29/10/13

Υπογραφή Συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Κίνας για προστασία των αρχαιοτήτων από το λαθρεμπόριο

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος και ο Υφυπουργός Πολιτισμού της Κίνας κ. Li Xiaojie υπέγραψαν σήμερα Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για παρεμπόδιση κλοπών, λαθραίων ανασκαφών και παράνομων εισαγωγών και εξαγωγών πολιτιστικών αγαθών μεταξύ των δύο χωρών.

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος παρουσίασε σήμερα τον Προϋπολογισμό 2014 του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έχει κατ´ επανάληψη απαντήσει στους αβάσιμους και αστήρικτους ισχυρισμούς για τα γεγονότα που προηγήθηκαν των αποφάσεων των δύο Eurogroup στις 15 και στις 25 Μαρτίου.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου

Καταβάλλουμε προσπάθεια έτσι ώστε με την έναρξη ενός νέου διαλόγου να υπάρξουν οι προοπτικές που θα επιτρέψουν να αντικρίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, στην Αρχιεπισκοπή, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης συμμετείχε σε υπουργικό συνέδριο για τη Διατήρηση των Ωκεανών στο Ajaccio



Ο Υπουργός Γεωργίας,  Φυσικών  Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης συμμετείχε στις 26 Οκτωβρίου, στο Παγκόσμιο Υπουργικό Συνέδριο που αφορά στη Διατήρηση των Ωκεανών, το οποίο συνδιοργανώνεται από το French Marine Protected Areas Agency  και το International Union for Conservation of Nature στο Ajaccio της Κορσικής και τελεί υπό την υψηλή προστασία του Προέδρου της Γαλλίας, στα πλαίσια του τρίτου Διεθνούς Συνεδρίου για τις Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές (IMPAC3).



Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ
ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
____________________________________________
Λευκωσία, Μορφωτικός Σύλλογος Έγκωμης, 28 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ




O Υπουργός Άμυνας παρακολούθησε άσκηση έρευνας – διάσωσης μεταξύ των κυπριακών και των γερμανικών δυνάμεων

Επιτυχής η επαναξιολόγηση του Κυπριακού Φορέα Διαπίστευσης από την Ευρωπαϊκή Συνεργασία για τη Διαπίστευση


Ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Ποιότητας – Κυπριακός Φορέας Διαπίστευσης (ΚΟΠΠ) ανακοινώνει ότι η έκβαση της πενθήμερης επαναξιολόγησης του από Ομάδα Αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για τη Διαπίστευσης (ΕΑ), στο πλαίσιο της Πολυμερούς Συμφωνίας (MLA), ήταν ιδιαίτερα επιτυχής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου

Η Τράπεζα Κύπρου θα στηρίξει την κυπριακή οικονομία, είπε ο Πρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου κ. Κρίστης Χασάπης ύστερα από τη σημερινή συνάντηση των μελών του Συμβουλίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δηλώσεις του Αν. Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με το νέο Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου.

Η μόνιμη αντιπρόσωπος της Βουλής στο ΕΚ κα Χριστιάνα Φρυδά διορίστηκε μόνιμο μέλος της Γραμματείας της COSAC


Στο πλαίσιο της 50ής Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC), η οποία πραγματοποιείται στο Βίλνιους της Λιθουανίας μεταξύ 27-29 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε χθες η εκλογή του μόνιμου μέλους της Γραμματείας της COSAC.

Δημόσια συζήτηση στη Σωτήρα για την Κοινή Αγροτική Πολιτική


Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών διοργανώνουν δημόσια συζήτηση με τίτλο «Η Αναθεωρημένη Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ: Νέες προσεγγίσεις για καινοτομία και ανάπτυξη», σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και της Δήμους Σωτήρας, Παραλιμνίου, Δερύνειας και Αγίας Νάπας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών 2013.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή του ΔΟΕ στη Γενεύη

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ΔΟΕ) κ. Guy Ryder πραγματοποίησε χθες στη Γενεύη η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου.