4/12/12

Χαιρετισμός της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή στα εγκαίνια της έκθεσης «Κύπρος – Γερμανία: 800 χρόνια ιστορίας και πολιτισμού», στη Λευκωσία 04/12/2012

Θα ήθελα κατ’ αρχάς να συγχαρώ θερμά τους διοργανωτές της έκθεσης «Κύπρος – Γερμανία: 800 χρόνια ιστορίας και πολιτισμού» και ιδιαίτερα τον Γενικό Επιμελητή της δρα Χαράλαμπο Χοτζάκογλου γι’ αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία, η οποία υπογραμμίζει τους μακραίωνους δεσμούς του κυπριακού και του γερμανικού λαού. Εκφράζω επίσης την εκτίμησή μου σε όλους τους υποστηρικτές της έκθεσης: Τη Γερμανική Πρεσβεία στην Κύπρο, τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Αναστάσιος Λεβέντης και τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια 04/12/2012

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,
Τούτες τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η πατρίδα μας, απευθύνομαι σε εσάς για να μοιραστώ μαζί σας τον πόνο και τις ανησυχίες που μας διακατέχουν όλους ένεκα των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης πάνω στην πατρίδα μας. Πέρα, όμως, από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης και της κρίσης στην Ευρωζώνη, η κατάσταση στη χώρα μας επιδεινώθηκε κυρίως ένεκα της δράσης εσωτερικών παραγόντων.

Υπογράφηκε η συμφωνία μίσθωσης της περιοχής Μακένζι στον Δήμο Λάρνακας 04/12/2012

Η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου και ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Λουρουτζιάτης υπέγραψαν το μεσημέρι συμφωνία μίσθωσης με την οποία η διαχείριση της περιοχής Μακένζι, η οποία βρίσκεται σε τουρκοκυπριακή γη, περνάει στον Δήμο Λάρνακας από τον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, που είναι το Υπουργείο Εσωτερικών.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στην παρουσίαση των ευρημάτων της έρευνας με θέμα: «Έκταση, Μορφές, Συχνότητα και Επιπτώσεις της Βίας κατά των Γυναικών στην Οικογένεια στην Κύπρο», στο Πανεπιστήμιο Frederick, στη Λευκωσία 04/12/2012

Με ιδιαίτερη τιμή βρίσκομαι σήμερα μαζί σας και απευθύνω αυτόν τον χαιρετισμό στα πλαίσια των παγκόσμιων, δεκαεξαήμερων εκδηλώσεων εναντίον της βίας κατά των γυναικών. Συγχαίρω τη Συμβουλευτική Επιτροπή για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια για την πρωτοβουλία της να διεξάγει την πρώτη, παγκύπρια έρευνα με θέμα «Έκταση, Μορφές, Συχνότητα και Επιπτώσεις της Βίας κατά των Γυναικών στην Οικογένεια στην Κύπρο», καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν για την ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής έρευνας. Συγχαίρω, επίσης, τη Συμβουλευτική Επιτροπή για το έργο που διεξάγει και για τις προσπάθειες που καταβάλλει από τη σύστασή της, για πρόληψη και καταπολέμηση κάθε μορφής βίας στην οικογένεια, στην κυπριακή κοινωνία.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στο χριστουγεννιάτικο παζαράκι της Οργάνωσης Μαθητών και Αποφοίτων του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης Αναπήρων, στη Λευκωσία 04/12/2012

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης Αναπήρων (ΚΕΑΑ) και της Οργάνωσης Μαθητών και Αποφοίτων του Κέντρου. Θα ήθελα να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείτε και τη σημαντική συνεργασία και συνεισφορά σας στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την αναδιοργάνωση του τομέα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης και τον εκσυγχρονισμό του ΚΕΑΑ.

Ο Βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη 04/12/2012

Ο Βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης αναχωρεί αύριο για τη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Υπεπιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), η οπ

Επιχειρηματικό φόρουμ από την Πρεσβεία της Κύπρου στην Κίνα 04/12/2012


Στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Πεκίνο διοργάνωσε στις 30 Νοεμβρίου φόρουμ με θέμα “Cyprus: An international business center and an ideal location for investments and tourism”.

