17/7/13

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Αγία Κορώνη


Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι πυρκαγιά που εξερράγη σήμερα, στις 18:25 το απόγευμα στην τοποθεσία Αγία Κορώνη, μεταξύ Αγίου Επιφάνειου Ορεινής και Απλικίου τέθηκε υπό έλεγχο μισή ώρα αργότερα αφού έκαψε τρία δεκάρια ιδιωτικής γης καλυμμένα με οπορωφόρα δέντρα και άγρια χαμηλή βλάστηση.

Είχα σήμερα το πρωί σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη

Ανακοίνωση

Στη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάξαμε απόψεις για τις εξελίξεις και την πορεία του Κυπριακού προβλήματος. Εύχομαι η προσπάθεια που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο να οδηγήσει σε λύση του Κυπριακού στη βάση των Ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου που προβλέπουν λύση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα. Λύση βιώσιμη, λειτουργική και δίκαιη υπό τις περιστάσεις.
Επίσης του παρέδωσα τα κλειδιά του αυτοκινήτου το οποίο χρησιμοποιούσα μέχρι σήμερα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ


Το ΓΕΕΦ ανακοινώνει ότι σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουλίου, γύρω στις 10.20 π.μ. σε Μονάδα της Εθνικής Φρουράς περιοχής Λευκωσίας, όχημα τύπου στάγιερ εξερχόμενο της Κεντρικής Πύλης του Στρατοπέδου, τραυμάτισε σοβαρά οπλίτη που εκτελούσε υπηρεσία Ασφάλειας Μονάδας (ΑΜ).
Ο οπλίτης διεκομίσθη άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ


Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι, μετά από οδηγίες του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου, οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες της 2013 Β ΕΣΣΟ, θα πάρουν άδεια εξόδου από την Παρασκευή 19/7/13 γύρω στις 6.30 μ.μ.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Μνημόσυνα για τους πεσόντες του 1974 στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013 ετελέσθη, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης Γ’ Σώματος Στρατού, στη Θεσσαλονίκη, το ετήσιο εθνικό μνημόσυνο για τους πεσόντες του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974.

Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων στην Κύπρο

Ο εκ των Αντιπροέδρων της Βουλής των Ελλήνων κ. Ιωάννης Δριβελέγκας φθάνει σήμερα το απόγευμα στην Κύπρο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τις μαύρες επετείους του 1974, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Δριβελέγκας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’ και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου.

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου αναφορικά με δημοσιεύματα

Σε απάντηση δημοσιευμάτων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ημερομηνίας 16/7/2013 με τίτλο «Περιφρόνησαν το Ανώτατο και απέλασαν Ρουμάνα» και 17/7/2013 με τίτλο «Θα ζητηθεί φυλάκιση Χάσικου – Σιακαλλή», ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα:

Ο Υπουργός Ενέργειας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα θέματα υδρογονανθράκων


Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης συναντήθηκε σήμερα, στο γραφείο του, με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για ενημέρωση και συζήτηση των εξελίξεων στα θέματα υδρογονανθράκων. Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου δρ Στέλιος Χειμώνας.

Γραπτή απάντηση του Αν. Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Β. Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ αναφορικά με την πρόσληψη ειδικών συνεργατών

Αναφορικά με τα περί επιβάρυνσης των δημόσιων ταμείων με την απασχόληση ειδικών συνεργατών στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσέλαβε έναν επιπλέον ειδικό συνεργάτη συγκριτικά με τον αριθμό ειδικών συνεργατών της προηγούμενης Κυβέρνησης και το κόστος δεν είναι καθόλου υπερδιπλάσιο.

Απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ για την οικονομία



Αναφορικά με την εκτίμηση του ΑΚΕΛ ότι η παρουσία της Τρόικα στην Κύπρο σηματοδοτεί την αφετηρία νέων μέτρων λιτότητας σε βάρος εργαζομένων ευάλωτων ομάδων του λαού μας θέλουμε να συστήσουμε υπομονή για τα αποτελέσματα της πρώτης αξιολόγησης, χωρίς να υποστηρίζουμε ότι ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε δεν είναι δύσκολος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Κ. ΦΩΤΗ ΦΩΤΙΟΥ Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013



 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Κ. ΦΩΤΗ ΦΩΤΙΟΥ

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013