηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις εξορμήσεις τους, να αποφεύγουν το άναμμα φωτιάς και τη ρίψη αποτσίγαρων και αναμμένων σπίρτων. Τονίζεται ότι ο κίνδυνος πρόκλησης και εξάπλωσης πυρκαγιάς είναι εξαιρετικά μεγάλος λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.