24/2/14

Ανακοίνωση Συμβουλίου Cyta


Σε σχέση με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ανακοίνωσαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της Cyta, το Συμβούλιο του οργανισμού σημειώνει τα ακόλουθα:

Υπογραφή Συμφωνιών για την Σύναψη Σύμβασης για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Νορβηγίας




Υπογράφτηκε σήμερα   24 Φεβρουαρίου 2014 μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Βασιλείου της Νορβηγίας, Σύμβαση για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας και για την Πρόληψη της Φοροδιαφυγής, αναφορικά με Φόρους πάνω στο Εισόδημα, καθώς επίσης και σχετικού Πρωτοκόλλου.

Η ανεργία των νέων στο επίκεντρο των συζητήσεων των Υπουργών Παιδείας της ΕΕ



Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος συμμετείχε σήμερα στη Σύνοδο του Συμβουλίου Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Αποκλειστικό θέμα συζήτησης της Συνόδου η ανάπτυξη δεξιοτήτων και η βελτίωση της απασχολησιμότητας, βάσει των αποτελεσμάτων ερευνών στο πλαίσιο των προγραμμάτων PIAAC και PISA.

Ο Υπουργός Υγείας δρ. Πέτρος Πετρίδης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας




Την αναγκαιότητα αναδιοργάνωσης του σύστήματος εισαγωγής ασθενών για χειρουργικές ή άλλες επεμβάσεις στα Γενικά Νοσοκομεία της Κύπρου, επισήμανε ο Υπουργός Υγείας δρ. Πέτρος Πετρίδης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη για τα επεισόδια στη Βουλή των Αντιπροσώπων



Η Κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τα επεισόδια που προκλήθηκαν έξω από τη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις. Η Κυβέρνηση σέβεται και υπερασπίζεται τη δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και των οργανωμένων συνόλων στη διαμαρτυρία, αλλά δεν θα ανεχθεί τάσεις κατάργησης του κράτους, υπονόμευσης των θεσμών και δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας.

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος»

 
Αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» ημερομηνίας 20 Φεβρουαρίου 2014 με τίτλο «Οι μητέρες στα κρατητήρια τα παιδιά στη γειτονιά», σχετικά με καταγγελία ότι μητέρες υπήκοοι τρίτων χωρών συλλαμβάνονται, ενώ τα ανήλικα τέκνα τους διαμένουν σε φίλους και γείτονες

Δηλώσεις Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου



Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου είχε σήμερα έκτακτη σύσκεψη με Ανώτατα Στελέχη της Αστυνομίας με τα οποία συζήτησε τα γεγονότα που εξελίχθηκαν σήμερα το πρωί στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου




Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών  και Έργων
κ. Τάσου Μητσόπουλου

Τρίτη, 25/2/2014

Αποφυγή ψεκασμών μελισσοτοξικών σκευασμάτων στο στάδιο ανθοφορίας των δέντρων μέχρι και την καρπόδεση



Το Τμήμα Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ενόψει της ανθοφορίας των οπωροφόρων δέντρων καθώς και της μεταφοράς μελισσιών κοντά σε δενδρώδεις καλλιέργειες, επιθυμεί να πληροφορήσει ότι πρέπει να αποφεύγονται οποιοιδήποτε ψεκασμοί μελισσοτοξικών σκευασμάτων στο στάδιο ανθοφορίας των δέντρων μέχρι και την καρπόδεση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε εκπροσώπους των Συνδέσμων Αγωνιστών




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, εκπροσώπους των Συνδέσμων Αγωνιστών, στην παρουσία του Διευθυντή του Γραφείου του κ. Παναγιώτη Αντωνίου.

Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Παιδείας και του Γάλλου Πρέσβη για τον Διεθνή Μήνα Γαλλοφωνίας





Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Πρέσβης της Γαλλίας κ. Jean-Luc Florent καθώς και Πρέσβεις των χωρών μελών του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας στην Κύπρο θα δώσουν συνέντευξη Τύπου με θέμα τον Διεθνή Μήνα Γαλλοφωνίας στην Κύπρο (Μάρτιος), την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014, στις 10:30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Stanislav Osadchiy.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου





Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Βουλής
των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου

Τρίτη, 25/2/2014

Τροποποιήθηκε η νομοθεσία για τα προσόντα διορισμού εκπαιδευτικών λειτουργών



Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ανακοινώνει ότι, με την ψήφιση του περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικού) Νόμου του 2014 (Ν.8(Ι)/2014), το άρθρο 28 του βασικού νόμου τροποποιήθηκε έτσι ώστε να διαμορφωθεί η διάταξή του που προβλέπει τα προσόντα διορισμού προσώπου ως εκπαιδευτικού λειτουργού.

Υπουργός Συγκοινωνιών: τα ευφυή συστήματα μεταφορών είναι το μέλλον για τον τομέα των μεταφορών στην Κύπρο






Τη σημασία της εφαρμογής των συστημάτων ευφυών μεταφορών τα οποία εντάσσονται μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ψηφιακή Κύπρο, υπογράμμισε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος μετά από παρουσίαση του συστήματος συλλογής πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο για τη διακίνηση οχημάτων στο κύριο οδικό δίκτυο της Λευκωσίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου


Το δικαίωμα έκφρασης διαμαρτυρίας μέσα από συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις είναι ιερό και απαραβίαστο και τυγχάνει συνταγματικής κατοχύρωσης σε κάθε δημοκρατική Πολιτεία.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη






Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να διευκρινίσει ότι πριν την τελική απόφαση των συλλογικών οργάνων του Δημοκρατικού Κόμματος, δεν ασχολείται με θέμα ανασχηματισμού. Ταυτόχρονα εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την ηγεσία, τους αξιωματούχους, τα μέλη και τον κόσμο του Δημοκρατικού Κόμματος, για την αγαστή συνεργασία σε αυτό τον πρώτο δύσκολο χρόνο της διακυβέρνησης.

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ





Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ανακοινώνει τους πιο κάτω μόνιμους με δοκιμασία διορισμούς Εκπαιδευτικών Λειτουργών Σχολείων Μέσης Γενικής  Εκπαίδευση ως αποτέλεσμα μη αποδοχών,  με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου






Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών  και Έργων
κ. Τάσου Μητσόπουλου

Δευτέρα, 24/2/2014

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη





Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Πρόεδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη

Δευτέρα, 24/2/2014