Ημερίδα αφιερωμένη στην ΕΕ από την Πρεσβεία της Κύπρου στην Κίνα 04/12/2012


Στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Πεκίνο διοργάνωσε το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με την Διπλωματική Αποστολή της ΕΕ στο Πεκίνο και το China Europe International Business School (CEIBS), Ημερίδα αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συμβολική συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Ένωση για τη Μεσόγειο 04/12/2012

Ο Πρέσβης της Κύπρου στη Μαδρίτη κ. Αντώνης Τουμαζής είχε πρόσφατα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης για τη Μεσόγειο (ΕγΜ) κ. Fathallah Sijilmassi στην έδρα της Ένωσης, στη Βαρκελώνη. Κατά τη συνάντηση ο Κύπριος Πρέσβης και ο Γενικός Γραμματέας της ΕγΜ υπέγραψαν κείμενο συμφωνίας με το οποίο επισημοποιείται η παράδοση της συμβολικής χρηματικής συνεισφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, ύψους 15.000 ευρώ, προς την Ένωση για τη Μεσόγειο.

Ενημερωτική συνάντηση για την παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού για την πανίδα της Κύπρου 04/12/2012

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου ενημερωτική συνάντηση/σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς της Δημοτικής και Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης για την παρουσίαση φορητής εκπαιδευτικής βαλίτσας με θέμα τη γνωριμία και τη διατήρηση των ειδών πανίδας της Κύπρου. Το υλικό παράχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE ICOSTACY.

Αναχώρηση της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου για τις Βρυξέλλες 04/12/2012


Η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου αναχωρεί αύριο για τις Βρυξέλλες όπου μαζί με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λουκά Λουκά θα προεδρεύσει στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ομιλία Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθυμίου Φλουρέντζου στην τελετή λήξης της εκστρατείας οδικής ασφάλειας «Έλεγχος Ελαστικών σε Πραγματικό Χρόνο» 04/12/2012


Ολοκληρώνεται σήμερα η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τον «Έλεγχο των Ελαστικών των Οχημάτων σε Πραγματικό Χρόνο», που διοργάνωσε ο Οργανισμός Νέων για την Οδική Ασφάλεια Reaction σε συνεργασία με το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας και την εταιρεία Michelin. Ευχαριστώ θερμά το Reaction για την εκστρατεία αυτή, αλλά και για τη συνολική συνεισφορά του για την οδική ασφάλεια στην Κύπρο. Ευχαριστώ, επίσης την εταιρεία Michelin για τη συμβολή της και τη συγχαίρω για την ευαισθητοποίησή της στα θέματα οδικής ασφάλειας.

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στους εορτασμούς της Προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας 04/12/2012

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης παρέστη σήμερα, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, στον επίσημο εορτασμό της Προστάτιδας του Πυροβολικού Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, στο Στρατόπεδο «Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή», στον Δελίκηπο.

Τελετή διαβεβαίωσης νέου Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου 04/12/2012

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης της νέας Δικαστού του Ανωτάτου Δικαστηρίου κας Δέσπως Μιχαηλίδου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.


Κατά την τελετή, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε τα ακόλουθα:

Συμμετοχή της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, στο διεθνές συνέδριο για τα Δικαιώματα του Παιδιού για το έτος Janusz Korczak, στη Βαρσοβία 04/12/2012

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Λήδα Κουρσουμπά συμμετέχει ως κύρια ομιλήτρια, υπό την ιδιότητα της ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιτρόπων για το Παιδί (ENOC), στο διεθνές συνέδριο για τα Δικαιώματα του Παιδιού για το έτος Janusz Korczak, που διεξάγεται στη Βαρσοβία, στις 4-6 Δεκεμβρίου. Η κα Κουρσουμπά μίλησε στην εναρκτήρια τελετή, στην οποία τον εναρκτήριο λόγο εκφώνησε η Πρώτη Κυρία της Πολωνίας κα Anna Komorowska και ο Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού της χώρας κ. Marek Michalak.