4/7/12

Αθήνα, 4 Ιουλίου 2012

 Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας υπογράμμισε στη συζήτηση της ολομέλειας του ΕΚ την Τετάρτη, 4 Ιουλίου, ότι η αντιμετώπιση της φτώχειας και η εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής θα αποτελέσουν κύριους στόχους της Προεδρίας. Η επιτυχής ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό θα τεθεί επίσης ψηλά στην ατζέντα της Κυπριακής Προεδρίας, ενώ η ανάγκη να επιλυθεί το ζήτημα της διχοτόμησης του νησιού υπογραμμίστηκε από πολλούς ευρωβουλευτές.



Νέες εκδόσεις γραμματίων του Δημοσίου στην εγχώρια αγορά 04/07/2012

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με θεσμικούς επενδυτές στην εγχώρια αγορά για την πώληση Γραμματίων του Δημοσίου στις 12 Ιουλίου 2012.

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Κατωκοπιάς 04/07/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Κατωκοπιάς κ. Γιώργο Μιχαηλίδη, εκπροσώπους της κοινότητας και μέλη της Επιτροπής Ελεύθερης Γης Κατωκοπιάς, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών 04/07/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο κ. Κυριάκο Καϊλά και εκπροσώπους της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.


Επαφές του Υπουργού Εμπορίου στον Λίβανο, χθες 04/07/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης επέστρεψε ψες από τη Βηρυτό του Λιβάνου, όπου μετά από την ομιλία του στη χθεσινή εναρκτήρια τελετή του δεύτερου «Lebanon International Petroleum Exploration Forum & Exhibition 2012», είχε χωριστές συναντήσεις με τους Υπουργούς Ενέργειας και Υδάτων και Τουρισμού κ.κ. Gebran Bassil και Fadi Abboud.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου 04/07/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Ομήρου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εξετάσεων για εισαγωγή σε Σχολές Καλών Τεχνών 04/07/2012


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Υπηρεσία Εξετάσεων) ανακοινώνει ότι οι Εξετάσεις για εισαγωγή στo Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθούν κατά την περίοδο 3 - 7 Σεπτεμβρίου 2012, στο χώρο της Διεθνούς Κρατικής Έκθεσης (περίπτερο Αρ. 27) στη Λευκωσία.

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας Έλσης Χριστόφια στο φιλανθρωπικό δείπνο που διοργανώνει το Πολύδύναμο Κέντρο Αγίου Δομετίου 04/07/2012

Να μη μεταδοθεί πριν τις 9 μ.μ.

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,
Κυρίες και Κύριοι,
Φίλες και Φίλοι,
Με ειλικρινή αισθήματα χαράς δέχθηκα την πρόσκληση να παρευρεθώ και να χαιρετίσω τη σημερινή εκδήλωση που διοργανώνει το Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Αγίου Δομετίου. Η διοργάνωση αυτή τιμά την εθελοντική προσφορά, την αγάπη, τη γενναιοδωρία, τον σεβασμό και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο.

Δημοσιογραφική διάσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου και των μελών της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) 04/07/2012

Κυρίες και Κύριοι, Είμαστε σήμερα εδώ, για μια συνάντηση γνωριμίας με τα μέλη της νέας κυπριακής αντιπροσωπείας που διαπιστεύτηκε τον περασμένο Ιανουάριο, μετά τις εκλογές του Μαΐου 2011, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ). Επίσης, για ένα σύντομο απολογισμό του έργου της αντιπροσωπείας κατά το διαρρεύσαν εξάμηνο. Όπως είναι γνωστό, η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους Βουλευτές κα Στέλλα Κυριακίδου, που είναι η επικεφαλής, κ. Γιώργο Λουκαίδη, κα Αθηνά Κυριακίδου και κ. Νίκο Νικολαΐδη.

Παρουσίαση της επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση των Αντιπροσώπων κας Στέλλας Κυριακίδου κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και των μελών της κυπριακής Αντιπροσωπείας 04/07/2012

Θα ήθελα με τη σειρά μου να αναφερθώ στο πολύ σημαντικό έργο που επιτελούμε ως αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ). Όπως ίσως γνωρίζετε, η Συνέλευση συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, τέσσερις φορές τον χρόνο, στο Στρασβούργο. Ενδιάμεσα, η Μόνιμη Επιτροπή, στην οποία μετέχουν οι επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπειών, συνεδριάζει εκτός έδρας και τοποθετείται επί σωρείαν ζητημάτων που άπτονται τόσο της ημερήσιας διάταξης όσο και της επικαιρότητας γενικότερα. Οι Επιτροπές της Συνέλευσης συνεδριάζουν επίσης εντός και εκτός Στρασβούργου και προσπαθούμε στα μέτρα των δυνατοτήτων μας να συμμετέχουμε αδιάλειπτα και σε αυτές.

Τροποποίηση του Κανονισμού για τη χρήση χημικών ουσιών 04/07/2012


Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, αρμόδια αρχή της Κύπρου για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1907/2006 (Reach), πληροφορεί τους Κύπριους επιχειρηματίες και καταναλωτές ότι με την έκδοση του τροποποιητικού Κανονισμού 109/2012 έχει τροποποιηθεί το Παράρτημα XVII του Κανονισμού Reach, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις απαγορεύσεις / περιορισμούς στη χρήση χημικών ουσιών.

Η Υπουργός Εξωτερικών υπέγραψε το Βιβλίο Συλλυπητηρίων για το θάνατο του πρώην Πρωθυπουργού του Ισραήλ Yitzhak Shamir 04/07/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή υπέγραψε σήμερα, στην Πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία, το Βιβλίο Συλλυπητηρίων για το θάνατο του πρώην Πρωθυπουργού του Κράτους του Ισραήλ Yitzhak Shamir, κατά τα έτη 1983-1984 και 1986-1992, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο, 30 Ιουνίου.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στην ενημερωτική Ημερίδα “We Mean Business”, στη Λευκωσία 04/07/2012


Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ειδικότερα το Τμήμα Εργασίας θέλει να ευχαριστήσει τους διοργανωτές της εκδήλωσης για την πρόσκληση και την ευκαιρία που του δίνεται να χαιρετίσει την ημερίδα αυτή και να αποτυπώσει εν συντομία την κατάσταση της αγοράς εργασίας στη Κύπρο αλλά και να εκφράσει τις απόψεις και προβληματισμούς του όσον αφορά το σημαντικό ζήτημα της πρακτικής εξάσκησης νέων ατόμων σε επιχειρήσεις.

Έναρξη των φετινών ανασκαφών του Αρχαιολογικού Προγράμματος Αθηένου 04/07/2012


Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και ΄Εργων, Τμήμα Αρχαιοτήτων, ανακοινώνει την έναρξη των φετινών ανασκαφών του Αρχαιολογικού Προγράμματος Αθηένου. Το Πρόγραμμα διεξάγεται υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Μιχάλη Κ. Τουμάζου και χρηματοδοτείται από το Davidson College, Davidson, North Carolina (ΗΠΑ).