5/2/13

Δήλωση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφορικά με τις επικρίσεις στο θέμα της απεργίας στην οικοδομική βιομηχανία 05/02/2013

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με τις επικρίσεις στο θέμα της απεργίας στην οικοδομική βιομηχανία:

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια 05/02/2013

Τη λύπη του για τη χρήση βίας από πλευράς Αστυνομίας κατά των απεργών οικοδόμων στην Πάφο εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος υπογράμμισε ότι αυτά τα συμβάντα είναι καταδικαστέα.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο 05/02/2013

Τα θέματα της αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου, θέματα συντονισμού των δύο Υπουργείων αλλά και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο χωρών που αφορούν τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχαν σήμερα στην Αθήνα ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο Υπουργός Άμυνας έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας 05/02/2013

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Τον κ. Ηλιάδη συνόδευαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ.

Δηλώσεις των Υπουργών Άμυνας Κύπρου και Ελλάδας 05/02/2013

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη, τον οποίο συνόδευε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Επιτροπή Επίβλεψης Χώρων Κράτησης Απαγορευμένων Μεταναστών 05/02/2013

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, ενέκρινε την Επιτροπή Επίβλεψης Χώρων Κράτησης Απαγορευμένων Μεταναστών.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στα εγκαίνια του Υπαίθριου Μουσείου Λαϊκής Τέχνης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων, στο Δήμο Δερύνειας 05/02/2013

Φίλες και φίλοι Δερυνειώτισσες και Δερυνειώτες,

Είναι μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση μου γιατί έχω απόψε την ευκαιρία να είμαι ξανά ανάμεσα σας για να εγκαινιάσουμε ένα ακόμη έργο πολιτισμού, δημιούργημα του φιλοπρόοδου Δήμου της Δερύνειας. Στον κόσμο της Δερύνειας μόνο τέτοιες χαρές αξίζουν γιατί υπέφερε αρκετά από τα δεινά της τουρκικής εισβολής και τις συνέπειες της κατοχής. Η ιστορία της Δερύνειας είναι ταυτόσημη με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, ελευθερία και δικαιοσύνη.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 05/02/2013

Η όποια Κυβέρνηση εκλέγεται για πέντε χρόνια και δεν παύει να λειτουργεί μέχρις ότου λήξει η θητεία της, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, υπενθυμίζοντας ότι τόσο η Κυβέρνηση Κληρίδη όσο και η Κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας τους έκαναν συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και έπαιρναν αποφάσεις και διερωτήθηκε αν τότε υπήρχε αυτό το δικαίωμα ενώ τώρα δεν υπάρχει.

Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για σύσταση Συμβουλίου Ενεργειακής Πολιτικής 05/02/2013

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρία, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, τη σύσταση Συμβουλίου Ενεργειακής Πολιτικής.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το συμβόλαιο με την εταιρεία Total 05/02/2013

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα το συμβόλαιο με την εταιρεία Total στην οποία θα χορηγηθεί η σχετική άδεια έρευνας υδρογονανθράκων για τα τεμάχια 10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW
                                                                                                          05/02/13

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στην τελετή απονομής «του Κυπριακού Βραβείου Εξαγωγών 2011», στο Προεδρικό Μέγαρο 05/02/2013

Βρίσκομαι και φέτος μαζί σας για να απευθύνω χαιρετισμό στην 31η τελετή απονομής του «Κυπριακού Βραβείου Εξαγωγών 2011».

Η αναγνώριση και η επιβράβευση των προσπαθειών των Κυπρίων επιχειρηματιών για την αύξηση των εξαγωγών, τόσο των βιομηχανικών και γεωργικών προϊόντων όσο και των υπηρεσιών, αποτελεί τη φιλοσοφία με την οποία θεσμοθετήθηκε το 1982 το συγκεκριμένο βραβείο.

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη στην τελετή απονομής του Κυπριακού Βραβείου Εξαγωγών 2011 05/02/2013

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,
Κυρίες και κύριοι,

Σας καλωσορίζω στην 31η απονομή του «Κυπριακού Βραβείου Εξαγωγών», η οποία συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

ΚΥΠΕ Αθηνά Αρσαλίδου - Θωμάς Κεττένης - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 05/02/2013

ΚΥΠΕ Αθηνά Αρσαλίδου - Θωμάς Κεττένης - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 05/02/2013
1. Απαραίτητη, ανεξαρτήτως στιγμής, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας την Πράξη Διορισμού του Σπύρου Σταυρινάκη στη θέση του Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Σημειώνοντας πως οι στιγμές είναι δύσκολες, ο Πρόεδρος είπε πως άσκησε τα καθήκοντα του, όπως αυτά του παραχωρούνται από το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η απόφαση του Προέδρου προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.