11/10/12

Διοργανώνεται η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης 11/10/2012

Αρχίζουν την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», Λευκωσία, οι εργασίες της 48ης Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC), οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 16 Οκτωβρίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε αντιπροσωπία της Υπεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 11/10/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπία της Υπεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας (SEDE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Ο Πρόεδρος της Βουλής απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 11/10/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου απέστειλε σήμερα συγχαρητήρια επιστολή στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Βασίλειο Σκουρή, με την ευκαιρία της επανεκλογής του στο αξίωμα.

Η Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με την Υποεπιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 11/10/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή είχε σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση με αντιπροσωπεία της Υποεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (SEDE), η οποία πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συμμετοχή του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου στις εργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Διεθνούς Τράπεζας 11/10/2012

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Πανίκος Δημητριάδης βρίσκεται στο Τόκυο για να μετάσχει στις εργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Διεθνούς Τράπεζας, που πραγματοποιούνται από σήμερα μέχρι κ

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της Πολιτικής Άμυνας του Λιβάνου 11/10/2012

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κα Αίγλη Παντελάκη είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο της, με τoν Γενικό Διευθυντή Πολιτικής Άμυνας του Λιβάνου, Στρατηγό Raymond Khattar. Στη συνάντηση παρέστησαν εκπρόσωποι των Υπουργείων Εξωτερικών και Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, του Αρχηγείου Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, καθώς και του Τμήματος Δασών.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στα εγκαίνια έκθεσης δημιουργιών ατόμων των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, στο αίθριο της Βουλής των Αντιπροσώπων 11/10/2012

Η 10η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας από το 1992, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των κρατών και την υιοθέτηση μέτρων για την προαγωγή της ψυχικής υγείας. Έκτοτε, η ημέρα αυτή αποτελεί ορόσημο για τους ανθρώπους που πάσχουν, αλλά και για τους ανθρώπους που πασχίζουν για την ψυχική υγεία. Η Βουλή των Αντιπροσώπων, θέλοντας να στηρίξει όλους αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, οργάνωσε τη σημερινή εκδήλωση με αφορμή την ημέρα αυτή.

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 11/10/2012

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου θα εορταστεί και φέτος με κάθε λαμπρότητα. Το λεπτομερές πρόγραμμα του εορτασμού στη Λευκωσία έχει ως εξής:

Εκδήλωση στο Πεκίνο για την 52η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας 11/10/2012

Η Πρεσβεία της Κύπρου στο Πεκίνο διοργάνωσε στις 9 Οκτωβρίου εορταστική εκδήλωση για την 52η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας και της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο. Τη δεξίωση τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Song Tao ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Ομιλία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου στο σεμινάριο: “Freedom of Media in the Euro-Mediterranean Region”, στη Λευκωσία 11/10/2012

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Κυρίες και κύριοι,

Επιθυμώ να αρχίσω την παρέμβασή μου με μία παρατήρηση. Στα έγγραφα του σεμιναρίου δεν γίνεται αναφορά στον όρο «αραβική άνοιξη» αλλά χρησιμοποιείται η φράση «εξέγερση των αραβικών χωρών».