20/6/12

Συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την προγραμματική περίοδο 2007 – 2013 20/06/2012


Το Γραφείο Προγραμματισμού, ως Διαχειριστική Αρχή των Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής, διοργάνωσε σήμερα την 6η ετήσια Συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΕΠ) «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα» και «Απασχόληση, Ανθρώπινο Κεφάλαιο και Κοινωνική Συνοχή», που συγχρηματοδοτούνται από τα Ταμεία της ΕΕ την προγραμματική περίοδο 2007 – 2013.

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Επικεφαλής του Τμήματος Διαχείρισης Κρίσεων και Σχεδιασμού της ΕΕ 20/06/2012


O Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης συναντήθηκε σήμερα με τον Επικεφαλής του Τμήματος Διαχείρισης Κρίσεων και Σχεδιασμού της ΕΕ κ. Walter Stevens. Τα κύρια θέματα που συζήτησαν ήταν, μεταξύ άλλων, η επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, η συμμετοχή της Κύπρου στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ (ΚΠΑΑ) καθώς και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση εφαρμογής του Γενικού Συστήματος Υγείας 20/06/2012

Πρόταση εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Υγείας έχει εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου 20/06/2012

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Το πακέτο μέτρων για την οικονομία
δεν στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους
Το πακέτο μέτρων για την οικονομία δεν στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι πρόκειται για ένα πακέτο μέτρων που μπορεί να τύχει της στήριξης και της έγκρισης χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Η Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Επίτροπο Διεύρυνσης της ΕΕ 20/06/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή συναντήθηκε χθες το απόγευμα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Επίτροπο για θέματα Διεύρυνσης και Πολιτικής Γειτονίας κ. Štefan Füle, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο, εν όψει της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Διοργανώθηκαν οι 7οι Παγκύπριοι Μαθητικοί Μουσικοί Αγώνες 2012 20/06/2012

Για έβδομη συνεχή χρονιά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για ανάπτυξη των μουσικών δεξιοτήτων των μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης και διατήρηση της παραδοσιακής μουσικής και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, διοργάνωσε τους Παγκύπριους Μαθητικούς Αγώνες Μουσικής 2012. Μέσα από τον διαγωνισμό αυτό επιτυγχάνεται η στήριξη και η ανάδειξη των χαρισματικών και ταλαντούχων μαθητών των γυμνασίων και λυκείων όλου του νησιού.

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 20/06/2012


Αντιπροσωπεία της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), που βρίσκεται στην Κύπρο από 18 ως 23 Ιουνίου, εν όψει της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισκέφθηκε σήμερα τη Βουλή των Αντιπροσώπων και έτυχε ενημέρωσης για τον ρόλο και τη λειτουργία του Σώματος. Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε επίσης για τις δραστηριότητες που προγραμματίζει η Βουλή στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας.

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 20/06/2012


Αντιπροσωπεία της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), που θα βρίσκεται στην Κύπρο από 20 ως 23 Ιουνίου 2012, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας εν όψει της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου, αύριο Πέμπτη 21 Ιουνίου. Η αντιπροσωπεία θα έχει επίσης συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω θα παραστεί σε εκδηλώσεις στην Ελλάδα με αφορμή τη συμπλήρωση 38 χρόνων από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή 20/06/2012


Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω δρ Τίτος Χριστοφίδης θα παραστεί σε εκδηλώσεις στην Ελλάδα με αφορμή τη συμπλήρωση 38 χρόνων από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή.

Ο Υπουργός Υγείας θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης 20/06/2012


Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σήμερα ο Υπουργός Υγείας δρ Σταύρος Μαλάς, όπου θα έχει επαφές με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν όψει της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου 20/06/2012


Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκλησή σας να χαιρετίσω την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους επαγγελματικούς φορείς, με ουσιαστική προσφορά στην οικονομική δραστηριότητα του τόπου.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου σε εκδήλωση Ποντιακών Οργανώσεων με θέμα «19η Μαΐου – Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Κεμαλισμού» 20/06/2012

Απευθύνω θερμό χαιρετισμό στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον ποντιακό ελληνισμό που οργανώνουν το Ίδρυμα Αρωγής και Μελέτης Ποντιακού Ελληνισμού, η Ένωση Επαναπατριζομένων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά» και το Κέντρο Νεότητας «Παναγία Σουμελά» σε συνεργασία με το Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια», την Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επιτελών Εθνικής Άμυνας.

Η Ελένη Μαύρου στους Αγ. Αναργύρους στη Λάρνακα



 Η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου, ύστερα από πρόσκληση της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου θα παρευρεθεί σε συγκέντρωση προσφύγων για εξέταση προβλημάτων των κυβερνητικών οικισμών Αγίων Αναργύρων Α’ & Β’.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Επίτροπο Στέφαν Φούλε


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Επίτροπο Στέφαν ΦούλεΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για τη διεύρυνση και την πολιτική γειτονίας κ. Στέφαν Φούλε. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Φούλε δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Εξέφρασα την πλήρη εμπιστοσύνη μου στις προετοιμασίες που γίνονται στην Κύπρο γι’ αυτήν τη συναρπαστική Προεδρία. Τόνισα πόσο πολύ προσβλέπω σ’ αυτήν την Προεδρία και μοιράστηκα ένα μυστικό μαζί με τον Πρόεδρο Χριστόφια.