24/10/12

Επίσκεψη του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Νίκου Τορναρίτη στο Λονδίνο 24/10/2012

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Νίκος Τορναρίτης αναχωρεί αύριο Πέμπτη, για επίσκεψη εργασίας στο Λονδίνο, ύστερα από πρόσκληση του Συνδέσμου Ελληνορθοδόξων Κοινοτήτων Μεγάλης Βρετανίας, για να συμμετάσχει ως ο κύριος ομιλητής στον εορτασμό που διοργανώνει ο Σύνδεσμος με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στατιστικές Εξωτερικού Εμπορίου Ιανουάριος – Ιούλιος 2012 24/10/2012

Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι εξέδωσε τη μηνιαία ηλεκτρονική έκδοση “Στατιστικές Ενδοκοινοτικού Εμπορίου και Εμπορίου με Τρίτες Χώρες (κατά εμπόρευμα και χώρα)” για τον Ιανουάριο-Ιούλιο 2012. Η έκθεση περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για ποσότητα και αξία των εισαγωγών/αφίξεων και εξαγωγών/αποστολών εγχώριων παραγόμενων και ξένων προϊόντων κατά εξαψήφιο κώδικα του εμπορεύματος της Συνδυασμένης Ονοματολογίας και κατά κύριο εμπορικό εταίρο.

Παρέμβαση του βουλευτή κ. Γ. Βαρνάβα στη Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης 24/10/2012

Στα πλαίσια των εργασιών της 127ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που πραγματοποιείται στην πόλη Κεμπέκ του Καναδά, ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Συνέλευση κ. Γιώργος Βαρνάβα πήρε χθες μέρος στη γενική συζήτηση με θέμα τις προκλήσεις που θέτουν τα ζητήματα της γλωσσικής και πολιτιστικής ποικιλομορφίας, καθώς και τις έννοιες της πολιτότητας και της ταυτότητας στη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Παρέμβαση του βουλευτή κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη στην 127η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης 24/10/2012

Στο πλαίσιο των εργασιών της 127ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που πραγματοποιείται στην πόλη Κεμπέκ στον Καναδά μεταξύ 21 και 26 Οκτωβρίου, το μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Συνέλευση κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης πήρε μέρος στη συζήτηση στη Μόνιμη Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Διεθνή Ασφάλεια με θέμα «Ενισχύοντας το δόγμα ‘Ευθύνη προστασίας’: Ο ρόλος του Κοινοβουλίου στην προστασία της ζωής των αμάχων».

Εν αναμονή σημαντικών αποφάσεων για το περιβάλλον και το κλίμα

Σημαντικά θέματα όπως τα  Συμπεράσματα Συμβουλίου για το Rio+20, η προετοιμασία της Διάσκεψης της Ντόχα για την κλιματική αλλαγή και η πρόταση Κανονισμού για την ανακύκλωση πλοίων, θα συζητήσουν οι Υπουργοί Περιβάλλοντος της ΕΕ, κατά τη σύνοδο του Συμβουλίου στις 25 Οκτωβρίου.  Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Κύπρου, κ. Σοφοκλής Αλετράρης, θα προεδρεύσει του Συμβουλίου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του  πρώτου υπό Κυπριακής Προεδρίας.