9/10/13

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2013»


Το παγκόσμιας εμβέλειας Συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2013», το οποίο διοργανώνεται για δέκατη τρίτη συνεχή φορά από το 1989, συνεχίστηκε σήμερα για τρίτη μέρα και ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η μεγάλη συμμετοχή συνέδρων αποδεικνύει για ακόμη μια φορά τη σπουδαιότητα και δημοτικότητα του ως θεσμός παγκόσμιου Ναυτιλιακού Συνεδρίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στο Κουβέιτ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ολοκλήρωσε σήμερα τη διήμερη επίσημη επίσκεψη του στο Κουβέιτ, κατά την οποία είχε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας καθώς και με οικονομικούς παράγοντες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρασημοφόρησε τον Πρόξενο της Δημοκρατίας στο Κουβέιτ

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Κουβέιτ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στην παρουσία των μελών της κυπριακής αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει, παρασημοφόρησε τον Πρόξενο της Δημοκρατίας στο Κράτος του Κουβέιτ κ. Fahad Abdulrahman Abdulkarim Al-Mojil, με το Μετάλλιο Εξαιρετικής Προσφοράς στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας για περιστατικά εξαπάτησης ανέργων


Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με αφορμή νέα πρόσφατα περιστατικά εξαπάτησης ανέργων από επιχειρήσεις που υπόσχονται εξεύρεση εργασίας κυρίως στο εξωτερικό, πληροφορεί το κοινό ότι:

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Πρέσβη του Κατάρ στην Κύπρο

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, δέχθηκε σήμερα τον νέο Πρέσβη του Κατάρ στην Κύπρο, κ. Hussein bin Ahmad Mohammad Ibrahim Al-Hmeid.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Ομήρου προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις στους δημοσιογράφους:

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με την Επίτροπο Περιβάλλοντος



Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με την Επίτροπο Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου. Στη συνάντηση παρίσταντο επίσης μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Υπουργείου Άμυνας καθώς και λειτουργοί από το Γραφείο της κας Παναγιώτου. 

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Παρέμβαση της Βουλευτή κας Σ. Κουκουμά στη Μόνιμη Επιτροπή για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Ολοκληρώνονται σήμερα στη Γενεύη οι εργασίες της 129ης Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης. Η Βουλευτής κα Σκεύη Κούτρα Κουκουμά, μιλώντας χθες ενώπιον της Μόνιμης Επιτροπής για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με θέμα «Ο ρόλος των κοινοβουλίων στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, ιδιαίτερα των ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών και η πρόληψη της εκμετάλλευσής τους σε περιπτώσεις πολέμων και συγκρούσεων», ανέφερε ότι οι επιπτώσεις και διαστάσεις του θέματος είναι πιο έκδηλες τα τελευταία χρόνια και για την Κύπρο.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Λουξεμβούργο όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, θα απασχολήσουν θέματα αερομεταφορών, θαλάσσιων και χερσαίων μεταφορών καθώς και διατροπικών μεταφορών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Κουβέιτ


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μετέβη σήμερα το πρωί στο οίκημα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Κουβέιτ, όπου έτυχε υποδοχής από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ali Mohammed Thunayan Al-Ghanim.

Το Κουβέιτ εκδηλώνει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κύπρο, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών

Η Κυβέρνηση εφαρμόζει με συνέπεια μια πολιτική που θα διορθώσει όσα έχουν οδηγήσει την κυπριακή οικονομία σε μια δύσκολη θέση, είπε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι το Κουβέιτ εκδηλώνει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κύπρο, οι οποίες ωστόσο θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν.

Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου


Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου
στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ε.Β.Ε. Λάρνακας
(Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2013, 07.00 μ.μ., στο Κτήμα Μακένζυ, Λάρνακα)

Δήλωση τέως Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια





Σε ότι αφορά το ζήτημα που προέκυψε με τον κ. Μιλτιάδη Νεοφύτου, ήθελα να διευκρινίσω ότι συζήτησα μερικές φορές μαζί του και είμαι έτοιμος να ξανασυζητήσω, παρόλο που ο δικηγόρος του απέρριψε την πρόταση που του υπέβαλε πρόσφατα ο δικός μου δικηγόρος για συζήτηση. 

 

Αιτήσεις για απόκτηση επαγγελματικής άδειας αλιείας για το έτος 2014





Το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για απόκτηση επαγγελματικής άδειας παράκτιας αλιείας μικρών σκαφών κατηγορίας Α΄ ή Β΄ ή Γ΄, πολυδύναμη άδεια, άδεια τράτας και άδεια μεσογειακής αλιείας για το έτος 2014.