16/2/13

Προεδρικές εκλογές 2013 - Οδηγίες προς τους επί της διαλογής αντιπροσώπους των υποψηφίων 16/02/2013

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, κατά τη διάρκεια της διαλογής και της καταμέτρησης των ψήφων δεν επιτρέπεται η επαφή των επί της διαλογής αντιπροσώπων των υποψηφίων με τα ψηφοδέλτια, η χρήση έντυπων καταγραφής των αποτελεσμάτων και κινητών τηλεφώνων. Οι αντιπρόσωποι θα είναι απλοί παρατηρητές της όλης διαδικασίας η οποία θα επιτελεστεί αποκλειστικά και μόνο από τους υπαλλήλους των εκλογικών κέντρων.

Προεδρικές εκλογές 2013 - Ώρες διεξαγωγής της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας 16/02/2013

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών υπενθυμίζει ότι η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στην Κύπρο αρχίζει στις 7 π.μ. και λήγει στις 6 μ.μ.

Προεδρικές εκλογές 2013 - Απαγορεύονται τα εκλογικά επιτελεία και η ανάρτηση πινακίδων έξω από τα εκλογικά κέντρα 16/02/2013

Ο Γενικός Έφορος Eκλογών ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με τον Εκλογικό Νόμο, κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να εγκαθιστά ή να διατηρεί εκλογικά επιτελεία ή να επιδεικνύει ή να αναρτά οποιεσδήποτε πινακίδες, που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τις Προεδρικές εκλογές, κατά την ημέρα της ψηφοφορίας ή την παραμονή της, έξω από τα εκλογικά κέντρα.

Διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια για ανασκόπηση των πέντε χρόνων της διακυβέρνησης του 15/02/2013

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η πενταετής θητεία της Κυβέρνησής μας. Νιώθω την υποχρέωση να απευθυνθώ σε εσάς τους πολίτες της πατρίδας μας για να προβώ σε μια συνοπτική αποτίμηση του έργου της Κυβέρνησης.

ΚΥΠΕ - Ραλλή Παπαγεωργίου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 16/02/2013

ΚΥΠΕ - Ραλλή Παπαγεωργίου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 16/02/2013
1. Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι η Κυβέρνηση δεν έκανε λάθη και ότι δεν είχε παραλείψεις, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος αφήνει στους πολίτες και στην Ιστορία να κρίνουν αν η Κυβέρνησή του αντιμετωπίστηκε δίκαια. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας προέβη χθες σε διάγγελμα για τον απολογισμό της διακυβέρνησής του.