8/10/12

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στην τελετή απονομής των βραβείων αρίστων επιδόσεων στην Αειφόρο Διαχείριση του Νερού, στο Κέντρο Μελετών της Ιεράς Μονής Κύκκου στον Αρχάγγελο 08/10/2012

Η προσπάθεια που γίνεται στην ορθή χρήση και διαχείριση του πολύτιμου αγαθού, του νερού, είναι συλλογική και αφορά όλους μας. Με τιμά ιδιαίτερα η σημερινή βράβευση, η οποία όμως δεν απευθύνεται μόνο σε εμένα, αλλά και σε όλους τους Λειτουργούς του δημόσιου τομέα και όχι μόνο, με τη βοήθεια των οποίων έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια ένα σημαντικό βήμα που αφορά στην αλλαγή στάσης και νοοτροπίας του Κύπριου πολίτη στην εξοικονόμηση του νερού.

Ο Υπουργός Γεωργίας πραγματοποίησε περιοδεία σε οινοποιεία της Επαρχίας Λεμεσού 08/10/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης πραγματοποίησε, σήμερα, περιοδεία σε οινοποιεία της Επαρχίας Λεμεσού, μαζί με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Πανίκο Χάμπα, με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και με τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Συμβουλίου Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΣΑΠ) κ. Σταύρο Ιωαννίδη και με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος υπό την προεδρία της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων 08/10/2012


Υπό την προεδρία της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους συνήλθε σήμερα το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα, με κύρια θέματα συζήτησης την εισήγηση του Υπουργείου Εργασίας για τροποποίηση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των μισθών, αλλά και την εισήγηση του Υπουργείου επί ενός καινούριου νομοσχεδίου για αποτελεσματικότερο έλεγχο της εφαρμογής της αρχής της ελεύθερης διακίνησης των εργαζομένων.

Προεδρικές εκλογές 2013 – Εκλογικά κέντρα εξωτερικού 08/10/2012


Η Υπηρεσία Εκλογών ανακοινώνει ότι στις προσεχείς Προεδρικές εκλογές, της 17ης Φεβρουαρίου 2013 και σε τυχόν επαναληπτική εκλογή, θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό για τους εκλογείς που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο ή θα εγγραφούν μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, 2013.

Άσκηση «Εστία» Πολιτικής Άμυνας στο πλαίσιο της άσκησης «Αργοναύτης 2012» 08/10/2012

Στις 8 και 9 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας, η άσκηση «Εστία» η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικοστρατιωτικής άσκησης «Αργοναύτης 2012» που διεξάγεται μεταξύ 9-12 Οκτωβρίου.

Αρχίζει αύριο η άσκηση «Αργοναύτης 2012» 08/10/2012

Aρχίζει αύριο η διεθνής πολιτικοστρατιωτική άσκηση «Αργοναύτης – 2012» η οποία οργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά από την Εθνική Φρουρά σε συνεργασία με αριθμό Υπουργείων και Υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και με αεροναυτικές δυνάμεις φίλιων κρατών.

Τριμελής αντιπροσωπία Βουλευτών μεταβαίνει στην Αθήνα 08/10/2012

Τριμελής αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους Βουλευτές κ.κ. Λευτέρη Χριστοφόρου, Άγγελο Βότση και Γιώργο Βαρνάβα, μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα για να συμμετάσχει σε Κοινή Συνεδρία της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ).

Ομιλία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στο Συνέδριο του περιοδικού «Economist» «The Cyprus-EU Presidency Summit”, στη Λευκωσία 08/10/2012

«Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Κύπρου ως προεδρεύουσας χώρας

του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Προοπτικές και προκλήσεις»

Εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο με έργα Κύπριας καλλιτέχνιδας, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ 08/10/2012

Στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, με πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτού κας Ελένης Θεοχάρους διοργανώθηκε πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μεγάλη εκδήλωση, κατά την οποία παρουσιάσθηκαν έργα της Κύπριας ζωγράφου Μελίνας Χατζηωάννου, η οποία ζει και δημιουργεί στη Γαλλία.