23/11/12

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας 23/11/2012


Σε συνέχεια της χθεσινής δήλωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, ανακοινώνεται ότι επιτεύχθηκε σύγκλιση μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Τρόικα επί των προτάσεων για συνομολόγηση Μνημονίου δανειοδότησης της Κύπρου από τον Μηχανισμό Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ομιλία της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στην τελετή για τα εγκαίνια του έργου ανάπλασης της πλατείας και του πυρήνα της κοινότητας των Αγίων Βαβατσινιάς 23/11/2012

 

Με μεγάλη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίων Βαβατσινιάς για τέλεση των εγκαινίων ενός έργου που κατά την άποψή μου αποτελεί την αφετηρία για την περαιτέρω ανάπτυξη και τη μελλοντική πρόοδο της κοινότητας.

Ομιλία της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας και Προέδρου του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου κας Έλσης Χριστόφια στη συνέντευξη Τύπου για τα 14 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου 23/11/2012

Στα 14 χρόνια παρουσίας του το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση και θεραπεία του καρκίνου στην Κύπρο. Η ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, η ισότιμη παροχή των ποιοτικών του υπηρεσιών σε όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς και η συνεχής αναβάθμισή τους καθώς και η ανάπτυξη ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ασθένειας είναι μερικά από τα όσα έχει προσφέρει στην κοινωνία μας.

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη σε γεύμα εργασίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο με θέμα την ενεργειακή συνεργασία 23/11/2012

Κατ΄ αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρέσβη της Ελλάδας για την πρόσκληση που μου απηύθυνε, αλλά και να τον συγχαρώ για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης αυτού του γεύματος εργασίας το οποίο αποσκοπεί στην ανάδειξη του ιδιαίτερα σημαντικού τομέα της ενεργειακής συνεργασίας. Ενός τομέα που υπό τα σημερινά δεδομένα έχει τεράστιο αντίκτυπο όχι μόνο σε Κύπρο και Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πώληση χριστουγεννιάτικων δέντρων 23/11/2012

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος πληροφορεί το κοινό ότι από την Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου θα πωλούνται στο κοινό χριστουγεννιάτικα δέντρα στα ακόλουθα κέντρα πώλησης:

Πολιτιστική εκδήλωση της Πρεσβείας της Κύπρου στη Βιέννη 23/11/2012

Με την ευκαιρία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου πολιτιστική εκδήλωση στη Βιέννη, την οποία διοργάνωσε η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστρία σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και τον Σύνδεσμο Φιλίας Κύπρου – Αυστρίας.

Καταδίκη εταιρείας για παράβαση της περί Χημικών Ουσιών Νομοθεσίας 23/11/2012

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας προώθησε την ποινική δίωξη της εταιρείας POP LIFE ELECTRIC SHOPS LIMITED για παράβαση των διατάξεων της περί Χημικών Ουσιών Νομοθεσίας.

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων 23/11/2012

1. Εκτέλεση εργασιών για εγκατάσταση αγωγών αποχέτευσης στη Λάρνακα


Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας ανακοινώνει ότι, την περίοδο 26 Νοεμβρίου μέχρι 16 Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβανομένου Σαββάτου και Κυριακής, στη συμβολή της Λεωφόρου Μακαρίου με τη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και την οδό Γλαύκου Αλιθέρσης (φώτα τροχαίας) στη Λάρνακα, θα εκτελούνται εργασίες για εγκατάσταση αγωγών αποχέτευσης από το ΣΑΛ.

Ανακοίνωση των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων για προσπάθειες εκμετάλλευσης προσωπικών δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα 23/11/2012

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων πληροφορούν το κοινό ότι ουδεμία σχέση έχουν με άτομα τα οποία, επικαλούμενοι ότι εργάζονται στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, επικοινωνούν μέσω κινητών τηλεφώνων με το κοινό ζητώντας πληροφορίες σχετικά με προσωπικά στοιχεία.

Η Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της 19ης Νοεμβρίου 23/11/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή ενημέρωσε χθες την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της 19ης Νοεμβρίου. Η δρ Μαρκουλλή έλαβε μέρος στη συνάντηση της Επιτροπής εκ μέρους της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Βαρόνης Catherine Ashton.

Υπογραφή συμβολαίου για την ανέγερση του νέου Λυκείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' Δασούπολης 23/11/2012

Υπογράφηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού η σύμβαση για την ανέγερση – αντικατάσταση του Λυκείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' Δασούπολης, συνολικού ύψους €6.693.944,00 + Φ.Π.Α., η οποία θα χρηματοδοτηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία. Οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν σε 14 ημέρες το αργότερο και να ολοκληρωθούν σε 23 μήνες.

Αναφορά του Προεδρεύοντος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Σοφοκλή Φυττή στην Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού στη συνεδρία της ολομέλειας του Σώματος 23/11/2012

Τιμήσαμε την περασμένη Τρίτη την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού. Πριν από 23 χρόνια, στις 20 Νοεμβρίου 1989, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτέλεσε το έναυσμα για μια σειρά αποφάσεων και μέτρων με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών.

Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας στην τελετή απονομής του Μαύρου Μπερέ στους οπλίτες της 2012 Β’ΕΣΣΟ 23/11/2012

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, μετά την τελετή απονομής του Μαύρου Μπερέ στους νέους Μαυροσκούφηδες σήμερα στο Στρατόπεδο «Στέλιου Στυλιανίδη», προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη στην τελετή απονομής του Μαύρου Μπερέ στους Οπλίτες της 2012 Β’ ΕΣΣΟ 23/11/2012

Σας συγχαίρω για την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης σας και την απονομή του Μαύρου Μπερέ. Συγχαίρουμε τους γονείς και τις οικογένειες σας που σας ανέθρεψαν και είναι σήμερα μαζί μας για να σας καμαρώσουν όπως σας αξίζει.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 23/11/2012

Ευελπιστούμε ότι μέσα από τις δυσκολίες μπορούμε σιγά-σιγά να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να μπορέσουμε να πάμε μπροστά ως χώρα και ως λαός, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.