12/2/14

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού με τo Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου


O Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κυριάκος Κενεβέζος, συναντήθηκε σήμερα με τo Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου με το οποίο συζήτησε θέματα που απασχολούν τόσο τη νέα γενιά όσο και τα οργανωμένα σύνολα νεολαίας της Κύπρου που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του Συμβουλίου Νεολαίας.

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε πλοίο του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι το καταδρομικό του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού «Μέγας Πέτρος» (Pyotr Veliky), που ναυλοχεί στο Λιμάνι Λεμεσού.

Ξεκάθαρες οι προθέσεις της Cyta

Ξεκάθαρες οι προθέσεις της Cyta

Διευκρινήσεις για θέματα Cytavision

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης παρέστη στη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων






Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου παρέστη σήμερα στη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου ενημερώθηκε για τις τρέχουσες εργασίες της Επιτροπής.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη





Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας
 κ. Νίκου Αναστασιάδη

Πέμπτη, 13/2/2014

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φωτίου στην έναρξη σεμιναρίου των υπηρεσιών που συμμετέχουν στο ΚΣΕΔ




Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φωτίου
στην έναρξη σεμιναρίου των υπηρεσιών που συμμετέχουν στο ΚΣΕΔ

ΚΡΑΤΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ ΤΖΑΚΠΟΤ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ


Ο Διευθυντής Κρατικού Λαχείου, με βάση τη γνωστοποίηση που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας με αρ. 3655 και ημερομηνία 22 Νοεμβρίου 2002, αρ. γνωστοποίησης 6845, ανακοινώνει ότι, επειδή στην Κλήρωση του Κρατικού Λαχείου με αρ. 4/2014 της 12ης Φεβρουαρίου 2014, ο πρώτος τυχερός λαχνός που κληρώθηκε με αρ. 34265

Αποτελέσματα κλήρωσης αρ. 4/2014 του Κρατικού Λαχείου που έγινε στις 12 Φεβρουαρίου 2014

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ
Αποτελέσματα κλήρωσης αρ. 4/2014 του Κρατικού Λαχείου
που έγινε στις 12 Φεβρουαρίου 2014

DAILY SCHEDULE ARRIVALS



DAILY SCHEDULE ARRIVALS
Friday 14/02/2014
A/A FLIGHT ORIGIN/DESTINATION ICAO TIME AIRCRAFT HANDLER

LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών για τα πυραμιδωτά συστήματα πωλήσεων


Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ως Εντεταλμένη Υπηρεσία στην εφαρμογή του περί των Αθέμιτων Εμπορικών Πρακτικών των Επιχειρήσεων προς τους Καταναλωτές Νόμου του 2007, ανακοινώνει ότι διερευνά υποθέσεις πιθανών παραβάσεων προνοιών του πιο πάνω Νόμου, με ιδιαίτερη έμφαση στα πυραμιδωτά συστήματα πωλήσεων.

Ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας σχετικά με προϊόντα που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες


 
Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Ασφάλεια Προϊόντων πλην τροφίμων ( RAPEX ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κυκλοφορήσει στην Κοινοτική Αγορά τα πιο κάτω προϊόντα τα οποία θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους:

Ανακοίνωση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων


Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο του αναθεωρημένου Μνημονίου και των υποχρεώσεων που προκύπτουν για το Υπουργείο, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Τρόικας στις 3 Φεβρουαρίου 2014 και παρέδωσε τη μελέτη και το σχέδιο δράσης που ετοιμάστηκε από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και αφορά στην προσβασιμότητα και στις αεροπορικές συνδέσεις της Κύπρου με όλες τις υπόλοιπες χώρες.

Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου



Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού
κ. Κυριάκου Κενεβέζου

Τετάρτη, 12/2/2014

Χαιρετισμός του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου σε συνέντευξη Τύπου για τη Δράση «Προγράμματα Ένταξης από Τοπικές Αρχές»


Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι ενώπιόν σας, εκ μέρους του Υπουργού Εσωτερικών για να χαιρετίσω τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που διοργανώνεται με την ευκαιρία της έναρξης της Δράσης «Προγράμματα Ένταξης από Τοπικές Αρχές» του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών την οποία ανέλαβε να υλοποιήσει ο Δήμος Λευκωσίας και οι εταίροι του, ο Δήμος Αγίου Δομετίου, ο Δήμος Λακατάμιας, το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, και η NKV Advent Consulting Ltd, στο πλαίσιο του Ετησίου Προγράμματος 2012.

LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT

Printed on: 11/02/2014

DAILY SCHEDULE ARRIVALS
Thursday 13/02/2014
A/A FLIGHT ORIGIN/DESTINATION ICAO TIME AIRCRAFT HANDLER
LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


C O N T E N T S

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2010

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2010

 

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΙΣ ( ADAPTORS ) ΡΕΥΜΑΤΟΛΗΠΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Προστασία Καταναλωτών από Επικίνδυνες Χημικές Ουσίες σε Καταναλωτικά Προϊόντα







Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και κοινωνικών Ασφαλίσεων, με την ευκαιρία των επερχόμενων εκδηλώσεων για την Αποκριά, επιθυμεί να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό ότι έχουν εντοπιστεί στην Ευρωπαϊκή αγορά ακατάλληλες αποκριάτικες μάσκες και στολές, χαρακτηριστικά δείγματα των οποίων φαίνονται στον παρακάτω πίνακα. Τα εν λόγω προϊόντα θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους διότι περιέχουν φθαλικούς εστέρες ή/και αζωχρωστικές ουσίες.

Εκστρατεία Επιθεώρησης σε Υπεραγορές και Χονδρικό Εμπόριο, Φεβρουάριος 2014



        
 Τον μήνα Φεβρουάριο 2014 το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (TEE) θα διεξαγάγει εκστρατεία επιθεωρήσεων σε υποστατικά Υπεραγορών και Χονδρικού Εμπορίου όπου εργάζονται πάνω από 10 εργαζόμενοι καθώς και σε πολυκαταστήματα (shopping malls).

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κ. Γιάννης Γιαννάκη




Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κ. Γιάννης Γιαννάκη, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό σε Δείπνο που διοργανώνει ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός (Κ.Ε.Σ.). Κατά τη διάρκεια του Δείπνου θα τιμηθούν μέλη του Συμβουλίου του που έχουν αποχωρήσει μετά από μακρά εθελοντική υπηρεσία, λόγω ορίου ηλικίας.

Αντιπροσωπία βουλευτών θα συμμετάσχει στις εργασίες της 13ης Χειμερινής Συνάντησης της ΚΣ ΟΑΣΕ στη Βιέννη

 
Οι βουλευτές κ.κ. Σοφοκλής Φυττής, Κυριάκος Χατζηγιάννης και Ανδρέας Καυκαλιάς, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ) μεταβαίνουν σήμερα στη Βιέννη για να συμμετάσχουν στις εργασίες της 13 ης Χειμερινής Συνάντησης της Συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 2014. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύει η Πρώτη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Μαρίνα Αδαμίδου.

Απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε δημοσίευμα


Αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ημερομηνίας 11/02/2014, με τίτλο «Ούτε €2200 δεν έχουν να πληρώσουν», το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να διευκρινίσει ότι ουδέποτε δεσμεύθηκε γραπτώς για να συνδράμει οικονομικά στο υπό αναφορά συνέδριο.

Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου



Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου
 
Τετάρτη, 12/2/2014

Ο Υπουργός Γεωργίας κατέθεσε τον θεμέλιο λίθο για την έναρξη έργων του ΣΑΛΑ στον Άγιο Τύχωνα

   
Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης κατέθεσε χθες τον θεμέλιο λίθο για την έναρξη των εργασιών του Συμβολαίου Ε9 της Φάσης Β2 του Aποχετευτικού Έργου Λυμάτων και Ομβρίων Υδάτων της Μείζονος Λεμεσού που διεξάγει το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας στον Άγιο Τύχωνα.

Ο Υπουργός Γεωργίας χαιρέτισε το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για τον Περιορισμό των Κλιματικών Αλλαγών


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης χαιρέτισε τη Δευτέρα, την έναρξη των εργασιών του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου για τον περιορισμό των κλιματικών αλλαγών και την προσαρμογή της γεωργίας μέσω των δράσεων αγροτικής ανάπτυξης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα.

Ο Υπουργός Παιδείας συναντήθηκε με την Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες



O Yπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες με την οποία συζήτησε θέματα που έχουν να κάνουν με την ειδική εκπαίδευση και το πώς το Υπουργείο και η Ομοσπονδία συντονίζονται πιο αποτελεσματικά προς όφελος πάντα των παιδιών.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Τ. Μητσόπουλου στο 3 ο σεμινάριο έρευνας και διάσωσης

 
Βρίσκομαι σήμερα εδώ, ως αρμόδιος Υπουργός για τη νομική υπόσταση και την εκπροσώπηση του Συστήματος Έρευνας και Διάσωσης στους διεθνείς οργανισμούς, για να χαιρετίσω την έναρξη του 3 ου σεμιναρίου έρευνας και διάσωσης και να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείτε, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Κυπριακή Δημοκρατία.