30/6/20

Ομιλία Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου στην τελετή εγκαινίων του έργου «Ανάπλαση Λεωφόρου Καλλιπόλεως»


Με ιδιαίτερη χαρά, σας καλωσορίζω στην τελετή των εγκαινίων της Λεωφόρου Καλλιπόλεως.  Η ανάπλαση της Λεωφόρου Καλλιπόλεως αποτελεί την πρώτη φάση του ευρύτερου Έργου της Μονοδρόμησης της Λεωφόρου Καλλιπόλεως και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.  Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό Έργο, το οποίο προτάθηκε μέσα από το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Κινητικότητας της Λευκωσίας με σκοπό την καλύτερη διαχείριση του οδικού δικτύου και την ισόρροπη εξυπηρέτηση όλων των μέσων μεταφοράς.

Τελετή διαβεβαίωσης του Νέου Αρχηγού και Υπαρχηγού Αστυνομίας


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας κ. Στέλιου Παπαθεοδώρου και του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας κ. Χρήστου Μαυρή.

Μιλώντας κατά την τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι «ασκώντας τις εξουσίες που μου παραχωρεί το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας προχωρώ σήμερα στο διορισμό των Στυλιανού Παπαθεοδώρου και Χρήστου Μαυρή στις θέσεις του Αρχηγού και του Υπαρχηγού της Αστυνομίας, αντιστοίχως.

Μέσα από την κρίση να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για ανάπτυξη, διαμηνύει ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου


Στις δράσεις που προωθεί το Υπουργείο Υγείας με σκοπό την αναδιαμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του τομέα της Υγείας αναφέρθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, εξηγώντας πως η υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία για ανάπτυξη.

Ομιλία Γενικού Εισαγγελέα κ. Γιώργου Σαββίδη στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του νέου Αρχηγού και Υπαρχηγού Αστυνομίας, στο Αρχηγείο Αστυνομίας


Είναι με ανάμεικτα συναισθήματα που παρευρίσκομαι στη σημερινή τελετή αφού μόλις χθες παρέδωσα το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως – ενός Υπουργείου που αγάπησα – και υπό τις αρμοδιότητες του οποίου συντεταγμένα μαζί, Υπουργείο και Αστυνομία, εργαστήκαμε προς όφελος της χώρας μας και των πολιτών της.

Ομιλία της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας Έμιλυ Γιολίτη στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του νέου Αρχηγού και Υπαρχηγού Αστυνομίας, στο Αρχηγείο Αστυνομίας


Είναι τιμή να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, υπό την νέα ιδιότητα μου αυτή της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως. Αναγνωρίζω τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη θέση με την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τίμησε, τον οποίο και ευχαριστώ, και ευελπιστώ στη συνεργασία μας για να αυξήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών, η οποία πάντοτε θα αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα του Υπουργείου μας, και για να αναζητήσω τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις για ένα ισχυρό κράτος δικαίου όπου οι πολίτες θα νιώθουν εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Προς τούτο, προσδοκώ και στη δική σας συνεργασία και πολύ σύντομα θα έχω συνάντηση με την ηγεσία της Αστυνομίας.

Την παράνομη και άναρχη αλιεία από την Τουρκία έθεσε στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ ο Κώστας Καδής

O

Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής συμμετείχε χθες, μέσω τηλεδιάσκεψης, στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ. Στο επίκεντρο των εργασιών τέθηκαν θέματα αλιείας και συγκεκριμένα η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια πιο βιώσιμη αλιεία στην ΕΕ.

Επίσκεψη Υπουργού Άμυνας στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και Φυλακισμένα Μνήματα

Επίσκεψη Υπουργού Άμυνας στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και Φυλακισμένα Μνήματα

Επίσκεψη στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης με ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με νέα περιστατικά της νόσου COVID-19

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με νέα περιστατικά της νόσου COVID-19

Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1,320 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 2 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.