6/12/12

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών 06/12/2012

Με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε σήμερα, εδώ στο Προεδρικό Μέγαρο, τους Κύπριους εθελοντές και το συντονιστικό τους όργανο, το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Σταύρο Ολύμπιο, για να τιμήσουμε όλοι μαζί τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού. Με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε εμπράκτως την εκτίμησή μας ως Πολιτεία απέναντι στον αλτρουισμό και την αφιλοκερδή αγάπη για τον άνθρωπο.

Ομιλία του Υπουργού Οικονομικών κ. Βάσου Σιαρλή στη Βουλή των Αντιπροσώπων με την ευκαιρία της συζήτησης του Προϋπολογισμού για το 2013 06/12/2012

1. Εισαγωγή

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, καλείται να συζητήσει και να ψηφίσει τον κρατικό Προϋπολογισμό.

Εναρκτήρια ομιλία του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ, στις Βρυξέλλες 06/12/2012

Σας ευχαριστώ για την τιμητική σας πρόσκληση και την ευκαιρία που δίνετε στην Κυπριακή Προεδρία να καταθέσει τις απόψεις της, αλλά και τη συμβολή που είχε κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου ως η προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου της ΕΕ, αναφορικά με την εξέλιξη του πλαισίου πολιτικής της ΕΕ για τις τοπικές και περιφερειακές αειφόρες επενδύσεις ενέργειας, και συγκεκριμένα για την παρακολούθηση του Ενεργειακού Χάρτη Πορείας 2050.

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου 06/12/2012

O Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Λ. Ομήρου κάλεσε σήμερα στο Γραφείο του τον Γενικό Γραμματέα της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. κ. Γλαύκο Χατζηπέτρου και ζήτησε εξηγήσεις για δηλώσεις στις οποίες προέβη χθες και με τις οποίες απέδιδε σε βουλευτές εγκληματικές πράξεις και συγκεκριμένα τη διακίνηση μαύρου χρήματος.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στο 26ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΠΕΟ, στη Λευκωσία 06/12/2012

Με αισθήματα συγκίνησης ανέρχομαι σε τούτο το βήμα, για να απευθύνω χαιρετισμό τιμής στο 26ο Συνέδριο της ΠΕΟ. Η ΠΕΟ ήταν και παραμένει η πρωτοπόρα και μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση του τόπου μας, που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των εργαζομένων και ευρύτερα του λαού μέσα από τους αγώνες της, την ταξική συνέπεια στην υπεράσπιση των δικαίων των εργαζομένων, την υπευθυνότητα και την αποφασιστικότητα με την οποία χειρίζεται τα εργατικά και κοινωνικά ζητήματα.

Έκθεση Έργων Τέχνης Παιδιών και Ενηλίκων της Σχολής Τυφλών 06/12/2012

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 9 π.μ., στην Αίθουσα Τελετών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Έκθεση Έργων Τέχνης Παιδιών και Ενηλίκων της Σχολής Τυφλών.

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στους εορτασμούς του Προστάτη του Ναυτικού, Αγίου Νικολάου 06/12/2012

Σήμερα τιμούμε το Πολεμικό μας Ναυτικό και εκφράζουμε αναγνώριση στο έργο που επιτελεί η Εθνική Φρουρά για την υπεράσπιση της ελευθερίας της πατρίδας μας και της αξιοπρέπειας του λαού μας. Αυτά επισήμανε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, στην παρουσία του οποίου το Πολεμικό Ναυτικό τίμησε τον Προστάτη του, Άγιο Νικόλαο.

Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για το μήνα Νοέμβριο, 2012 06/12/2012

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Νοέμβριο 2012 μειώθηκε κατά 0,25 μονάδες ή 0,21% και έφτασε στις 120,36 μονάδες σε σύγκριση με 120,61 τον Οκτώβριο 2012. Αυτό οφείλεται κυρίως σε μειώσεις στις τιμές των πετρελαιοειδών και ορισμένων φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Αυξήσεις σημειώθηκαν στις τιμές ορισμένων ειδών ένδυσης, υπόδησης και των πατατών.

Υπογραφή Συμφωνιών Χρηματοδότησης Προγραμμάτων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας για τις Χορηγίες ΕΟΧ/Νορβηγίας 2009-2014 06/12/2012

Υπογράφηκαν χθες, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας δύο Συμφωνίες Χορηγιών, μία για το διατομεακό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από τις Χορηγίες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και μία για το διατομεακό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από τις Χορηγίες της Νορβηγίας.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους για την 7η Δεκεμβρίου, Μέρα Μνήμης και Τιμής για τους Μαχητές της Αντίστασης 06/12/2012

Αγαπητές και αγαπητοί μαθήτριες και μαθητές,
φοιτήτριες και φοιτητές, εκπαιδευτικοί

Στις 7 Δεκεμβρίου, κάθε χρόνο, στρέφουμε τη μνήμη μας στα τραγικά γεγονότα του 1974 και τιμούμε τους μαχητές της Αντίστασης. Τιμούμε σήμερα όλους εκείνους τους δημοκρατικούς πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που πρόταξαν τα στήθια τους και πολέμησαν με ηρωισμό και αυτοθυσία ενάντια στο προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄.