15/11/13

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και του Υπουργού Άμυνας





Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου και ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου υπέγραψαν σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο Υπουργείων, με σκοπό την ανάπτυξη ενιαίας στρατηγικής διαχείρισης και συντονισμού των ελικοπτέρων Agusta Westland της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς καθώς και προγράμματος ενιαίας εκπαίδευσης των πληρωμάτων τους ούτως ώστε να εξυπηρετούνται κατά τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο οι επιχειρησιακές ανάγκες της Δημοκρατίας.



Το Μνημόνιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών κοινών δράσεων και προνοεί τη διεξαγωγή κοινών επιχειρήσεων, μεταξύ άλλων, στους τομείς έρευνας και διάσωσης, πυρόσβεσης, παρακολούθησης τροχαίας κίνησης, περιπολιών για πρόληψη, καταστολή και εξιχνίαση του εγκλήματος. Προς τον καλύτερο συντονισμό των επιχειρήσεων θα συσταθεί κοινή επιτροπή συντονισμού και υλοποίησης των συμφωνηθέντων.

Η κοινή διαχείριση των ελικοπτέρων και οι κοινές εκπαιδεύσεις των μελών θα συμβάλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας στον τόπο μας, στον καλύτερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής και στη σωστή αξιοποίηση των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού. Παράλληλα με την συνεργασία αυτή θα μειωθούν σημαντικά οι δαπάνες από την εκπαίδευση του πληρώματος των ελικοπτέρων, την αμοιβαία συντήρησή τους, την αμοιβαία διάθεση και χρήση των εγκαταστάσεων και την καλύτερη αξιοποίηση των αναλώσιμων ανταλλακτικών και εξαρτημάτων.  

------------------