21/11/13

Υπογραφή στο βιβλίο συλλυπητηρίων για την απώλεια Κληρίδη και συνάντηση με ελληνική κοινότητα Γιοχάνεσμπουργκ



Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος,που πραγματοποίησε επίσκεψη στη Νότιο Αφρική, βρέθηκε την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στην πρεσβεία της Κύπρου στην Πρετόρια και υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων για την απώλεια τοιυ πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου, στην αναδρομική έκθεση έργων Κώστα Στάθη


Τον Κώστα Στάθη τον γνώρισα πριν από μερικά χρόνια εντελώς τυχαία. Όταν έπεσε στα χέρια μου ένα μικρό λεύκωμα με κάποια από τα χαρακτηριστικά του έργα. Οφείλω να πω ότι εντυπωσιάστηκα από την εξαιρετική ποιότητα της δουλειάς του αλλά και από την αρμονία των συνθέσεών του. Θέλησα να μάθω περισσότερα.

Χαιρετισμός του Υπουργού Ενέργειας κ. Γιώργου Λακκοτρύπη στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΒΕ Αμμοχώστου



Με τιμά ιδιαίτερα η πρόσκληση του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου να παραστώ και να χαιρετίσω την ετήσια Γενική σας Συνέλευση.

Press conference by the Energy Minister on the work of the Ministry



The Minister of Energy, Commerce, Industry and Tourism, Mr Yiorgos Lakkotrypis, will give a press conference on the work of the Ministry during the eight months of governance of the President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, tomorrow, 22 November, at 10.30 am., at the Ministry.

Δραστηριότητες του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Λακκοτρύπη

Δραστηριότητες του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας
και Τουρισμού κ. Γιώργου Λακκοτρύπη

Παρασκευή, 22/11/2013

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων στην Αθήνα


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην Αθήνα, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες.

Messages of condolence from Heads of State to the President of the Republic over the death of Glafcos Clerides


Heads of State and political personalities express their deep sorrow over the death of a great leader, Glafcos Clerides, in messages of condolence sent to the President of the Republic.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την επικοινωνιακή στρατηγική για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας


Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, αποφάσισε την έγκριση της Επικοινωνιακής Στρατηγικής για τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Εγκρίθηκε ο διορισμός δύο μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου


Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ενέκρινε τοn διορισμό δύο μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου (ΙΚΥΚ)

Εγκρίθηκε η νέα σύνθεση του Συμβουλίου Ασφάλειας Τροφίμων


Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ενέκρινε τη νέα σύνθεση του Συμβουλίου Ασφάλειας Τροφίμων, ο καθορισμός της οποίας θα γίνει ως εκ της θέσεως και με βάση τον τίτλο της θέσης των Δημόσιων Λειτουργών που θα το αποτελέσουν:

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον διορισμό μέλους του Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς



Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, αποφάσισε τον διορισμό του δρος Γιώργου Θεοχαρίδη ως μέλους του Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, για το υπόλοιπο της θητείας του απερχόμενου λόγω παραίτησης μέλους κ. Ευριπίδη Πολυκάρπου, που λήγει στις 14.9.2016, σύμφωνα με τις πρόνοιες των άρθρων 13 και 15(2) του περί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου Νόμου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τους διορισμούς των μελών του Συμβουλίου Φαρμάκων


Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, αποφάσισε τον διορισμό των μελών του Συμβουλίου Φαρμάκων για περίοδο τριών ετών από 10 Νοεμβρίου 2013 μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2016.

Το Συμβούλιο απαρτίζεται από τους:

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη

Παρασκευή, 22/11/2013

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Tάσου Μητσόπουλου

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων
κ. Tάσου Μητσόπουλου

Παρασκευή, 22/11/2013

Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου

Δραστηριότητες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης
κ. Ιωνά Νικολάου

Παρασκευή, 22/11/2013

Δραστηριότητες της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου

Δραστηριότητες της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
κας Ζέτας Αιμιλιανίδου

Παρασκευή, 22/11/2013

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.



Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις στους δημοσιογράφους:

Δραστηριότητα Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου






Δραστηριότητα Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

Παρασκευή, 22/11/2013

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ (ΟΕΒ) ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ Έρευνα και Καινοτομία: Απαραίτητη προϋπόθεση για Ανάπτυξη





Η καινοτομία έχει ιστορικά αλλά και εμπειρικά αποδειχθεί ότι, αποτελεί ένα από τους βασικότερους παράγοντες της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας αφού αποδεδειγμένα συνεισφέρει στην εξωστρέφεια των οικονομιών και των επιχειρήσεων, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην κοινωνική ευημερία των χωρών.

ΔΙΑΛΕΞΗ 25 Νοεμβρίου 2013 ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ


 
Τη δέκατη χρονιά διανύει φέτος το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου στη Λεμεσό. Οι συνδιοργανωτές, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Δήμος Αμμοχώστου, το ΤΕΠΑΚ και το Capital έχουν καταρτίσει ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα που απευθύνεται τόσο στους Δημότες του κατεχόμενου Δήμου, όσο και στους κατοίκους της Λεμεσού. 

Messages of condolence to the President of the Republic for the passing away of Glafcos Clerides







Messages  of  condolences  continue  to  be  sent  to  the  President  of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, over the passing away of the former President of the Republic, Glafcos Clerides.

Ανακοίνωση για τη θανάτωση θαλάσσιας χελώνας




Αναφορικά με τα δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο ημερομηνίας 19 Νοεμβρίου 2013 σε σχέση με τη θανάτωση θαλάσσιας χελώνας για το καβούκι της στην περιοχή Αγίας Νάπας, το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος καταδικάζει αυτή την αποτρόπαια και παράνομη πράξη και ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου



 
Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού
 κ. Κυριάκου Κενεβέζου

Πέμπτη, 21/11/2013

Ειδικός Παιδογαστρεντερολόγος από νοσοκομείο του Λονδίνου θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 24-28 Νοεμβρίου






Στo πλαίσιο της υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί τον Φεβρουάριο 2012 μεταξύ του Μακάριου Νοσοκομείου και του King’s College Hospital του Λονδίνου, μέσω του οποίου θεσμοθετείται και διευρύνεται η συνεργασία των δύο νοσοκομείων στους τομείς της Παιδοηπατολογίας και Παιδογαστρεντερολογίας

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον Γλαύκο Κληρίδη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας





Συλλυπητήρια  μηνύματα  συνεχίζουν  να  αποστέλλονται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών κ. Τ. Μητσόπουλου στην παρουσίαση των Μη Επανδρωμένων Ερευνητικών Αεροσκαφών




Εδώ και αρκετά χρόνια παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πολυδιάστατη δραστηριότητα του Ινστιτούτου Κύπρου. Γι αυτό και με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την ευγενική σας πρόσκληση για την επίσημη τελετή παρουσίασης των Μη Επανδρωμένων Ερευνητικών Αεροσκαφών. Και θα ήθελα ευθύς εξ αρχής να σας συγχαρώ για την πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία σας.

Τελετή αποφοίτησης των φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων 2012/2013 του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης του Κέντρου Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ)




Η τελετή αποφοίτησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15/11/2013, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των Κεντρικών Γραφείων Διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου στην παρουσία εκπροσώπου της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γενικών Διευθυντών και στελεχών Τμημάτων και Ημικρατικών Οργανισμών, καθηγητών και προσωπικού του Ινστιτούτου και συγγενών και φίλων των αποφοίτων.

Συμφωνία συνεργασίας με γερμανικά νοσηλευτήρια υπέγραψε το Υπουργείο Υγείας







Συμφωνία συνεργασίας με γερμανικά νοσοκομεία για παροχή διευκολύνσεων σε Κύπριους ασθενείς και στα μέλη των οικογενειών τους, υπέγραψε το Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για το Hildensheim Hospital και το Frankfurt  Oder.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στην Αθήνα





Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην Αθήνα, έγινε σήμερα δεκτός, στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.