23/5/13

Η Κύπρος κατατάσσεται πρώτη για 8η συνεχή χρονιά στην Ευρώπη στην ποιότητα των νερών κολύμβησης





Η Κύπρος κατατάσσεται πρώτη για 8η συνεχή χρονιά στην Ευρώπη

στην ποιότητα των νερών κολύμβησης

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων συναντήθηκε με την Επίτροπο Περιβάλλοντος 23/05/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα το πρωϊ συνάντηση με την Επίτροπο Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο κ. Υπουργός είπε τα εξής: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα στο Υπουργείο μας την Επίτροπο Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου, με την οποία είχαμε μια πάρα πολύ παραγωγική και δημιουργική συζήτηση.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προήδρευσε συνεδρίας του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος 23/05/2013

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων η πρώτη συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος με τις συντεχνίες και τις οργανώσεις εργοδοτών, υπό την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες 23/05/2013

Η Κυπριακή Κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στον αγώνα για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας μέσα από τη συνεχή ενίσχυση του νομικού πλαισίου της.

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε τον Υπουργό Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Υδάτων, Πληθυσμού, Κοινοτήτων και Τεχνών της Αυστραλίας 23/05/2013

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Υδάτων, Πληθυσμού, Κοινοτήτων και Τεχνών της Αυστραλίας, κ. Tony Burke. Τον κ. Burke συνόδευαν ο Ύπατος Αρμοστής της χώρας στην Κύπρο κ. Trevor Peacock και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 23/05/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα, στις Βρυξέλλες, κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. José Manuel Barroso. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Barroso προέβησαν σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε:

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας στη Μόσχα



O Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα στη Μόσχα με τον Ρώσο ομόλογο του κ. Sergey Shoigu. Ο κ. Φωτίου ενημέρωσε τον ομόλογο του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο. Συζήτησαν επίσης θέματα συνεργασίας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, με ιδιαίτερη έμφαση τις εξελίξεις στη Συρία, καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Speech of the Minister of Defence Mr Fotis Fotiou at the “European Security: Military and Political Approach” conference organized by the Russian Ministry of Defence in Moscow



Speech of the Minister of Defence Mr Fotis Fotiou
at the “European Security: Military and Political Approach” conference organized by the Russian Ministry of Defence in Moscow

Πέμπτη, 23/5/2013 8.00 μ.μ. Θα απευθύνει χαιρετισμό και θα κηρύξει την έναρξη του διήμερου λαογραφικού φεστιβάλ «Το Τζιβέρτι της Δερύνειας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Δερύνειας.




Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

             

Αναφορικά με ανακοίνωση του Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Συγγενών ΕΛ.Α-ΖΩ, ημερομηνίας 22/5/2013, στην οποία διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι «γίνονται διαβουλεύσεις μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Ογκολογικού Κέντρου Τραπέζης Κύπρου (ΟΚΤΚ) για να αναλάβουν το ΟΚΤΚ οι γιατροί ως επιχειρηματίες και να πωλούν μονοπωλιακά τις ογκολογικές υπηρεσίες στο κράτος», το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να διευκρινήσει τα ακόλουθα:

1.      

Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ «ΔΕΚΑ»

ΚΥΠΕ - Μαρία Φιλή - Ηβη Μιτσίδου Phillips - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 23/05/2013 09:57


1. Την ικανοποίησή του για τη θετική ανταπόκριση που είχε στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το αίτημα που παρουσίασε για στήριξη της Κύπρου, ώστε να ξεπεράσει τις σημερινές δυσκολίες, εξέφρασε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ο Πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες πολιτική δέσμευση για τη χορήγηση πρόσθετων κοινοτικών κονδυλίων στην Κύπρο.