28/2/14

The President of the Republic visited the aircraft carrier Kuznetsov of the Russian Navy


The hospitality provided to ships in the framework of a peaceful operation, demonstrates the stabilizing role that Cyprus can play in the region, said the President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, who, accompanied by the Minister of Defence, Mr Photis Photiou, and the Director of his Office, Mr Panayiotis Antoniou, went at noon to the new port of Limassol, where he boarded a National Guard patrol vessel, which transferred him to the Russian Navy aircraft carrier Kuznetsov, which is in the open sea off the port of Limassol.

Δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών για τον Συνεργατισμό και την πορεία των αποκρατικοιήσεων



Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση προς τα ΜΜΕ μετά την υπογραφή για τη μεταφορά του €1,5 δισ. στον Συνεργατισμό:

MULTINATIONAL SEARCH & RESCUE EXERCISE CONDUCTED AT JRCC LARNACA «NEMESIS 1/2014»


MULTINATIONAL SEARCH & RESCUE EXERCISE
CONDUCTED AT JRCC LARNACA
«NEMESIS 1/2014»

ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ «ΝΕΜΕΣΙΣ 1/2014»



Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, η πρώτη φάση της διεθνούς άσκησης Έρευνας και Διάσωσης (Ε-Δ) «ΝΕΜΕΣΙΣ 2014» στην οποία συμμετείχαν η Κυπριακή Δημοκρατία, η Ελλάδα, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το αεροπλανοφόρο Konznetsof του ρωσικού πολεμικού ναυτικού



Η φιλοξενία πλοίων στο πλαίσιο ειρηνευτικής διαδικασίας επιδεικνύουν τον σταθεροποιητικό ρόλο που μπορεί η Κύπρος να διαδραματίσει στην περιοχή είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου στην εκδήλωση της Λαϊονικής Λέσχης Σαλίνα προς τιμήν του Σταύρου Σιδερά

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου
στην εκδήλωση της Λαϊονικής Λέσχης Σαλίνα
προς τιμήν του Σταύρου Σιδερά
(Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014, Ώρα: 07:00 μ.μ, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας)

Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

Παρασκευή, 28/02/2014

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Συμμετοχή του Υπουργού Δικαιοσύνης στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

O Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου θα αναχωρήσει το απόγευμα της Κυριακής, 2 Μαρτίου, για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 3-4 Μαρτίου 2014.

Εκστρατεία επιθεωρήσεων εργοταξίων για τις εργασίες σε ύψος


Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προγραμματίζει, κατά τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Μάιο του 2014, τη διεξαγωγή ειδικής εκστρατείας επιθεωρήσεων των εργοταξίων για τις εργασίες σε ύψος.

Ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης για την υπογραφή Συμφωνιών Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου


Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι έχει υπογράψει δυο πενταετείς Συμφωνίες Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ανάρτηση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών και ειδικών καταλόγων διοριστέων εκπαιδευτικών με αναπηρίες

Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με το άρθρο 28Β(10) των περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Νόμων του 1969 έως 2014, αναρτήθηκαν σήμερα στο Γραφείο της Επιτροπής (Σύμπλεγμα Νέων Κυβερνητικών Γραφείων, Οδός Μιχαλάκη Καραολή, 1408 Λευκωσία)

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στη γέφυρα αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Λευκωσίας


Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας ανακοινώνει ότι την Τρίτη 4 Μαρτίου και την Τετάρτη 5 Μαρτίου από τις 8 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ., στη γέφυρα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού - Λευκωσίας παρά την Κοφίνου, θα εκτελούνται εργασίες στα πλαίσια αναβάθμισης / αντικατάστασης των παραπέτων της Γέφυρας Κοφίνου.

Παροχή Υπηρεσιών Ταυτότητας Νοσηλείας και Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας από Επιλεγμένα Ταχυδρομικά Γραφεία

Το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων επιθυμεί να πληροφορήσει τους πολίτες ότι σε συνεργασία με το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού και το Υπουργείο Υγείας, θα παρέχει υπηρεσίες έκδοσης Ταυτότητας Νοσηλείας και Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας από τα τέσσερα Επαρχιακά Ταχυδρομικά Γραφεία, ήτοι της Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου.

Σχέδιο Ενίσχυσης Νοικοκυριών Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα για το 2014

Η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει ότι τα έντυπα αιτήσεων για Παροχή Επιδόματος σε Συνταξιούχους με Χαμηλά Εισοδήματα για το 2014 θα είναι διαθέσιμα στο κοινό από την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014.

Δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού

Η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει και να το συνεχίσει για να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα, είπε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανανέωσε τα Τουριστικά Διατάγματα

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει ότι έχουν ανανεωθεί τα Τουριστικά Διατάγματα για την περίοδο που αρχίζει την 1η Μαρτίου και λήγει την 31η Μαΐου 2014.

Δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ι. Κασουλίδη

Το καθήκον μου ενόψει και των εξελίξεων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, μου επιβάλλει να παραμείνω στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας αν φυσικά ανανεωθεί η εντολή μου στις 15 Μαρτίου είπε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης.

Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε νέο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ


Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρία του διόρισε τον κ. Οθωνα Θεοδούλου, επιχειρηματία και Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας, ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε τις παραιτήσεις τριών Προέδρων Διοικητικών Συμβουλίων ημικρατικών οργανισμών


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αποδέχθηκε σήμερα τις παραιτήσεις των τριών Προέδρων των Διοικητικών Συμβουλίων Ημικρατικών Οργανισμών που προέρχονται από το ΔΗΚΟ.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά την έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου

Οι Υπουργοί της Κυβέρνησης, στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, υπέβαλαν σήμερα τις παραιτήσεις τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εντός 15 ημερών o Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του.

Χαιρετισμός της Γεν. Διευθύντριας του Υπουργείου Παιδείας κας Αίγλης Παντελάκη στην απονομή τιμητικών διπλωμάτων φοιτητικού διαγωνισμού


Σας καλωσορίζω στη σεμνή αυτή τελετή για την επίδοση των τιμητικών διπλωμάτων του φοιτητικού διαγωνισμού για τη δημιουργία λογοτύπου και αφισών για την προβολή της ανώτερης εκπαίδευσης της Κύπρου.

Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου στην εκδήλωση μνήμης του ήρωα της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου

«Όλες οι καμπάνες της Γης σήμαναν μεμιάς.
Όλα τα ανθρώπινα μέτωπα ψηλά.
Όλες οι καρδιές μεσίστιες».

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικος θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της EE

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος αναχωρεί την Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014, για τις Βρυξέλλες, για να λάβει μέρος στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Μαρτίου.

Αναφορά του Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Λ. Ομήρου στην επέτειο της θυσίας του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου στη συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής

Επιτρέψτε μου προ ημερησίας διατάξεως να αναφερθώ στην επέτειο της θυσίας του κορυφαίου μαχητή της ελευθερίας, του Γρηγόρη Αυξεντίου. Πενήντα εφτά χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ηρωική θυσία του Σταυραετού του Μαχαιρά στις 3 Μαρτίου 1957.