15/11/13

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κ. Ζ. Αιμιλιανίδου σε τελετή αποφοίτησης του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης




Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι απόψε εδώ για να απονείμω τα διπλώματα στους αποφοίτους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος 2012/2013 στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης.



Κάθε αποφοίτηση είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για τους αποφοίτους και τις οικογένειές τους. Ωστόσο, η αποψινή είναι ξεχωριστή και για μας, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς είναι η πρώτη αποφοίτηση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα μετά τον ανασχεδιασμό και την επανέναρξη της λειτουργίας του. Είμαστε περήφανοι διότι, παρά τις δυσκολίες που η οικονομική κρίση δημιούργησε, το πρόγραμμα κατάφερε όχι μόνο να επαναλειτουργήσει, αλλά και να προσφέρει μια πραγματικά εναλλακτική επιλογή σε αποφοίτους Πανεπιστημίου, οι οποίοι επιθυμούν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους στον τομέα της Διοίκησης.

Στόχος του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης ήταν ανέκαθεν να παρέχει γνώσεις και δεξιότητες γύρω από τα θέματα που σχετίζονται με τη διεύθυνση επιχειρήσεων και οργανισμών και να προετοιμάζει τους αποφοίτους του για μια διευθυντική καριέρα με αξιώσεις, αφού το πρόγραμμα περιλαμβάνει υποχρεωτική πρακτική εξάσκηση σε οργανισμούς και επιχειρήσεις. Επειδή, ακριβώς, το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε νέα παιδιά, αποφοίτους Πανεπιστημίου που δεν είχαν ακόμη τη δυνατότητα να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να τους παρέχει τη δυνατότητα να αποκτήσουν εργασιακή πείρα με την τοποθέτησή τους σε επιχειρήσεις και οργανισμούς για 12 βδομάδες.

Πιστεύουμε ότι το στοιχείο αυτό είναι το πιο σημαντικό και διαφοροποιεί το πρόγραμμα του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης από άλλα παρόμοια προγράμματα. Υπάρχουν ουσιαστικές εξελίξεις που αφορούν το Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης και μια από αυτές είναι ο διορισμός Συμβουλίου. Καταρτίζεται πρόταση με τα προτεινόμενα ονόματα που θα αποτελούν το Συμβούλιο και θα  κατατεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση. Η εξέλιξη αυτή, θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το Ινστιτούτο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλες τις επιχειρήσεις και οργανισμούς που φιλοξένησαν τους φοιτητές του προγράμματος και να τους συγχαρώ για την ευαισθησία και αλληλεγγύη που επέδειξαν. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζω προς τις επιχειρήσεις και οργανισμούς που προσέφεραν θέση εργασίας στους φοιτητές μετά το πέρας της πρακτικής εξάσκησής τους.

Ευχαριστώ, επίσης, τον Διευθυντή του Κέντρου Παραγωγικότητας κ. Ντίνο Καθητζιώτη και τα στελέχη του Τμήματος για τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό, με τον οποίο επιτελούν το καθήκον τους.

Κλείνοντας, απευθύνομαι σε σας, αγαπητοί απόφοιτοι, και σας συγχαίρω για την επιτυχία σας. Αξίζετε κάθε έπαινο για την απόκτηση ενός μεταπτυχιακού ισότιμου και αντίστοιχου πανεπιστημίου. Η απονομή του διπλώματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειάς σας μέσα σε δύσκολες συνθήκες, αφού χρειάστηκε τεράστια προσπάθεια για να έχετε μια επιτυχημένη πορεία ως φοιτητές, και πολλοί από σας ως εργαζόμενοι.

Είμαι βέβαιη ότι η γνώση που αποκτήσατε μέσα από την παρακολούθηση του προγράμματος θα αποτελέσει ανεκτίμητο εφόδιο για την παραπέρα επαγγελματική σας ανέλιξη. Ως Κράτος είμαστε δίπλα σας και προσπαθούμε, υπό τις περιστάσεις, να προσφέρουμε κάθε βοήθεια. Από εσάς, το πραγματικά εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό του τόπου, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ανάκαμψη και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε. Μέσα από τη συνεργασία και τη συνένωση των δυνάμεών μας, βάζουμε ως στόχο την επιτυχία. Σας εύχομαι υγεία, προσωπική ευτυχία και επαγγελματική επιτυχία.

--------------------------