5/10/12

Εκδήλωση στο Τορόντο για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ και την 52η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας 05/10/2012

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, το Γενικό Προξενείο στο Τορόντο διοργάνωσε Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού με τον Κύπριο Βαρύτονο Κωνσταντίνο Γιαννούδη. Η εορταστική εκδήλωση με την οποία τιμήθηκε παράλληλα και η 52η επέτειος της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου, στο ιστορικό κτήριο Palais Royale του Τορόντο.

Στην εκδήλωση κύριος ομιλητής ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στο Τορόντο κ. Ιάκωβος Κιρακοσιάν, ο οποίος υπογράμμισε τις θετικές επιδόσεις της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, τις καθ
όλα άριστες σχέσεις της ΕΕ με τον Καναδά και τη συμβολή μας στην περαιτέρω προώθηση τους. Aναφερόμενος στο Κυπριακό, εξέφρασε την ελπίδα για δικαίωση και επανένωση της Κύπρου και την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων.

Κατά την εκδήλωση απηύθυναν
επίσης χαιρετισμούς ο Ομοσπονδιακός Βουλευτής κ. Jim Karygiannis, ο Βουλευτής της επαρχίας Οντάριο κ. Michael Prue, και η Δημοτική Σύμβουλος του Τορόντο κα Μary Frangedakis, οι οποίοι συγχάρηκαν την Κύπρο για την επιτυχή Προεδρία της ΕΕ, και τόνισαν ότι παρόλο που είναι μικρή χώρα έχει επιδείξει ιδιαίτερη συνέπεια και δραστηριότητα. Καταδίκασαν δε την Τουρκία για τη συνεχιζόμενη στρατιωτική κατοχή και ευχήθηκαν δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό το συντομότερο δυνατό.

Στην εκδήλωση παρέστησαν
, μεταξύ άλλων, η Αναπληρωτής Υφυπουργός Διεθνών Σχέσεων και Διευθύντρια Εθιμοτυπίας του Οντάριο κα Mary Shenstone, Βουλευτές, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη του Διπλωματικού Σώματος, ομογενειακοί παράγοντες, δημοσιογράφοι και φίλοι της Κύπρου. Aπέστειλαν επίσης χαιρετισμούς ο Πρωθυπουργός του Οντάριο κ. Dalton McGuinty και ο Δήμαρχος του Τορόντο κ. Rob Ford.