21/5/13

Ανάγκη χάραξης νέας στρατηγικής για τη διαχείριση των αποβλήτων



H Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Ιωάννα Παναγιώτου συμμετείχε στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ελέγχου και Περιβάλλοντος η οποία εξέτασε την σύμβαση του κράτους με τη μονάδα επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στη Κόσιη.

Επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα έχει αύριο επαφές με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας κ. David Cameron στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Το πρωί της ίδιας μέρας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy και με τον Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz.

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες 21/05/2013

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης συμμετείχε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου του Συμβουλίου βρίσκονταν οι συζητήσεις για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) 2014-2020 της ΕΕ καθώς και η προετοιμασία της αυριανής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την οποία θα απασχολήσουν, κυρίως, θέματα ενέργειας και φορολογίας.

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη στην τελετή εγκαινίων του Ηλιακού Πάρκου στο Μεταλλείο Σκουριώτισσας

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση για να τελέσω τα εγκαίνια της έναρξης λειτουργίας του Ηλιακού Πάρκου, εδώ στο Μεταλλείο Σκουριώτισσας, και χαίρομαι που μου δώσατε την ευκαιρία να βιώσω αυτή τη μοναδική εμπειρία της καινοτόμου ανάπτυξης της μεταλλευτικής βιομηχανίας που ταυτόχρονα εμπεριέχει και μια ζωντανή συμβολικότητα της διαχρονικής παρουσίας της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην Κύπρο εδώ και 4000 χρόνια.

O Υπουργός Εσωτερικών συμμετείχε σε συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων 21/05/2013

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος συμμετείχε σήμερα σε συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά την οποία εξετάστηκε η σύμβαση του κράτους για την Μονάδα Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων στη Κόσιη, στη Λάρνακα.

Δημόσια παρέμβαση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κας Λήδας Κουρσουμπά σε σχέση με την κάλυψη από τα ΜΜΕ θεμάτων που αφορούν τις εξελίξεις αναφορικά με την οικονομική κατάσταση και την κοινωνική συνοχή στην Κύπρο 21/05/2013

Η πολιτεία και η κοινωνία της Κύπρου υφίστανται δραματικές εξελίξεις και καταλυτικές αλλαγές. Η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει επεκτείνεται πέρα από τον χώρο της οικονομίας, δημιουργώντας τεράστια και ευρύτερα προβλήματα

Παγκόσμια Μέρα Βιοποικιλότητας

Τρίτη, 21/5/2013

Η 22η Μαΐου θεσμοθετήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση. Η μέρα αυτή στοχεύει στην ανάγκη για προστασία, διατήρηση και αειφορική διαχείριση του περιβάλλοντος και των παραμέτρων του. Παρέχει ταυτόχρονα το δικαίωμα στους πολίτες να οργανώσουν και να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες που στοχεύουν στην προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς.

Ανακοίνωση για δασική πυρκαγιά

Τρίτη, 21/5/2013

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι πυρκαγιά που εξερράγη σήμερα, Tρίτη 21 Μαΐου 2013, γύρω στις 1.40 μ.μ. σε περιοχή της Ασγάτας στη Λεμεσό, τέθηκε υπό έλεγχο στις 2.30 μ.μ. αφού έκαψε μισό περίπου εκτάριο με άγρια βλάστηση, ακακίες και διάσπαρτα πεύκα.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ "ΔΕΚΑ"

ΚΥΠΕ - Αργυρώ Αγγελίδου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 21/05/2013 10:30


1. Απαντήσεις σε όσους τον επικρίνουν για τους χειρισμούς του στο Eurogroup έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος κάλεσε όλους να αναλογιστούν τις συνέπειες ενός «ηρωϊκού ΟΧΙ» και μιας άτακτης χρεοκοπίας. Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι η Κυβέρνηση πέτυχε διαφοροποιήσεις στο αρχικό μνημόνιο και διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που χρειαστούν νέα δημοσιονομικά μέτρα, αυτά δεν θα προέλθουν από πρόσθετες φορολογίες, αλλά από νοικοκύρεμα του κράτους.