17/12/12

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της Διάσκεψης Προέδρων Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων 17/12/2012

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της Διάσκεψης Προέδρων Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων, την οποία φιλοξένησε, στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, η Βουλή των Αντιπροσώπων, στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Της Διάσκεψης προήδρευσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής

Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης 17/12/2012

Υπογράφηκε σήμερα στη Γενεύη Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Η Συμφωνία προνοεί για τη δημιουργία Γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Κύπρο, το οποίο θα εφαρμόζει και θα υλοποιεί προγράμματα σχετικά με τη μετανάστευση, όπως παροχή βοήθειας στην αύξηση των δυνατοτήτων (capacity building), συμβουλευτικές και τεχνικές υπηρεσίες σε εξειδικευμένα θέματα όπως μετανάστευση και υγεία, διεθνές μεταναστευτικό δίκαιο, πάταξη της εμπορίας προσώπων, επιστροφές, βοήθεια σε εσωτερικά αλλά και εξωτερικά εκτοπισθέντα άτομα, κ.ά.

Η Υπουργός Εξωτερικών προήδρευσε του Συμβουλίου Συνεργασίας ΕΕ-Αζερμπαϊτζάν 17/12/2012

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 13η συνάντηση του Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν. Η ΕΕ εκπροσωπήθηκε από την Υπουργό Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, η οποία προήδρευσε του Συμβουλίου Συνεργασίας εκ μέρους της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφαλείας Βαρόνης Catherine Ashton, καθώς και από τον Επίτροπο Διεύρυνσης και Ευρωπαϊκής Γειτονίας της ΕΕ κ. Štefan Füle. Της αντιπροσωπείας του Αζερμπαϊτζάν ηγήθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας κ. Elmar Mammadyarov. Πριν από την έναρξη της συνάντησης του Συμβουλίου Συνεργασίας, η Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «το Αζερμπαϊτζάν και η ΕΕ έχουν επιδείξει την ισχυρή δέσμευσή τους στην εντατικοποίηση και εμβάθυνση της μεταξύ τους συνεργασίας».


Ο Υπουργός Εμπορίου αναχωρεί για τις Βρυξέλλες 17/12/2012


Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες, όπου θα παρουσιάσει αύριο τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας ενώπιον των Επιτροπών Διεθνούς Εμπορίου (INTA) και Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE), του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπογραφή συμβολαίου για κατασκευή δρόμου πρωταρχικής σημασίας στην Αραδίππου 17/12/2012

Υπογράφηκε σήμερα στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων το συμβόλαιο για την κατασκευή δρόμου πρωταρχικής σημασίας στην Αραδίππου (Λεωφόρος Γ. Χριστοδουλίδη).

Ομιλία του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιου Φλουρέντζου κατά την υπογραφή του συμβολαίου για την κατασκευή δρόμου στην Αραδίππου 17/12/2012

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλέσαμε σήμερα εδώ στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων για να παρευρεθείτε στην υπογραφή του συμβολαίου για την κατασκευή δρόμου πρωταρχικής σημασίας στην Αραδίππου (Λεωφ. Γ. Χριστοδουλίδη).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ 17/12/2012


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας απέστειλε σήμερα συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα για την απώλεια αθώων ζωών από πυροβολισμούς σε σχολείο στην Πολιτεία του Connecticut.

Πρόποση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ανδρέα Φακοντή σε επίσημο δείπνο στα πλαίσια της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της ΕΕ και του Ευρωκοινοβουλίου, χθες 17/12/2012

Αξιότιμοι συνάδελφοι,
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην Κύπρο, στη Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων, που διοργανώνει η Βουλή των Αντιπροσώπων στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ανδρέα Φακοντή στη Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 17/12/2012

Νιώθω την ανάγκη να ξεκινήσω τον χαιρετισμό μου ευχαριστώντας όλους σας για την συμμετοχή σας σ’ αυτήν τη Διάσκεψη, η οποία είναι και η τελευταία Διάσκεψη Προέδρων Επιτροπών που διοργανώνει η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου για το θάνατο του Κίκη Γιάγκου 17/12/2012


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου έκανε σήμερα την πιο κάτω δήλωση αναφορικά με το θάνατο του πρώην Βουλευτή του ΑΚΕΛ Κίκη Γιάγκου:

Η Υπουργός Εξωτερικών θα εκπροσωπήσει την ΕΕ σε μια σειρά συναντήσεων με τρίτες χώρες 17/12/2012


Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή θα εκπροσωπήσει την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφαλείας Βαρόνη Catherine Ashton σε μια σειρά συναντήσεων που θα πραγματοποιήσει η ΕΕ με τρίτες χώρες αυτή την εβδομάδα, στις Βρυξέλλες.

Αιτήσεις για παροχή νερού από Κυβερνητικά Υδατικά Έργα για αρδευτικούς σκοπούς 17/12/2012

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων ανακοινώνει ότι από 7 Ιανουαρίου μέχρι 1 Μαρτίου 2013 θα δέχεται αιτήσεις για έγκριση παροχής νερού από τα Κυβερνητικά Υδατικά Έργα για αρδευτικούς σκοπούς για το έτος 2013.

Η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου θα παρουσιάσει στο Ευρωκοινοβούλιο το έργο της Κυπριακής Προεδρίας για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων 17/12/2012

Η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες, όπου αύριο θα παρουσιάσει τον απολογισμό του έργου της Κυπριακής Προεδρίας για τα θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (LIBE).