4/9/12

Το μεγαλύτερο δίκτυο ενημέρωσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο. ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚTΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 1980 - 2012


Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα Μέλη του Συμβουλίου των Καθολικών Επισκόπων της Ευρώπης 04/09/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε το απόγευμα τα Μέλη του Συμβουλίου των Καθολικών Επισκόπων της Ευρώπης.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την Οικονομία 04/09/2012

Ακόμη δεν έχει απαντήσει η Ρωσία αναφορικά με το θέμα της αίτησης της Κύπρου για δάνειο από τη χώρα, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, υπενθυμίζοντας ότι για το προηγούμενο ρωσικό δάνειο χρειάστηκε η έγκριση της Ρωσικής Δούμας.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 04/09/2012

Όταν εγείρονται αμείλικτα και δύσκολα προς απάντηση ερωτήματα προς την ηγεσία του ΔΗΚΟ, τότε αυτή θυμάται τα σοβαρά και κρίσιμα προβλήματα του τόπου, για να αποφύγει τις απαντήσεις.

Υπουργός Εσωτερικών: «Η κυβέρνηση στηρίζει τους Δήμους και τις κοινότητες» 04/09/2012

Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν βρίσκεται σε σύγκρουση με τις Τοπικές Αρχές αλλά καταβάλλει προσπάθειες για στήριξή τους, δήλωσε σήμερα η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου σε ενημέρωση στην οποία προέβη προς δημοσιογράφους στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τον ΔΗΣΥ 04/09/2012

Ο ΔΗΣΥ και ο υποψήφιός του κ. Νίκος Αναστασιάδης προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα επιστρατεύοντας το ψέμα, ανέφερε σήμερα το απόγευμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σχολιάζοντας δηλώσεις του Αναπληρωτή Προέδρου και του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ.

Συμμετοχή της κας Σκεύης Κούτρα Κουκουμά σε Συνέδριο για την απασχόληση, στις Βρυξέλλες 04/09/2012

Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σκεύη Κούτρα Κουκουμά μεταβαίνει αύριο Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει σε Συνέδριο για την Πολιτική της Απασχόλησης – Θέσεις εργασίας για την Ευρώπη, που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από 5 μέχρι 7 Σεπτεμβρίου.

Η Υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε το βιβλίο «Δανία-Κύπρος: Όταν οι Βίκινγκς συνάντησαν την Αφροδίτη» 04/09/2012

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Δανία-Κύπρος: Όταν οι Βίκινγκς συνάντησαν την Αφροδίτη». Η έκδοση καλύπτει τις ιστορικές, πολιτικές, πολιτιστικές και εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών διά μέσου των αιώνων. Το βιβλίο αποτελεί το τέταρτο της σειράς του ερευνητικού προγράμματος «Ευρωδακτύλιος» που υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών και του Πανεπιστημίου Κύπρου και αποσκοπεί στη δημιουργία μιας τράπεζας πληροφοριών για τις σχέσεις της Κύπρου με τις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ. Τα άλλα τρία βιβλία αφορούν στις σχέσεις της Κύπρου με την Ισπανία, την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Επαφές αντιπροσωπίας του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκής Ένωσης με Κοινοβουλευτικές Επιτροπές 04/09/2012

Αντιπροσωπία του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔEE), της οποίας ηγείται ο Πρόεδρος του Σώματος κ. Βασίλειος Σκουρής και στην οποία συμμετέχουν άλλα 11 μέλη του Δικαστηρίου, είχε σήμερα κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Ιωνά Νικολάου και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και τον Πρόεδρο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου της Ελλάδας 04/09/2012


Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου της Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη ο οποίος εκτελεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ομιλία της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή στην παρουσίαση του βιβλίου «Δανία-Κύπρος: Όταν οι Βίκινγκς συνάντησαν την Αφροδίτη», στη Λευκωσία 04/09/2012

Είναι με μεγάλη χαρά που παρουσιάζω τον τόμο «Δανία-Κύπρος: Όταν οι Βίκινγκς συνάντησαν την Αφροδίτη», προϊόν της συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η έκδοση αποτελεί μια φιλική κατάθεση της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη Δανική Προεδρία που προηγήθηκε, για τις πολύχρονες σχέσεις μεταξύ της Δανίας και της Κύπρου.

Εισαγωγική δήλωση του Υπουργού Εμπορίου για τη χρήση υγραερίου στην αυτοκίνηση 04/09/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης παραχώρησε σήμερα, στο Υπουργείο, συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την εισαγωγή της χρήσης υγραερίου στην αυτοκίνηση. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Συλικιώτης ανέφερε τα ακόλουθα:
«
Το Υπουργικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρία αποφάσισε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην αυτοκίνηση, με την εισαγωγή της χρήσης υγραερίου στις οδικές μεταφορές.

Πρόεδρος Χριστόφιας: «Παράδειγμα για τα εθνικά δικαστήρια το Δικαστήριο της ΕΕ»

04.09.2012

Τη διαρκή ενίσχυση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς και τη διεύρυνση της δικαιοδοσίας του, επιθυμεί, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας μιλούσε μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο με αντιπροσωπεία του Δικαστηρίου της ΕΕ και με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου, κ. Βασίλη Σκουρή.


Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου 04/09/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με εκπροσώπους του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου.

Ο Υπουργός Άμυνας μεταβαίνει στο Παρίσι για συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογο του 04/09/2012


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης μεταβαίνει αύριο στο Παρίσι όπου στις 6 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί και θα έχει συνομιλίες με τον νέο Γάλλο Υπουργό Άμυνας κ. Jean-Yves Le Drian. Η επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας πραγματοποιείται ύστερα από πρόσκληση του Γάλλου ομολόγου του και κατά τη συνάντηση οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν ζητήματα αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας, καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων 04/09/2012

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας ανακοινώνει ότι την περίοδο 5 Σεπτεμβρίου μέχρι 28 Σεπτεμβρίου μεταξύ των ωρών 8.30 π.μ. – 1.00 μ.μ. καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης του συστήματος ομβρίων στον αυτοκινητόδρομο Ανθούπολης – Κοκκινοτριμιθιάς, σε ολόκληρο το μήκος και στις δύο κατευθύνσεις.

Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Βάσου Σιαρλή για το διακρατικό δάνειο από τη Ρωσία 04/09/2012


Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με την αίτηση της Κύπρου προς τη Ρωσία για τη σύναψη διακρατικού δανείου θέλω να δηλώσω ότι δεν έχει αλλάξει οτιδήποτε από τις χθεσινές μου δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου για το θέμα και καμιά νεότερη ενημέρωση δεν υπάρχει από πλευράς της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς το Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου για οποιαδήποτε έγκριση του αιτήματος που έχει υποβληθεί από την Κύπρο.

Ο Υπουργός Εμπορίου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ισραηλινής εταιρείας Delek 04/09/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης συναντήθηκε σήμερα, στο γραφείο του, με αντιπροσωπεία της ισραηλινής εταιρείας Delek.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 04/09/2012


Οι πολιτικοί παράγοντες των δύο κοινοτήτων πρέπει να λάβουν υπόψη ότι και οι Τουρκοκύπριοι είναι Κύπριοι πολίτες και αν αυτό γίνει κατανοητό τότε θα απαλλαγούμε από τις οποιεσδήποτε εξωτερικές επιδράσεις οι οποίες δεν είναι αποδεκτές, υπογράμμισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος τόνισε πως το σημερινό αδιέξοδο στο Κυπριακό οφείλεται στην επιμονή της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας για λύση δύο χωριστών κρατών.

Η Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Αίγυπτο 04/09/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή μεταβαίνει απόψε στην Αίγυπτο όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας.

Ο Βουλευτής κ. Νικολαΐδης θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΣΣΕ 04/09/2012


Ο Βουλευτής κ. Νίκος Νικολαΐδης αναχωρεί αύριο για το Παρίσι για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου της Ελλάδας 04/09/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Έλληνα Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, τον οποίο συνόδευε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου.

Παρακολούθηση της εφαρμογής των συμπερασμάτων του Συμβουλίου της 26ης Απριλίου 2004 για την Κύπρο 04/09/2012

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Βρυξέλλες, 12 Ιουλίου 2012 (16.07)

12526/12

Πρόγραμμα Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε Μετανάστες και Ξενόγλωσσους Κατοίκους της Κύπρου 04/09/2012

Άρχισαν οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2012 – 2013


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εδώ και δύο χρόνια υλοποιεί με επιτυχία το συγχρηματοδοτούμενο έργο «Πρόγραμμα Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε Μετανάστες και Ξενόγλωσσους Κατοίκους της Κύπρου» το οποίο παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε ξενόγλωσσους κατοίκους της χώρας μας.