21/4/13

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη


Συμπληρώνονται φέτος 46 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της κατάλυσης της δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Επιμνημόσυνος λόγος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου στο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα του 1964 Δημήτρη Ν. Χάματσου στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας, στο Δάλι

Με βαθιά συγκίνηση βρισκόμαστε σήμερα συγκεντρωμένοι στον ιερό τούτο χώρο για να αποτίνουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στο ηρωικό παλικάρι της κοινότητας Ιδαλίου, τον αείμνηστο Δημήτρη Χάματσο, που σε ηλικία 18 ετών έπεσε μαχόμενος στην επική μάχη του Αγίου Σωζόμενου, στις 6 Φεβρουαρίου1964.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας μεταβαίνει στο Λουξεμβούργο 21/04/2013

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κα Αίγλη Παντελάκη μεταβαίνει, σήμερα, στο Λουξεμβούργο για να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου.

Ο Υπουργός Γεωργίας μεταβαίνει στο Δουβλίνο 21/04/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης μεταβαίνει, σήμερα, στο Δουβλίνο για να συμμετάσχει στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ιρλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ένατο Διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών περί επιβολής μέτρων στις συναλλαγές 21/04/2013

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης εξέδωσε χθες νέο διάταγμα, το ένατο, περί επιβολής προσωρινών περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης το οποίο επιφέρει τις ακόλουθες διορθωτικές τροποποιήσεις:

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη, χθες 21/04/201

Αυτή τη στιγμή χρειάζεται να υπάρχουν όραμα, συγκεκριμένες προτάσεις και προσαρμοστικότητα, έτσι ώστε να βελτιώνεται η όποια πρόταση έχει κατατεθεί για την οικονομία είπε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο Υπουργός Άμυνας μεταβαίνει στο Λουξεμβούργο 21/04/2013

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου θα μεταβεί αύριο στο Λουξεμβούργο για να συμμετάσχει στη Συνάντηση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, σε σύνθεση Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Απριλίου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο 21/04/2013

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί σήμερα για το Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες των Συμβουλίων Γενικών και Εξωτερικών Υποθέσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν αύριο.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, οι εξελίξεις που αφορούν στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, στη Σερβία καθώς και στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ θα γίνει και προετοιμασία της Συνόδου του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ "ΔΕΚΑ"

ΚΥΠΕ - Κυριακή Χριστοδούλου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 21/04/2013 09:50

1. Πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο η διαδικασία εξυγίανσης και διαχείρισης της Τράπεζας Κύπρου και σε αυτό το ζήτημα συμφωνεί και η Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ΥΠΟΙΚ Χάρης Γεωργιάδης μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Διοικητή, παρουσία και του Γενικού Εισαγγελέα. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε σχέση με το διορισμό του προσωρινού ΔΣ της Τράπεζας, κάτι που χαρακτήρισε σημαντικό βήμα προς την οριστική ομαλοποίηση της κατάστασης στο τραπεζικό σύστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες , η επικοινωνία των δύο ανδρών θα συνεχιστεί και σήμερα.