8/6/12

Δηλώσεις της Υπουργού Εξωτερικών 08/06/2012


Αναφορικά με τη χθεσινή δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Ahmet Davutoğlu, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην παρουσία και της Υπάτης Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας κας Catherine Ashton και του Επίτροπου Διεύρυνσης και Πολιτικής Γειτονίας κ. Stefan Füle, σύμφωνα με την οποία «…οι σχέσεις και οι επαφές με την ΕΕ θα συνεχισθούν

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης πήρε μέρος στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων επί Δανικής Προεδρίας 08/06/2012


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκάς Λουκά συμμετείχε στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων επί Δανικής Προεδρίας, αφού σε λιγότερο από ένα μήνα την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ αναλαμβάνει η Κύπρος.

Ο Υπουργός Γεωργίας θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Αλιείας, στο Λουξεμβούργο 08/06/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Αλιείας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο.

Ο Υπουργός Γεωργίας μεταβαίνει στο Λουξεμβούργο


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης μεταβαίνει την Κυριακή, 10 Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο για να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου.

Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας με τη Διευθυντική Ομάδα του ΚΟΑΠ 08/06/2012


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση με τον Επίτροπο κ. Κώστα Πετρίδη, τον Βοηθό Επίτροπο κ. Χρίστο Μαυροκορδάτο και τη διευθυντική ομάδα του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ), στα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού, στη Λευκωσία.

Ο Υπουργός Γεωργίας θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, στο Λουξεμβούργο 08/06/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο. Κύριο θέμα συζήτησης θα είναι η μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), όπου η Δανική Προεδρία θα υποβάλει έκθεση σχετικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί για τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ.

Ομιλία της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στην τελετή βραβεύσεων της Green Dot Κύπρου, στο Πάρκο Ακρόπολης 08/06/2012

Να μην μεταδοθεί πριν τις 8.30 μ.μ.
Είναι με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση που δέχθηκα την πρόσκληση να είμαι μαζί σας απόψε στις δεύτερες ετήσιες βραβεύσεις της Green Dot Κύπρου. Είναι πάντα ιδιαίτερη η ικανοποίηση όταν παρευρίσκεται κάποιος σε εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να αποδώσουν τιμή και αναγνώριση σε ανθρώπους, θεσμούς, οργανισμούς και εταιρείες που με τη δράση και την προσφορά τους πάνε τον τόπο μας μπροστά. Στον τομέα ιδιαίτερα του περιβάλλοντος, τον οποίο και σαφώς είχαμε παραμελημένο ως κράτος και ως κοινωνία για δεκαετίες, είναι ακόμη πιο σημαντικό να αναδεικνύουμε εκείνες τις δράσεις που μας βάζουν σε μια νέα, πιο ενθαρρυντική πορεία.

Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρίστου Χριστοφίδη 08/06/2012


Είναι πραγματικά με μεγάλη θλίψη και απογοήτευση που είδαμε τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή». Ο Αρχιεπίσκοπος επέλεξε να απευθυνθεί σε ένα τουρκικό ΜΜΕ και στην τουρκική κοινή γνώμη για να κατηγορήσει την κυπριακή οικονομία και τους χειρισμούς της δικής μας πλευράς στο Κυπριακό.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στην τελετή απονομής των βραβείων αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τη «Δημιουργία Πάρκου Αναψυχής και Μουσειακού Χώρου Αγροτικής Κληρονομιάς στην Επταγώνια», στο ΤΕΠΑΚ 08/06/2012


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι απόψε μαζί σας ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Κοινοτικού Συμβουλίου να παρουσιάσω και να βραβεύσω τους μελετητές του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τη «Δημιουργία Πάρκου Αναψυχής και Μουσειακού Χώρου Αγροτικής Κληρονομιάς στην Επταγώνια».

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων συμμετείχε στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο 08/06/2012


Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου, συμμετείχε στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο. Στην παρέμβαση του στο Συμβούλιο, ο κ. Φλουρέντζου αναφέρθηκε στην υιοθέτηση από την Κύπρο της νομοθεσίας περί Προστασίας Κυπριακών Πλοίων από Πράξεις Πειρατείας και άλλες Παράνομες Πράξεις.

Κοινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού της Μάλτας 08/06/2012

Η Μάλτα συμμερίζεται τον στόχο που έχει θέσει η Κύπρος: Προς Μια Καλύτερη Ευρώπη, στη βάση της θεμελιώδους αρχής για αλληλεγγύη και συμβάλλοντας στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και στην ανάπτυξη, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε την Επιτροπή του Κινήματος Κυπρίων Κτηματιών Κατεχομένων Περιουσιών 08/06/2012


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα την Επιτροπή του Κινήματος Κυπρίων Κτηματιών Κατεχομένων Περιουσιών, την οποία συνόδευαν ο Βουλευτής Κερύνειας κ. Σοφοκλής Φυττής και ο κ. Γιαννάκης Μάτσης.

Ο Υπουργός Γεωργίας συμμετείχε στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας και υπέγραψε Μνημόνιο Συναντίληψης, στη Δανία 08/06/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης, συμμετείχε στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στη Δανία από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στην εκδήλωση της Κλεάνθειου Κοινοτικής Στέγης Ηλικιωμένων και του Κωνσταντινελένειου Κέντρου Ενηλίκων, στην Αθηένου 08/06/2012

Να μην μεταδοθεί πριν τις 8.30 μ.μ.
Ευχαριστώ για την πρόσκληση σας να θέσω υπό την αιγίδα μου και να χαιρετίσω τη σημερινή εορταστική εκδήλωση που διοργανώνεται από το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού Αθηένου προς τιμήν της τρίτης ηλικίας. Δυστυχώς, λόγοι πέραν της θέλησης μου δεν μου επέτρεψαν να είμαι μαζί σας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Μάλτας 08/06/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας είχε το μεσημέρι κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Μάλτας κ. Lawrence Gonzi, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο (Auberge de Castille) στη Βαλέτα.

Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην τελετή εγκαθίδρυσης του νέου Προέδρου της Σερβίας 08/06/2012

Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Τίτος Χριστοφίδης μεταβαίνει τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στο Βελιγράδι, για να εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην τελετή εγκαθίδρυσης του νέου Προέδρου της Σερβίας κ. Tomislav Nikolie.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Δημαρχείο της πόλης Μεντίνα, στη Μάλτα

Τη μεσαιωνική πόλη Μεντίνα, γνωστή και ως «Σιωπηλή Πόλη», επισκέφθηκε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος ολοκληρώνει σήμερα την επίσκεψή του στη Μάλτα. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η συνοδεία του μετέβησαν στο Δημαρχείο της Μεντίνα, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Peter Sant Manduca. Με τον Δήμαρχο της πόλης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας συνεχίζει σήμερα τις επαφές του στη Μάλτα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας, επικεφαλής κυπριακής αντιπροσωπείας που απαρτίζουν η Υπουργός Εξωτερικών κα Ερατώ-Κοζάκου Μαρκουλλή, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βάσος Σιαρλή, ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Πρέσβης της Κύπρου στη Μάλτα, με έδρα τη Ρώμη, κ. Λεωνίδας Μαρκίδης.