15/11/13

Εισαγωγή Οδηγού Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας των Δημόσιων Υπαλλήλων



Με σκοπό την προώθηση της αποτελεσματικής εφαρμογής του Οδηγού Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας των Δημόσιων Υπαλλήλων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2013 από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης το πρώτο εργαστήριο με τη συμμετοχή εκπροσώπων δεκαπέντε Υπηρεσιών.
Στο εργαστήριο συμμετείχαν δύο άτομα από κάθε Υπηρεσία, ένας εκ των οποίων ανήκει στην Ομάδα του Πυρήνα Μάθησής της, οι οποίοι είχαν οριστεί από τον Προϊστάμενο της κάθε Υπηρεσίας, σύμφωνα με την Εγκύκλιο του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού με αρ. 1483 και ημερ. 21.6.2013, με την οποία γνωστοποιήθηκε η έγκριση του Οδηγού από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Βασικές επιδιώξεις του εργαστηρίου ήταν να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τους στόχους του Οδηγού και τις βασικές πρόνοιές του και να συζητηθούν απόψεις/ εισηγήσεις για προώθηση της αποτελεσματικής εφαρμογής του, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε Υπηρεσίας σε σχέση με την αποστολή της, τις αρμοδιότητές της και πιθανές προκλήσεις/εμπόδια που μπορεί να προκύψουν στην προσπάθεια αυτή.

Ήδη προγραμματίζεται η διοργάνωση των επόμενων εργαστηρίων στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2013 για την ολοκλήρωση της συμμετοχής εκπροσώπων όλων των δημόσιων Υπηρεσιών ώστε να καταστεί δυνατό, στις εκπαιδευτικές ανάγκες των Υπηρεσιών για το 2014, να περιληφθούν και προγράμματα για υποστήριξη της εφαρμογής του Οδηγού από τους δημόσιους υπαλλήλους, με απώτερο στόχο οι πρόνοιές του να γίνουν πράξη σε κάθε επαφή τους με τον πολίτη καθώς και κατά τον χειρισμό των υποθέσεών τους, βελτιώνοντας έτσι την εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και την εικόνα της δημόσιας υπηρεσίας.
----------------------