5/10/12

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στα εγκαίνια της 6ης Εξειδικευμένης Έκθεσης «Ιδανική Κατοικία 2012» 05/10/2012

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ικανοποίηση βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για τα εγκαίνια της 6ης έκθεσης «Ιδανική Κατοικία», μια έκθεση που έχει γίνει πλέον θεσμός και αγκαλιάστηκε από το ευρύ κοινό. Να υπενθυμίσω ότι η εξειδικευμένη αυτή έκθεση αποτελεί συνεργασία της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου και της εταιρείας "IMH CreativeSolutionsConsulting", δυο φορέων που, η μεν πρώτη ως ο πιο δυναμικός εκθεσιακός φορέας της Κύπρου, η δε δεύτερη ως ο μεγαλύτερος Οργανισμός πληροφόρησης στην κυπριακή αγορά, συναντώνται σε έναν τομέα που για τους Κύπριους είχε πάντοτε ξεχωριστή σημασία.


Ο τόπος μας σήμερα, αλλά και η Ευρώπη ολόκληρη, βρίσκονται σε μια δύσκολη καμπή της ιστορίας τους. Έχουμε να πάρουμε σημαντικές και καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον του τόπου στο προσεχές διάστημα. Αποφάσεις που θα στηρίζονται στο τρίπτυχο δημοσιονομική εξυγίανση, κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη. Μόνο έτσι η Κύπρος θα εξέλθει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα από την κρίση και θα ακολουθήσει τον δρόμο της ανάπτυξης.


Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί απόδειξη ότι, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που περνούμε σήμερα ως Κύπρος, έχουμε τη βούληση αλλά και την ικανότητα να βλέπουμε μπροστά με αισιοδοξία. Παρά τις δυσκολίες συνεχίζουμε να δημιουργούμε, να ενισχύουμε την ανάπτυξη και να θέτουμε τα θεμέλια για μέρες ευημερίας και προόδου. Και αυτό σε πείσμα όσων επιμένουν ότι δεν υπάρχει πια ελπίδα.


Η έκθεση «Ιδανική Κατοικία» αποτελεί τη μεγαλύτερη εξειδικευμένη έκθεση για την κατοικία που διεξάγεται στην Κύπρο. Διά μέσου της έκθεσης επιτυγχάνεται η ενημέρωση των πολιτών για τις τελευταίες εξελίξεις και προοπτικές που αφορούν στην κατοικία, ένα θέμα που λίγο ή πολύ ενδιαφέρει όλα τα κοινωνικά στρώματα. Ποικίλα εκθέματα και μεγάλη γκάμα προϊόντων από κυπριακές και ξένες εταιρείες εκτίθενται με στόχο τη διευκόλυνση των καταναλωτών, οι οποίοι δέχονται καθημερινά καταιγισμό μηνυμάτων και πληροφοριών που καθιστά, πολλές φορές, δύσκολη και χρονοβόρα την επιλογή και τη λήψη απόφασης για αγορές. Ο καταναλωτής μπορεί να δει και να ακούσει ιδέες, λύσεις και ευκαιρίες για το σπίτι του.


Τέτοιες διοργανώσεις μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά
, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, γιατί αφενός συμβάλλουν στη δημιουργία κινητικότητας στην αγορά και αφετέρου δίνουν την ευκαιρία στους καταναλωτές, δηλαδή το ευρύ κοινό, να βρίσκεται μαζί με τους επαγγελματίες των κλάδων σε έναν ενιαίο χώρο. Κατά συνέπεια, συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση συγκεκριμένων τομέων της οικονομίας, στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών επαφών και στην προώθηση ντόπιων προϊόντων και υπηρεσιών.

Θέλω να πιστεύω ότι η καθιέρωση της έκθεσης σε ετήσιο θεσμό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα ανάπτυξης, καθώς και το ζητούμενο των ημερών μας για οικονομική ανάκαμψη, όχι μόνον του τομέα της ανάπτυξης γης και των οικοδομών, αλλά και όλων των παρεμφερών υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στο θέμα κατοικία.
Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να σας διαβεβαιώσω ότι η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τη συμβολή και την προσφορά αυτής της δραστηριότητας στην ανάπτυξη, θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για στήριξη της εξειδικευμένης αυτής έκθεσης.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να συγχαρώ για ακόμη μια φορά την Αρχή Κρατικών Εκθέσεων και την εταιρεία "IMH" για τη διοργάνωση της έκθεσης «ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 201
2» και να τους ευχηθώ κάθε επιτυχία και συνεχή πρόοδο. Στους εκθέτες εύχομαι καλές επαφές και στους καταναλωτές επιτυχημένες επενδύσεις.