3/12/12

Η Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με την Υπουργό Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της Αλβανίας 03/12/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με την Υπουργό Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της Αλβανίας κα Majlinda Bregu, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο ύστερα από πρόσκληση της κας Υπουργού υπό την ιδιότητά της ως προεδρεύουσας του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων. Η επίσκεψη της κας Bregu αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας δρος Edmond Panariti στην Κύπρο, στις 4 Οκτωβρίου, και της επίσκεψης της δρος Κοζάκου-Μαρκουλλή στα Τίρανα στις 31 Ιουλίου.

Δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών μετά τις συναντήσεις του με ΟΣΕΛ και ΕΜΕΛ 03/12/2012

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου είχε σήμερα το απόγευμα χωριστές συναντήσεις με αντιπροσωπείες του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας (ΟΣΕΛ) και της Εταιρείας Μεταφορών Λεμεσού (ΕΜΕΛ), στην παρουσία του Προέδρου και μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων.

οκληρώθηκαν οι εργασίες της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 03/12/2012

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την οποία φιλοξένησε στις 2 και 3 Δεκεμβρίου η Βουλή των Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Υπογραφή Συμφωνιών Χρηματοδότησης Προγραμμάτων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ισλανδίας, του Λίχνενσταϊν και της Νορβηγίας για τις Χορηγίες ΕΟΧ/Νορβηγίας 2009-2014 03/12/2012

Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου η τελετή υπογραφής δύο Συμφωνιών Χορηγιών μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ισλανδίας, του Λίχνενσταϊν και της Νορβηγίας, πoυ αφορούν το διατομεακό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από τη χορηγία του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και το διατομεακό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από τη χορηγία της Νορβηγίας αντίστοιχα.

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια 03/12/2012



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας παρέστη και χαιρέτισε σήμερα τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων.


Μετά το πέρας της Συνέλευσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι σήμερα το Eurogroup εξετάζει το θέμα της Κύπρου και ερωτηθείς τι να αναμένουμε από αυτό, απάντησε: «Αύριο θα τα πούμε».

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων 03/12/2012


Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Κύριε Πρόεδρε και μέλη της Ένωσης Δήμων,

Κυρίες και κύριοι,

Η παρουσία μου στην ετήσια Γενική Συνέλευσή σας με χαροποιεί ιδιαίτερα, αφού Υπουργείο Εσωτερικών και Ένωση Δήμων είναι συνεργάτες για την επίτευξη κοινών στόχων, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η αναβάθμιση της ζωής του πολίτη.

Ομιλία της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Αρμόδιων για Ανθρώπινα Δικαιώματα με θέμα «Σύζευξη της οικογενειακής ζωής με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις» 03/12/2012

Θέλω πρώτα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση να μετάσχω ως ομιλήτρια στο σημερινό συνέδριο και να σας διαβεβαιώσω ότι η Κύπρος, καθόλη τη διάρκεια της Προεδρίας της, στηρίχθηκε και στηρίζεται στη συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με στόχο τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου ποιότητας ζωής για κάθε πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών κ. Σοφοκλή Φυττή στη Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Αρμόδιων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα 03/12/2012

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζω στην Κύπρο και στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών αρμοδίων για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των εθνικών Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των υπό ένταξη (και υποψηφίων) χωρών.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων Κύπρου 03/12/2012

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ένωση Δήμων για την πρόσκληση να χαιρετίσω την σημερινή Γενική Συνέλευση. Εκφράζω σεβασμό και εκτίμηση προς όλους τους Δημάρχους και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων, τόσο των ελεύθερων όσο και των κατεχόμενων Δήμων του τόπου μας, για το πολύτιμο κοινωνικό έργο που επιτελείτε προς την κυπριακή κοινωνία.