28/10/12

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 28/10/2012

Αν επιδεικνύεται καλή θέληση και ευελιξία και από μέρους της Τρόικας τότε η συνάντηση μεταξύ της Κυβέρνησης και της Τρόικας μπορεί να γίνει πολύ σύντομα και έτσι μέσα από τη διαπραγμάτευση να καταλήξουμε σε συμφωνία, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στα εγκαίνια του νέου θεάτρου του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου 28/10/2012

Με αισθήματα χαράς αλλά και περηφάνιας καλωσορίζω όλους εσάς απόψε στα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Κρατικού Θεάτρου της Κύπρου. Η αποψινή βραδιά είναι ιδιαίτερης σημασίας, αφού σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στη θεατρική και πολιτιστική ιστορία του τόπου μας.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δέχθηκε τον χαιρετισμό της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στη Λεμεσό 28/10/2012

Πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουμε τον φασισμό που «σηκώνει κεφάλι» ξανά για να μην ζήσουμε τις τραγωδίες των περασμένων δεκαετιών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος δέχθηκε τον χαιρετισμό της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Λεμεσό.

Δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους 28/10/2012

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους δέχθηκε σήμερα, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, τον χαιρετισμό της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Έκθεση κυπριακών αρχαιοτήτων στις Βρυξέλλες 28/10/2012

Στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων διοργανώνει στις Βρυξέλλες έκθεση κυπριακών αρχαιοτήτων με θέμα: «Αρχαία Κύπρος: Διάλογοι Πολιτισμών». Η έκθεση παρουσιάζει τον πολιτισμό της Κύπρου από την προϊστορική περίοδο μέχρι το τέλος της Ρωμαϊκής περιόδου.

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ρουμανίας στην Κύπρο 28/10/2012

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας κ. Titus Corlăţean θα πραγματοποιήσει στις 30 Οκτωβρίου μονοήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ύστερα από πρόσκληση της ομολόγου του δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή. Η επίσκεψη του κ. Corlăţean εντάσσεται στο πλαίσιο της εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ρουμανίας με την οποία ενισχύεται και η συνεργασία των δύο χωρών ως στρατηγικών εταίρων.

Ομιλία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στην πανηγυρική δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Πόλη Χρυσοχούς 28/10/2012

Σήμερα τιμούμε τους νεκρούς του έπους του 1940 αλλά και το μεγαλείο της αντίστασης των Ελλήνων. Τιμούμε μαζί το μεγαλείο της νίκης του κάθε δημοκρατικού και ελεύθερα αντιστεκόμενου λαού κατά του φασισμού, εμπνεόμαστε από τον αγώνα τους και παραδειγματιζόμαστε από τη θυσία τους. «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία» είχε προείπει ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Ανδρέας Κάλβος. Και οι Έλληνες έκαναν πράξη τα λόγια του.