14/11/13

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ. ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ




1. Τριάντα χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα από τον τουρκικό στρατό εδάφη στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, συνεχίζεται η κατάφωρη παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας και η άρνηση της Τουρκίας να συμμορφωθεί με τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Συμμετοχή της Υπουργού Εργασίας σε συνάντηση για την απασχόληση των νέων, στο Παρίσι



Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου  πήρε μέρος την  Τρίτη, 12 Νοεμβρίου σε προπαρασκευαστική συνάντηση με τη συμμετοχή των 27 Υπουργών Εργασίας της ΕΕ, που έγινε πριν το Συνέδριο των Αρχηγών Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Απασχόληση των Νέων που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα στο Παρίσι, υπό την προεδρία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φρανσουά Ολάντ και στην οποία μετείχε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Συμμετοχή της Βουλευτού κας Σ. Κυριακίδου σε συνεδρία του Κοινοβουλευτικού Δικτύου της εκστρατείας "Ένα στα Πέντε"




Στα πλαίσια της συνεδρίας του Κοινοβουλευτικού Δικτύου της εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης, "Ένα στα Πέντε" για τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης κατά των παιδιών, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Γενεύη, η Bουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου παρουσίασε, ως Γενική Εισηγήτρια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού, το θέμα της καταπολέμησης της σιωπής σε ότι αφορά στη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Έργο ενοποίησης και εκσυγχρονισμού των φορολογικών τμημάτων



Στα πλαίσια των διαθρωτικών αλλαγών με στόχο τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η Κυβέρνηση αποφάσισε την άμεση υλοποίηση του Έργου που αφορά τη δημιουργία μιας νέας ενοποιημένης φορολογικής αρχής.

Δραστηριότητες του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου




Δραστηριότητες του Υπουργού Εσωτερικών
κ. Σωκράτη Χάσικου

Παρασκευή, 15/11/2013

Δηλώσεις του Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων





Μετά το πέρας της συνάντησης του με την Ένωση Δήμων Κύπρου ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου προέβει σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Συμμετοχή της Cyta στο 5ο συνέδριο Infocom.cy με θέμα Re-Power Cyprus: Digital Evolution & Business Continuity



       


Η Cyta έδωσε και φέτος δυναμικά το παρόν της, ως ο Επίσημος Τηλεπικοινωνιακός Παροχέας και ένας από τους Χρυσούς Χορηγούς  του 5ου συνεδρίου Infocom.cy με θέμα: 

«Re-Power Cyprus: Digital Evolution & Business Continuity».

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρέσβη της Πολωνίας στην Κύπρο





Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων,κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, δέχθηκε σήμερα σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση τον Πρέσβη της Πολωνίας στην Κύπρο κ. Pawel Dobrowolski, με την ευκαιρία της αναχώρησής του από την Κύπρο.

Απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο






Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα www.sigmalive.com στο οποίο γίνεται αναφορά στη διαδικασία των προσφορών για αγορά αντισηπτικών προϊόντων και σαπουνιού σε υγρή μορφή για συχνό πλύσιμο χεριών, αλλά και στην καταλληλότητα συγκεκριμένου προϊόντος που χρησιμοποιείται στα δημόσια νοσηλευτήρια, το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να διαβεβαιώσει το κοινό ότι χειρίζεται υπεύθυνα το θέμα αυτό, μέσα στα πλαίσια των νόμων και Κανονισμών και με πρωταρχική έγνοια τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε την Ένωση Δήμων







Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα, στο γραφείο του, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Δήμων.

Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2012



Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2012


Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2012:

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ




Αφού απογοητεύτηκε το ΑΚΕΛ ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα στο επικαιροποιημένο μνημόνιο, όπως κινδυνολογούσε, προσπαθεί τώρα να παρουσιάσει το επικαιροποιημένο μνημόνιο ως δυσμενέστερο για τον κυπριακό λαό.

