12/12/12

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στην εκδήλωση του Καναλιού 6 και του Round Table, στη Λεμεσό 12/12/2012

Με ευχαρίστηση δέχθηκα την πρόσκλησή σας να παραστώ και να χαιρετήσω αυτή την όμορφη εκδήλωση που στόχο έχει την οικονομική ενίσχυση του Ταμείου Ημέρα Αγάπης Παιδιού.

Ο Υπουργός Εμπορίου συμμετείχε στην 7η Συνάντηση του Μόνιμου Συμβουλίου Συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας για την Ενέργεια, στη Λευκωσία 12/12/2012

Οι ενεργειακές σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας συζητήθηκαν σήμερα κατά την 7η Συνάντηση του Μόνιμου Συμβουλίου Συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας για την Ενέργεια, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στην τελετή βράβευσης του λαϊκού ποιητή Παντελή Κακολή, στο Λιοπέτρι 12/12/2012


Με μεγάλη μου χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση να παραστώ σήμερα και να θέσω υπό την αιγίδα μου την τελετή βράβευσης του λαϊκού μας ποιητή Παντελή Κακολή, ο οποίος διακρίθηκε με το χρυσό μετάλλιο τιμής για την προσφορά του στα ελληνικά γράμματα από τον Όμιλο για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων.

Τελετή απονομής του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στους Καθηγητές Brézin και Schopper 12/12/2012


Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας απένειμε τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Καθηγητή Edouard Brézin, πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών, και στον Καθηγητή Herwig Schopper, πρώην Γενικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN).

Μιλώντας κατά την τελετή, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε τα ακόλουθα:

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 12/12/2012

Όλοι πρέπει να επιδείξουν υπευθυνότητα για να βοηθήσουν το κράτος να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας ότι αντιδράσεις του κόσμου είναι σεβαστές, φτάνει να παραμείνουν σε πλαίσια που όλοι παραδεχόμαστε ότι είναι τα φυσιολογικά και τα λογικά

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου σχετικά με δημοσιεύματα για τις τιμές των καυσίμων 12/12/2012

ο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει τα ακόλουθα σε σχέση με τα δημοσιεύματα για τις τιμές των καυσίμων και την έκθεση της Γενικού Ελεγκτού της Δημοκρατίας.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στην εκδήλωση αφιερωμένη στον ιστορικό και πρώην Τμηματάρχη του ΡΙΚ Άντρο Παυλίδη, στο ΡΙΚ 12/12/2012

Κυρίες και Κύριοι,
Αγαπητέ Άντρο Παυλίδη,

Σε μια εποχή που όλες οι δυνάμεις μας επιστρατεύονται για να σωθεί ο τόπος από τους εθνικούς και τους κοινωνικούς κινδύνους, ο πολιτισμός είναι το μεγάλο όπλο, ασπίδα και θώρακας του λαού μας. Πρώτιστο καθήκον των πνευματικών μας ταγών να βρουν την κατεύθυνση αυτή που δημιουργεί ιδέες και απ’ αυτές να πραγματοποιήσουν τα οράματά τους.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου σχετικά με δημοσιεύματα για τις τιμές των καυσίμων 12/12/2012

Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει τα ακόλουθα σε σχέση με τα δημοσιεύματα για τις τιμές των καυσίμων και την έκθεση της Γενικού Ελεγκτού της Δημοκρατίας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την αποκατάσταση της μνήμης αδίκως δολοφονηθέντων κατά την περίοδο 1956-1958 12/12/2012*Τα πρόσωπα που αποκαθίστανται είναι τα ακόλουθα: - Νεόφυτος Κλεάνθους από τη Μεσόγη, δολοφονήθηκε στις 13.10.1956 - Ανδρέας Μιχαηλίδης από τον Κάτω Πύργο, 18.10.56 - Μιχάλης Μικρασιάτης από το Φρέναρος, 10. 12. 56 - Χριστόδουλος Ορνιθάρης από το Φρέναρος, 10.12.56 - Κώστας Σφίγγος από την Ξυλοτύμπου, 11.11.56 - Παναγιώτης Τσάρος από την ΄Ασσια, 26.11.57 - Γεώργιος Πολυτέχνης από το Λευκόνοικο το 1957 - Μιχάλης Πέτρου από τη Λύση, 21.1.58 - Ηλίας Ττοφαρής από την Κώμα του Γιαλού, 21.1.58 - Κυριάκος Πατατάς από την Πηγή, 6.5.58 - Σάββας Μένοικος από τις Γούφες, 23.5.58 - Ανδρέας Σακκάς από τα Πέρα Ορεινής, 25.5.58 - Δημήτρης Μάτσουκος από τη Γύψου, 23.5.58 - Παναγιώτης Στυλιανού από την Αχερίτου, 29.5.58 - Νικόδημος Ιωάννου από τον Αγιο Θεόδωρο Αγρού, 18.6.58 - Σάββας Θούπος από την Τύμπου, 9.8.58 - Μαρία Χαρίτου από τη Μηλιά Αμμοχώστου, 26.8.58 - Δεσπούλα Κατσούρη από τη Μηλιά Αμμοχώστου, 26.8.58 - Πιερής Πιστόλας από το Λευκόνοικο, Δεκέμβριος 1958». *


Το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε σήμερα σε απόφαση με την οποία αποκαθιστά τη μνήμη αδίκως δολοφονηθέντων προσώπων κατά την περίοδο 1956-1958, ανακοίνωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου 12/12/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε:

Πολιτιστική εκδήλωση για τις κυπριακές αρχαιότητες, στη Σουηδία 12/12/2012

Στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου ΕΕ, η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σουηδία διοργάνωσε χθες, στο Μεσογειακό Μουσείο Στοκχόλμης, κοινή διάλεξη-παρουσίαση της Γενικής Διευθύντριας των Εθνικών Μουσείων Παγκόσμιας Κουλτούρας της Στοκχόλμης δρος Sanne Houby-Nielssen και του Εφόρου Κυπριακών Αρχαιοτήτων στο Μεσογειακό Μουσείο Στοκχόλμης δρος Kristian Göransson.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στην εκδήλωση του Παγκύπριου Ομίλου Ελπιδοφόρος «Ενάντια στην Προκατάληψη», στη Λευκωσία 12/12/2012

Είναι με αισθήματα χαράς που δέχτηκα την πρόσκληση σας να παρευρεθώ στην εκδήλωση του Παγκύπριου Ομίλου Ελπιδοφόρος, που έχει ως στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών και φίλων του ομίλου.

Εκδήλωση από την Πρεσβεία της Κύπρου στη Χάγη στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ 12/12/2012

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Χάγη με αφορμή την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου παράσταση χορού από τη γνωστή Κύπρια χορεύτρια/χορογράφο σύγχρονου χορού κα Λία Χαράκη, στο θέατρο Korzo της Χάγης.

Περιήγηση στο Μουσείο του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Βηρυτού στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ 12/12/2012

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Λίβανο για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου περιήγηση/ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού (ΑUB) με θέμα: “Lebanon and Europe through the Ages” (Λίβανος και Ευρώπη διά μέσου των αιώνων).

Η Κυπριακή Προεδρία εκφράζει την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2013

Η Κυπριακή Προεδρία χαιρέτισε τη σημερινή θετική ψήφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) επί της συμφωνίας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2013 και το προσχέδιο συμπληρωματικού προϋπολογισμού 6/2012. Η θετική ψήφος του ΕΚ αποτελεί την τελική υιοθέτηση της συμφωνίας, μετά την έγκριση του Συμβουλίου στις 6 Δεκεμβρίου. Μιλώντας από το Στρασβούργο μετά την έγκριση του ΕΚ, ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Κύπρου, Πρέσβης Ανδρέας Δ. Μαυρογιάννης, εξέφρασε τη βαθιά ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα.

O Πρόεδρος Χριστόφιας στην τελευταία συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Χριστόφιας, θα συμμετάσχει στις 13-14 Δεκεμβρίου στην τελευταία σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων κατά τη διάρκεια της εξάμηνης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.