1/10/13

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, με την ευκαιρία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο τηλεγράφημά του, ο Πρόεδρος Πούτιν αναφέρει τα ακόλουθα:

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την 1η Οκτωβρίου

«Κύρια μέριμνα είναι να συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε την αμυντική θωράκιση, έτσι ώστε να μπορούμε να είμαστε ακόμα ισχυρότεροι στη διαπραγμάτευση», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος δέχθηκε τον χαιρετισμό της παρέλασης για την Ημέρας Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπουλίας απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη με την ευκαιρία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Με την ευκαιρία της επετείου της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αντώνης Σαμαράς απέστειλε το ακόλουθο συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη:

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη με την ευκαιρία της Ημέρας της Κυπριακής Ανεξαρτησίας.

Στο τηλεγράφημα του ο Πρόεδρος Ολάντ αναφέρει τα ακόλουθα:

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη με την ευκαιρία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Στο τηλεγράφημά του ο Πρόεδρος Ομπάμα αναφέρει τα ακόλουθα:

Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. John Kerry για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας


Εκ μέρους του Προέδρου και του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών, με ιδιαίτερη χαρά απευθύνω θερμές ευχές στον λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας ο οποίος γιορτάζει την ανεξαρτησία της χώρας του την 1η Οκτωβρίου.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας σε τελετή αποκάλυψης του Θυρεού της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σεμνή τελετή της επίσημης ανάρτησης του εμβλήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πρόσοψη του Προεδρικού Μεγάρου, του κτηρίου που όχι μόνο συμβολίζει τη δημοκρατία, την ιστορία και τον πολιτισμό στη χώρα μας, αλλά αποτελεί και το προπύργιο των πολιτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών κατακτήσεων και αξιών της πατρίδας μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει συνέντευξη Τύπου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα δώσει συνεύντευξη Τύπου αύριο, 2 Οκτωβρίου, στις 6.30 μ.μ., στο Προεδρικό Μέγαρο, με θέμα τις πρόσφατες επαφές του στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

Δήλωση του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου μετά τη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου





Παρά το ότι η σημερινή παρέλαση διεξήχθη χωρίς τα μηχανοκίνητα μέσα, διεξήχθη με κάθε λαμπρότητα και έχουν σταλεί τα μηνύματα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας παραμένουν εγγυητής της ασφάλειας, της δημοκρατία και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Δημήτρη Λ. Αβραμόπουλου μετά την στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου






Με αισθήματα τιμής και συγκίνησης εκπροσωπώ σήμερα την Ελληνική Δημοκρατία σε αυτή τη σημαντική στιγμή του εορτασμού των 53 χρόνων από την ανεξαρτησία της Κύπρου μας. Μια ανεξαρτησία που κατακτήθηκε από τον κυπριακό λαό με θυσίες, αγώνες και αίμα. Μια θυσία που δείχνει τον δρόμο για τα επόμενα βήματά μας.