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου




Σε σχέση με δημοσιεύματα που αφορούν τις απόψεις που εξέφρασε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας για τον τρόπο χειρισμού του υπό εξέταση από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως θέματος για τη λειτουργία των θεσμών του χρηματοπιστωτικού συστήματος αναφορικά με την κατάσταση της οικονομίας, επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα:

Ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων για αναθεώρηση των τελών εισόδου στα μουσεία και αρχαιολογικά μνημεία





Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με τους περί Αρχαιοτήτων (Τροποποιητικούς) Κανονισμούς του 2013, τα τέλη εισόδου στα μουσεία και αρχαιολογικά μνημεία αναθεωρούνται από τις 15 Νοεμβρίου  ως ακολούθως:

Press release by the Department of Antiquities on the fees for museums and ancient monuments





The Department of Antiquities, Ministry of Communications and Works announces that in accordance with the Antiquities (Amendment) Regulations of 2013, the fees for museums and ancient monuments are revised as from 15 November, as follows:

The President of the Republic arrived in Sri Lanka to take part in the CHOGM 2013


The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, arrived this morning in Sri Lanka, where he will take part in the Commonwealth Heads of Government Meeting (CHOGM) which begins tomorrow and ends on November 17.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε στη Σρι Λάνκα για να λάβει μέρος στη Σύνοδο της Κοινοπολιτείας



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έφθασε σήμερα το πρωί στη Σρι Λάνκα, όπου θα λάβει μέρος στις εργασίες της Συνόδου Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας που αρχίζουν αύριο και θα ολοκληρωθούν στις 17 Νοεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε αντιπροσωπεία των εταιρειών δημοσίων συγκοινωνιών




Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα, στο γραφείο, του αντιπροσωπεία των εταιρειών δημοσίων συγκοινωνιών.

A/A FLIGHT ORIGIN/DESTINATION ICAO TIME AIRCRAFT HANDLER LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT

Printed on: 14/11/2013
DAILY SCHEDULE ARRIVALS
Saturday 16/11/2013

Επιτυχές Σεμινάριο ΚΟΤ για Μπαρτέντερ




Επιτυχία σημείωσε το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Πωλώ αλκοόλ με ευθύνη» που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού σε συνεργασία με την Κυπριακή  Ένωση Μπαρτέντερ.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας στο τριμερές συνέδριο για πολιτικές αναδιάρθρωσης σε περιόδους οικονομικής ύφεσης





Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συνδιοργανώνει με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τριμερές συνέδριο με τίτλο "The Governance of Policy reform in Europe in times of economic downturn and structural adjustment: what Lessons for Cyprus?". Το συνέδριο λαμβάνει χώρα σήμερα και αύριο στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση για το προσχέδιο της Στρατηγικής της Κύπρου για μία Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική





H Στρατηγική της Κύπρου για μία ΟΘΠ καταδεικνύει τη βούληση της Κυπριακής Δημοκρατίας για ολιστική και συνεκτική αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με τη θάλασσα.

Προσχέδιο της Στρατηγικής της Κύπρου για μία Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική



 Προσχέδιο της Στρατηγικής της Κύπρου για μία
Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική

Όραμα: Πλήρης Αξιοποίηση και Αειφόρος Οικονομική Εκμετάλλευση   των Θαλασσών της Κύπρου

O Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς συμμετείχε στην Τακτική Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης




Πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2013 στις Βρυξέλλες, η Τακτική Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε επίπεδο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων. Στη Σύνοδο την Κύπρο εκπροσώπησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ




Το Δ.Σ. της Παγκύπριας Γυναικολογικής και Μαιευτικής Εταιρείας συνεδρίασε στις 11/11/2013, με αποκλειστικό θέμα ημερήσιας διάταξης, τα όσα μεταδίδονται από τα ΜΜΕ, για διερευνώμενη υπόθεση παράνομης υιοθεσίας και παρατηρεί τ’ ακόλουθα: