5/4/13

Αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις για απόκτηση πιστοποιητικού Συμβούλου Ασφαλείας ADR 05/04/2013

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων (Τμήμα Οδικών Μεταφορών) ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 22 Απριλίου για συμμετοχή σε γραπτές εξετάσεις, που θα διεξαχθούν στις 30 Απριλίου, προς εξασφάλιση πιστοποιητικού Συμβούλου Ασφαλείας Οδικής Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ADR).

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη 05/04/2013

  1. Η Κυβέρνηση Χριστόφια γνώριζε ότι ήταν άκρως επείγουσα η αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας, αλλά την άφησε να απορροφά δισεκατομμύρια από τον ELA και να αιμορραγεί καθημερινά με εκροές δισεκατομμυρίων μέχρι να αναλάβει η νέα Κυβέρνηση και αυτό ήταν καταστροφικό για την οικονομία μας, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων για τις Κυπριακές Αερογραμμές 05/04/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος, σε σημερινές δηλώσεις του για τις Κυπριακές Αερογραμμές, ανέφερε τα εξής: «Όπως γνωρίζετε, χθες πραγματοποιήθηκε μια μαραθώνια σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, στην παρουσία τριών Υπουργών, υπηρεσιακών παραγόντων και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Διερευνώνται διάφορες δυνατότητες και διάφορες πιθανότητες, μεταξύ αυτών και το ενδεχόμενο μιας σύμπραξης με τις Μεσανατολικές Αερογραμμές με τις οποίες παλαιότερα, σε διάφορα επίπεδα, είχαν υπάρξει επαφές και είχε εκδηλωθεί ένα κατ’ αρχάς ενδιαφέρον.

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών 05/04/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα στο γραφείο του συνάντηση με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Άδωνι Γιάγκου και την εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος κα Ελένη Χρυσοστόμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα της ΣΕΚ 05/04/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Γενικό Γραμματέα της ΣΕΚ κ. Νίκο Μωυσέως.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μωυσέως δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έτυχε ενημέρωσης «για τη συμφωνία με την Τρόικα και τις αλλαγές που έγιναν στο Μνημόνιο, ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους».

Υπογραφή Συμφωνίας Αμοιβαίας Προστασίας και Ανταλλαγής Διαβαθμισμένων Πληροφοριών με τη Ρωσική Ομοσπονδία Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας 05/04/2013

Το Υπουργείο Άμυνας θεωρεί ως ιδιαίτερα σημαντική τη Συμφωνία Αμοιβαίας Προστασίας και ανταλλαγής Διαβαθμισμένων Πληροφοριών που υπέγραψε χθες η Κυπριακή Δημοκρατία με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Η συμφωνία αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την περαιτέρω εμβάθυνση και ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας 05/04/2013

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος επισκέφθηκε σήμερα το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, στο πλαίσιο σειράς επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλα τα Τμήματα και Υπηρεσίες που υπάγονται στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Γεωργίας αναφορικά με τη στήριξη των αγροτών σε θέματα γεωργίας και κτηνοτροφίας 05/04/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης προήδευσε σήμερα σύσκεψης, στο γραφείο του, με εκπροσώπους όλων των αγροτικών οργανώσεων με θέμα την εκστρατεία ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών και τη στήριξη των αγροτών σε θέματα γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για θέματα της επικαιρότητας 05/04/2013

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου απάντησε σήμερα σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το θέμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία καθώς και για το δημοσίευμα περί απειλητικής επιστολής κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Ο Υπουργός Άμυνας παρέδωσε στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας ποσότητα τροφίμων για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής 05/04/2013

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα, στο Υπουργείο, συνάντηση με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας Χριστοφόρο στο πλαίσιο της οποίας παραδόθηκε ποσότητα τροφίμων η οποία συλλέγηκε από το προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας, και την Εθνική Φρουρά για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με φήμες περί νέου «Κουρέματος» στο χρηματοπιστωτικό σύστημα 05/04/2013

Με αφορμή την κυκλοφορία ανυπόστατων διαδόσεων για πιθανό ενδεχόμενο εφαρμογής νέου κουρέματος αποταμιεύσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, το Υπουργείο Οικονομικών με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο θέλει να δηλώσει τα ακόλουθα:

Έναρξη του Έργου «Ενδυνάμωση των δυνατοτήτων και της αποτελεσματικότητας της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) στην καταπολέμηση αδικημάτων ξεπλύματος χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας» 05/04/2013

Στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) έχει υπογραφεί στις 5 Δεκεμβρίου 2012 Συμφωνία Προγράμματος μεταξύ του Γραφείου Προγραμματισμού, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Νορβηγικού Χρηματοδοτικού Οργανισμού και στις 25 Ιανουαρίου 2013 έχει υπογραφεί Συμβόλαιο Έργου μεταξύ του Γραφείου Προγραμματισμού και της ΜΟΚΑΣ.

Ανακοίνωση Τύπου της Υπηρεσίας ΦΠΑ αναφορικά με πλήγμα που πέτυχε κατά της φοροδιαφυγής 05/04/2013


Στις 29 Μαρτίου ο Τομέας Διερευνήσεων της Υπηρεσίας ΦΠΑ, μετά από συντονισμένες ενέργειες, κατόρθωσε να πετύχει σοβαρό πλήγμα κατά της φοροδιαφυγής που διέπραττε εγγεγραμμένο στο μητρώο ΦΠΑ πρόσωπο το οποίο δραστηριοποιείται στην αγορά μεταχειρισμένων κοσμημάτων, στη Λεμεσό.

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε σύσκεψης του Συμβουλίου Διαχείρισης Οικιακών Αποβλήτων Λευκωσίας 05/04/2013


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα, στο Υπουργείο Εσωτερικών, σύσκεψης του Συμβουλίου Διαχείρισης Οικιακών Αποβλήτων Λευκωσίας.

Ο Βουλευτής κ. Γ. Λουκαΐδης θα επισκεφθεί την Ιορδανία και την Εθνική Παλαιστινιακή Αρχή ως μέλος της Υπεπιτροπής για τη Μέση Ανατολή της ΚΣΣΕ 05/04/2013


Ο Βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης αναχωρεί σήμερα για το Αμμάν, για να συμμετάσχει σε επίσκεψη της Υπεπιτροπής για τη Μέση Ανατολή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), στην Ιορδανία και την Εθνική Παλαιστινιακή Αρχή. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τις 6 μέχρι τις 9 Απριλίου.

Σύσκεψη εκπροσώπων της Ομογένειας με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, με σκοπό τη συμπαράσταση στην Κύπρο 05/04/2013

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Πραγματοποιήθηκε προχθες Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου ειδική συνεδρίαση 36 εκπροσώπων των μειζόνων ομοσπονδιών, ιδρυμάτων και οργανώσεων της Ομογενείας με θέμα την στήριξη του Κυπριακού λαού εν όψει των προσφάτων μεγάλων δυσχερειών τις οποίες αντιμετωπίζει.

 

(K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

ΚΥΠΕ - Ηλίας Μαυροκέφαλος - Μαρία Φιλή - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 5/4/2013 08:42



ΚΥΠΕ - Ραλλή Παπαγεωργίου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 05/04/2013 09:57

ΚΥΠΕ - Ραλλή Παπαγεωργίου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 05/04/2013 09:57

1. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ είχε χθες βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με πρωτοβουλία του Βενιαμίν Νετανιάχου. Συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και θέματα που αφορούν την επικείμενη προπαρασκευαστική μετάβαση των Υπουργών Εξωτερικών και Εμπορίου στο Ισραήλ, ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στις αρχές Μαΐου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών του Καναδά


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Υπουργό Εξωτερικών του Καναδά κ. John Baird, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο στο πλαίσιο περιοδείας του σε χώρες της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε απόψε στις 8.30 τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου.

Κατά τη συνομιλία, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των εξαίρετων σχέσεων Κύπρου-Ισραήλ και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων επί της περαιτέρω εμβάθυνσης τους σε διάφορους τομείς συνεργασίας, περιλαμβανομένου και του ενεργειακού τομέα.