11/6/12

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ για το Περιβάλλον 11/06/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης συμμετείχε στη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 11/06/2012


Αυτό που πλήττει την αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό είναι δηλώσεις του τύπου που έκανε σήμερα ο κ. Αναστασιάδης.
Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει ότι η Κύπρος πήρε μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα για την εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας –πιο πρόσφατη αναφορά γίνεται στις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- ο κ. Αναστασιάδης επιμένει ότι δεν λήφθηκαν μέτρα, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα απλά και μόνο για να ασκήσει ισοπεδωτική αντιπολίτευση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών 11/06/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας είχε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο.

Κατά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε μία ώρα, ανταλλάγηκαν δώρα. Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών δώρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δίσκο με ανάγλυφη αναπαράσταση της Βάπτισης του Χριστού και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσέφερε στον Πατριάρχη ασημένιο αντίγραφο σταυροειδούς ειδωλίου.

Καταβολή επιδόματος σε μονογονεϊκές οικογένειες για το 2012 11/06/2012

Η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Οικονομικών πληροφορεί τους ενδιαφερομένους ότι σύμφωνα με πρόσφατη τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας, έχει αναλάβει την παραχώρηση του επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας, το οποίο μέχρι την 31η Μαΐου 2012 καταβάλλονταν στο πλαίσιο του Δημοσίου Βοηθήματος από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.

Χαιρετισμός του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας κ. Διονύση Μαυρονικόλα στην εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη», στη Λευκωσία 11/06/2012

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται σε όλη την υφήλιο ως η Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη.

Στόχος των προγραμματισμένων εκδηλώσεων είναι, αφενός, η έκφραση των ευχαριστιών και της ευγνωμοσύνης μας σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, που με την πράξη τους προσφέρουν απλόχερα το πολυτιμότερο δώρο, την ίδια τη ζωή και, αφετέρου, η διασπορά της αντίληψης και η αύξηση της εγρήγορσης, που θα πρέπει να υπάρχει σε όλο τον κόσμο, για την συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη προσφοράς σε αίμα και παραγώγων του, προκειμένου να αναχαιτίζεται ο κίνδυνος απώλειας ζωών από έλλειψη αίματος.

Δημοσιοποίηση της Ετήσιας ΄Εκθεσης 2011 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων 11/06/2012

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει δημοσιοποιήσει την Ετήσια Έκθεσή του για το 2011.
Στην Έκθεση, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.mlsi.gov.cy), παρουσιάζονται αναλυτικά οι δραστηριότητες του Υπουργείου και των Τμημάτων/Υπηρεσιών/Ινστιτούτων που υπάγονται σ΄ αυτό, κατά το υπό επισκόπηση έτος. Σε αυτήν περιλαμβάνεται επίσης σύντομη διευθυντική περίληψη στην αγγλική γλώσσα.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στα εγκαίνια της έκθεσης ανέκδοτων φωτογραφιών του Μιχαλάκη Χαρίτου με θέμα «Λιμανάκι Πάφου 1974», στην Πάφο 11/06/2012

Να μη μεταδοθεί πριν τις 8.00 μ.μ.

Με ξεχωριστή χαρά απευθύνω χαιρετισμό στην αποψινή εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Λιμανάκι Πάφου 1974» καθώς και της έκθεσης φωτογραφιών που αποτυπώνουν τις καταστροφές που προκλήθηκαν στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της εισβολής του 1974.

Συνέδριο για το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 11/06/2012

Στα πλαίσια των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση του Κανονισμού των Κατευθυντήριων Γραμμών της Ένωσης για την Ανάπτυξη του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών και για τη θέσπιση του νέου Χρηματοδοτικού Κανονισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη», το Τμήμα Δημοσίων Έργων και η Αρχή Λιμένων Κύπρου, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διοργανώνουν αύριο Τρίτη, 12 Ιουνίου, συνέδριο για το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Four Seasons, στη Λεμεσό. Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει ο Υπουργός Συγκοινωνιών και ΄Εργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου.