13/2/14

The President of the House of Representatives Mr Yiannakis Omirou met with the President of the French Senate Mr Jean - Pierre Bel

 


In the framework of his visit to France, the President of the House of Representatives Mr Yiannakis Omirou, had a meeting this morning with the President of the French Senate, Mr Jean - Pierre Bel .

Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου


]Δραστηριότητες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού
κ. Κυριάκου Κενεβέζου

Παρασκευή, 14/2/2014

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Κυριάκου Κενεβέζου στα αποκαλυπτήρια αγάλματος στο Δημοτικό Σχολείο Μαζωτού


Είναι πραγματικά με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι σήμερα στη σεμνή αυτή τελετή των αποκαλυπτηρίων του τελευταίου έργου του μεγάλου μας γλύπτη Κώστα Αργυρού.

Παρέμβαση του βουλευτή κ. Ανδρέα Καυκαλιά στις εργασίες της 13ης Χειμερινής Συνάντησης της ΚΣ ΟΑΣΕ

Παρέμβαση του βουλευτή κ. Ανδρέα Καυκαλιά στις εργασίες
της 13ης Χειμερινής Συνάντησης της ΚΣ ΟΑΣΕ

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Γερουσίας κ. Jean - Pierre Bel




Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Γαλλία, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Γαλλίας κ. Jean - Pierre Bel .

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το Σχέδιο Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα

 


Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ενέκρινε το Σχέδιο Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τον διορισμό των μελών της Επιτροπής Μουσείων

 


Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, αποφάσισε τον διορισμό, σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου 11 του περί της Αναγνώρισης των Ιδιωτικών Μουσείων και των Μουσείων των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Διαδικασία και Προϋποθέσεις) Νόμου, των πιο κάτω, ως μελών της Επιτροπής Μουσείων, για περίοδο τεσσάρων χρόνων:

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ




EMBASSY OF GREECE IN CYPRUS
PRESS & COMMUNICATION OFFICE

Εν όψει διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Σάββατο, 24 Μαΐου 2014) στις οποίες μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι Έλληνες υπήκοοι, κάτοικοι Κύπρου, υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους λήγει στις 28 Μαρτίου 2014.

Δραστηριότητες της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου


Δραστηριότητες της Υπουργού Εργασίας
και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου


Πέμπτη, 13/2/2014

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’, στο Προεδρικό Μέγαρο.

The President of the Republic to pay an official visit to the Hole See



The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, departs tomorrow, 14 February, for the Vatican, where he will pay an official visit to the Holy See.

Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου


Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας
κ. Φώτη Φωτίου
 
Παρασκευή, 14/2/2014

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων προωθεί δυναμικά την πολιτική των «ανοικτών ουρανών» με νέα διευθέτηση με την Ουκρανία




Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων ως αρμόδια Αρχή για την ανάπτυξη των αερομεταφορών, έχει καταλήξει σε νέα διευθέτηση με τις αντίστοιχες Αρχές της Ουκρανίας για την πραγματοποίηση πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ομιλία του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Κενεβέζου στη συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της 21ης Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης



Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και η Αρχή Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου συνδιοργανώνουμε και φέτος την 21η Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση, μια Έκθεση η οποία δεν αποτελεί μόνον μία καταξιωμένη εκπαιδευτική δράση ανάμεσα στις τόσες άλλες δράσεις του Υπουργείου μας

Ο Υπουργός Παιδείας παρευρέθηκε στην τελετή βράβευσης των άριστων μαθητών-αθλητών της κοινότητας Αγίου Τύχωνα




O Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος απηύθυνε χθες χαιρετισμό στην τελετή βράβευσης των άριστων μαθητών-αθλητών της κοινότητας Αγίου Τύχωνα στη Λεμεσό.

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητεί όπως o πολιτικός λόγος  διατηρηθεί στα επίπεδα του πολιτικού πολιτισμού που αρμόζει σε μια ώριμη κοινωνία και δημοκρατία, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη


Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη

Παρασκευή, 14/2/2014

Αποτελέσματα έρευνας: Δαπάνες για περιβαλλοντική προστασία στον δημόσιο τομέα για τα έτη 2011 και 2012




Αποτελέσματα έρευνας: Δαπάνες για περιβαλλοντική προστασία
στον δημόσιο τομέα για τα έτη 2011 και 2012

Survey results: Environmental protection expenditures in the public sector, 2011 and 2012




Survey results: Environmental protection expenditures
in the public sector, 2011 and 2012

President Anastasiades replies to questions during the press conference on the Cyprus problem



The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, assured that the joint declaration of 11 February is in line with the most provisions of the unanimous decision of 18 September 2009 of the National Council, with the exception of some issues of substance which will be discussed further on as substantive issues of the dialogue.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων για έρευνα στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών





Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων έχει γίνει δέκτης καταγγελίας για υπόθεση που αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα κατά την εγγραφή οχημάτων από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW





TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW


C O N T E N T S

LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT


DAILY SCHEDULE ARRIVALS
Saturday 15/02/2014
A/A FLIGHT ORIGIN/DESTINATION ICAO TIME AIRCRAFT HANDLER
LARNAKA INTERNATIONAL AIRPORT

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αγία Έδρα






Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Άντρη Αναστασιάδη, μεταβαίνει αύριο, 14 Φεβρουαρίου, στο Βατικανό, όπου επικεφαλής αντιπροσωπείας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αγία Έδρα.

Απαντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη συνέντευξη Τύπου για το Κυπριακό


Ερώτηση: Για σημαντικό χρονικό διάστημα επιμένατε στην ανάγκη ενός σαφούς, ξεκάθαρου και χωρίς αμφισημίες ανακοινωθέντος. Τώρα έχουμε ένα ανακοινωθέν για το οποίο πλειάδα πολιτικών δυνάμεων θεωρεί ότι εμπεριέχει επικίνδυνες πρόνοιες.

Εναρκτήρια δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη συνέντευξη Τύπου για το Κυπριακό


Ελληνίδες και Έλληνες, Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

Είχα κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι ο λαός θα πρέπει να ενημερώνεται για όλα τα σοβαρά θέματα που επηρεάζουν την ευημερία και το μέλλον του. Στο πλαίσιο αυτό, δεν χρειάζεται να επαναλάβω το αυτονόητο: Tο άλυτο του Κυπριακού, που για σαράντα τόσα χρόνια κρατά διαιρεμένη την πατρίδα και το λαό μας, είναι το ύψιστο των προβλημάτων που απασχόλησε και απασχολεί την παλαιότερη, τη νεότερη γενιά, και αν συνεχίσει το σημερινό στάτους κβο θα επηρεάσει, κατά την άποψή μου, δραματικά το μέλλον και των επερχoμένων γενεών.