20/12/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας κ. Νίκου Κουγιάλη στην εκδήλωση πόντισης του Νέμεσις ΙΙΙ για δημιουργία τεχνητού υφάλου

Είναι με μεγάλη χαρά που παρευρίσκομαι εδώ και χαιρετίζω αυτή την πρωτότυπη εκδήλωση για την πόντιση του σκάφους Νέμεσις ΙΙΙ, ως μέρους του ευρύτερου τεχνητού υφάλου της θαλάσσιας περιοχής Παραλιμνίου.

ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ WE-Qualify


«Κατάρτιση εγκαταστατών συστημάτων θερμομόνωσης, κουφωμάτων και συστημάτων ηλιοπροστασίας καθώς και μικρών συστημάτων οικιακών συστημάτων βιομάζας»

Fifteenth decree of the Enforcement of Restrictive Measures on Transactions of Foreign Banks


Fifteenth decree of the Enforcement of Restrictive Measures
on Transactions of Foreign Banks

UNOFFICIAL TRANSLATION

Δέκατο πέμπτο Διάταγμα του περί της Επιβολής Περιοριστικών Μέτρων στις Συναλλαγές των Ξένων Τραπεζών σε Περίπτωση Έκτακτης Ανάγκης Νόμος του 2013

6 Παρασκευή, 20/12/2013


Δέκατο πέμπτο Διάταγμα του περί της Επιβολής Περιοριστικών Μέτρων
στις Συναλλαγές των Ξένων Τραπεζών σε Περίπτωση Έκτακτης Ανάγκης Νόμος του 2013


Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 4 και 5

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου

 
Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων
κ. Τάσου Μητσόπουλου

Σάββατο, 21/12/2013

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου



Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ως γνωστό, στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν τα θέματα Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας και η Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Εγκρίθηκαν, επίσης, συμπεράσματα που αφορούν την κοινωνική διάσταση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, την Οικονομική και Κοινωνική Πολιτική, τη διεύρυνση, καθώς και θέματα μετανάστευσης και ενέργειας.

Προϊόντα που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες εντοπίστηκαν στην κοινοτική αγορά






Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Ασφάλεια Προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κυκλοφορήσει στην κοινοτική αγορά τα πιο κάτω προϊόντα τα οποία θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους:

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη




Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη
Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Transport Statistics, 2012





The Statistical Service announces the publication of the annual report «Transport Statistics» for the year 2012. The report provides detailed information on the economic developments of the broad Transport sector as well as data on the registration of motor vehicles by type and category, road accidents, shipping and aviation activities and transportation of goods and passengers.

Ανακοίνωση του Τμήματος Οδικών Μεταφορών για παραχώρηση εισιτηρίων για μαθητικές διαδρομές



Με βάση τη Γνωστοποίηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων που δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2013, με αρ. Κ.Δ.Π. 435/2013, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, για σκοπούς υλοποίησης του μέτρου παραχώρησης εισιτηρίων για τις ειδικές μαθητικές διαδρομές (αξίας €15 χωρίς την καταβολή κομίστρου) για κάθε παιδί πέραν των δύο για τις οικογένειες με περισσότερα από δύο παιδιά που φοιτούν ταυτόχρονα στη μέση δημόσια εκπαίδευση, πληροφορεί τα ακόλουθα:

Παρατηρητήριο Τιμών – Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι



ΚΥΠΡΙΑΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρατηρητήριο Τιμών Χριστουγεννιάτικων Εδεσμάτων





Στο πλαίσιο με παρακολούθησης με λειτουργίας με αγοράς του λιανικού εμπορίου και με πληροφόρησης των καταναλωτών ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού έχει ολοκληρώσει νέα έρευνα για συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης Χριστουγεννιάτικων Εδεσμάτων σε Μεγάλες Υπεραγορές, Αρτοποιεία και Ζαχαροπλαστεία με 16-17.12.2013.   

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Παρατηρητήριο Τιμών Χριστουγεννιάτικων Εδεσμάτων
16-17.12.2013

Στατιστικές Μεταφορών, 2012



Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει την έκδοση της ετήσιας έκθεσης «Στατιστικές Μεταφορών» για το 2012. Η έκθεση περιέχει λεπτομερή στοιχεία για τις οικονομικές εξελίξεις στον τομέα των Μεταφορών, όπως επίσης και στοιχεία για τις εγγραφές των διαφόρων τύπων και κατηγοριών οχημάτων, τα οδικά δυστυχήματα, τη διακίνηση πλοίων και αεροπλάνων, εμπορευμάτων και επιβατών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ






ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χριστουγεννιάτικο Παρατηρητήριο Τιμών Κρεάτων  16-17.12.2013

ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΥΜΒΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ)






Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ανακοινώνει τον πιο κάτω διορισμό με σύμβαση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης (Προδημοτική Εκπαίδευση), με ισχύ από  7 Ιανουαρίου 2014.

Διορισμός μελών της Επιτροπής Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων




Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά την Συνεδρία του ημερ. 19 Δεκεμβρίου 2013, αποφάσισε να εγκρίνει τον διορισμό, σύμφωνα με τα άρθρα 5 και 6 του περί Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων Νόμου του 2012, του Προέδρου, των μελών και των αναπληρωματικών μελών της Επιτροπής Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (ΕΔΝΑΣ) για τριετή περίοδο. Η σύνθεση της Επιτροπής αποφασίστηκε ως ακολούθως:

Δραστηριότητες του Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου





Δραστηριότητες του Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου

Σάββατο, 21/12/2013

Ο Υπουργός Υγείας - Επισκέψεις σε Υπεραγορές






Στα πλαίσια των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες σε υπεραγορές και άλλα υποστατικά εν όψει της εορταστικής περιόδου, ο Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, στις 10.30 π.μ., την υπεραγορά ΑΛΦΑ ΜΕΓΑ στην Έγκωμη. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Υπουργός θα προβεί σε δηλώσεις.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου




Πρόγραμμα δραστηριοτήτων Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης
κ. Ιωνά Νικολάου

Δευτέρα, 23/12/2013

Ομιλία Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Τ. Μητσόπουλου στα εγκαίνια των ανακατασκευασμένων λεωφόρων Αδώνιδος και Γ. Γρούτα στο Δάλι




Με μεγάλη χαρά οι συνεργάτες μου κι εγώ βρισκόμαστε σήμερα μαζί σας προκειμένου, μαζί με τον φίλο Δήμαρχο  Ιδαλίου, να παραδώσουμε το σημαντικό αυτό έργο και επίσημα στην κυκλοφορία. Η τελετή αυτή, σε μια περίοδο οικονομικής στενότητας, εκφράζει μεταξύ άλλων την αποφασιστικότητά μας να μην τα βάλουμε κάτω αλλά να συνεχίσουμε με πίστη και ενθουσιασμό τον αγώνα της ανάπτυξης και της δημιουργίας.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου





Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Υπουργού Δικαιοσύνης
και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου


Σάββατο, 21/12/2013

Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου







Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος θα δώσει Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, στις 10.30 π.μ., στην Αίθουσα Διασκέψεων του Υπουργείου Εσωτερικών, με θέμα: «Το Στρατηγικό Σχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την περίοδο 2014 – 2016».

Ανακοίνωση της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο




Η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο (ΔΕΑ) σε σημερινή της ανακοίνωση αναφέρει: