9/8/12

Στατιστικές Εξωτερικού Εμπορίου για τον μήνα Μάιο 2012 09/08/2012

Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι έχει εκδώσει τη μηνιαία έκθεση «Στατιστικές Ενδοκοινοτικού Εμπορίου και Εμπορίου με Τρίτες Χώρες (Συνοπτικά Στοιχεία)» για το Μάιο 2012.

Οι κυριότερες εξελίξεις στο εξωτερικό εμπόριο της Κύπρου ήταν
:

Μέτρα προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία για τους εργαζόμενους στην επαρχία Πάφου 09/08/2012

Tο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας ανακοινώνει προς όλους τους εργοδότες και τα αυτοεργοδοτούμενα πρόσωπα ότι με τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας που αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα στις πεδινές περιοχές της επαρχίας Πάφου, κανένας εργαζόμενος στις περιοχές αυτές δεν θα πρέπει να εκτίθεται απευθείας σε ηλιακή ακτινοβολία μεταξύ των ωρών 12 μ. και 4 μ.μ.


Συμμετοχή της Κύπρου στη 10η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Τυποποίηση Γεωγραφικών Ονομάτων, στη Νέα Υόρκη 09/08/2012

Συνήλθε στην έδρα του ΟΗΕ η 10η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Τυποποίηση Γεωγραφικών Ονομάτων στη Νέα Υόρκη από τις 31 Ιουλίου μέχρι και τις 9 Αυγούστου και η 27η Σύνοδος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών για τα Γεωγραφικά Ονόματα στη Νέα Υόρκη στις 30 Ιουλίου και στις 10 Αυγούστου. Στη Διάσκεψη και στη Σύνοδο έλαβαν μέρος 110 χώρες με 280 αντιπροσώπους, ειδικά πρακτορεία, διακυβερνητικοί οργανισμοί, διεθνείς επιστημονικοί οργανισμοί και παρατηρητές. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου υποβλήθηκαν πάνω από 200 επίσημα έγγραφα, τα οποία ανακοινώθηκαν και σχολιάστηκαν.

Ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων 09/08/2012

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων ενημερώνει το κοινό ότι τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η τροποποίηση των περί Αρχαιοτήτων Κανονισμών για τα τέλη και δικαιώματα εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους/μουσεία και για τη χρήση αρχαίων μνημείων πρώτου πίνακα.