18/4/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ 18/04/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε σήμερα συλλυπητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Μπαράκ Ομπάμα για τον θάνατο πολλών ανθρώπων που προκάλεσε η έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής λιπασμάτων κοντά στην πόλη Γουάκο του Τέξας.

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως σχετικά με την Ερευνητική Επιτροπή 18/04/2013

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου απάντησε σήμερα σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που αφορούσαν στον διορισμό εμπειρογνωμόνων στην Ερευνητική Επιτροπή.

Αύξηση του αριθμού τουριστών προς την Κύπρο από Ρωσία και Ουκρανία 18/04/2013

Ανακοίνωση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων

Οι προσπάθειες του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων για αύξηση του αριθμού τουριστών προς την Κύπρο από συγκεκριμένους προορισμούς, όπως η Ρωσία και η Ουκρανία, διαπιστώνεται, βάσει των στατιστικών στοιχείων της αεροπορικής κίνησης στους αερολιμένες Κύπρου, να έχουν επιφέρει θετικά και ευοίωνα αποτελέσματα.

Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης μεταξύ αεροναυτικών Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας 18/04/2013

Διεξήχθη σήμερα άσκηση Έρευνας και Διάσωσης μεταξύ αεροναυτικών Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λάρνακας, από τις 9.00 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ. , υπό τον συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος συναντήθηκε με τον Επιτετραμμένο της Γεωργίας 18/04/2013

Εθιμοτυπική συνάντηση είχε σήμερα, στο γραφείο του, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης με τον Επιτετραμμένο της Γεωργίας στην Κύπρο κ. Gaioz Japaridze.

Απαντήσεις του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου με την ευκαιρία της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ 18/04/2013


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου έδωσε σήμερα συνέντευξη Τύπου, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με την ευκαιρία της διοργάνωσης από τη Βουλή της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ, από τη Βουλή, στη Λευκωσία, στις 21-23 Απριλίου.

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Δήμου Αγίας Νάπας 18/04/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Καρούσο

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου 18/04/2013

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα, στο γραφείο του, με τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας κ. John Christopher William Kidd, ο οποίος συνοδευόταν από τον Ακόλουθο Άμυνας.

Ομιλία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου σε συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της διοργάνωσης της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λευκωσία, στις 21-23 Απριλίου

Η Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιείται στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων που προκύπτουν από την κοινοβουλευτική διάσταση της πρόσφατα ολοκληρωθείσας Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τ. Μητσόπουλου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου της Ελλάδας κ. Κ. Μουσουρούλη 18/04/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος, στο πλαίσιο επίσκεψης του στην Αθήνα, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου της Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη του Παναμά 18/04/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη του Παναμά, με έδρα την Αθήνα, κ. Aymard H. Jiménez Granda.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη του Λιβάνου 18/04/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη του Λιβάνου κ. Youssef Sadaka.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια της νέας Πρέσβη της Δημοκρατίας της Σλοβακίας 18/04/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια της νέας Πρέσβη της Δημοκρατίας της Σλοβακίας κας Oksana Tomova.

Ταξιδιωτική οδηγία προς τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που διαμένουν μόνιμα, ταξιδεύουν ή προτίθενται να ταξιδεύσουν στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας 18/04/2013


Λόγω των πολιτικών εντάσεων στην Κορεατική Χερσόνησο, το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Κύπριους πολίτες όπως αποφύγουν να επισκεφθούν τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας, εφόσον αυτό δεν κρίνεται απαραίτητο.

Ταξιδιωτική οδηγία για τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που διαμένουν μόνιμα, ταξιδεύουν ή προτίθενται να ταξιδεύσουν στην Κίνα 18/04/2013

Λόγω της εμφάνισης περιστατικών μόλυνσης από τη γρίπη των πτηνών (H7N9) σε κάποιες περιοχές της Κίνας, το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Κύπριους που διαμένουν μόνιμα στην Κίνα ή προτίθενται να επισκεφθούν

Σχέδιο Επιχορήγησης Κυπριακών Βιομηχανιών για Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου 2013 18/04/2013

Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στα πλαίσια του «Σχεδίου Eπιχορήγησης Κυπριακών Βιομηχανιών για Συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Κύπρου 2013» παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ "ΔΕΚΑ"

ΚΥΠΕ - Αθηνά Αρσαλίδου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 18/04/2013 09:54

1. Η κυπριακή Κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει μέρος των αποθεμάτων χρυσού της μέσα στους επόμενους μήνες, μια απόφαση που θα πρέπει να εγκριθεί από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει ένα δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας.