5/10/12

O Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυμπιών 05/10/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Γεωργίας, με τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Γεωργίου και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυμπιών, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι ενημερώθηκαν αναφορικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η δημιουργία κτηνοτροφικής ζώνης στην περιοχή Λυμπιών Β’. Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τη δημιουργία της ζώνης, όπως είχε παλαιότερα αποφασιστεί, με σκοπό τη μετεγκατάσταση βουστασίων και ποιμνιοστασίων που είναι εγκατεστημένα σε γεωργική ζώνη σε κοντινή απόσταση από τον υπεραστικό δρόμο Λευκωσίας – Λάρνακας.

Στη συνέχεια συζητήθηκε η εφαρμογή του σχεδίου αναδασμού σε γεωργική περιοχή στην κοινότητα Λυμπιών, η οποία άρχισε τον Οκτώβριο του 2007. Ο κ. Υπουργός είπε ότι διαδικαστικά στο παρόν στάδιο ετοιμάζεται το σχέδιο ενοποίησης και αναδιανομής με βάση το οποίο θα διαφανεί το απαιτούμενο συμπληρωματικό δίκτυο της περιοχής αναδασμού. Επίσης, πρόσθεσε ότι η περιοχή αναδασμού θα αρδευτεί από τον φράκτη Λυμπιών και ότι το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων σχεδιάζει την υδροδότηση της περιοχής με την εγκατάσταση σύγχρονου αρδευτικού δικτύου.

Τέλος, οι εκπρόσωποι αναφέρθηκαν στο αίτημά τους για δεντροφύτευση χαλίτικης γης. Ο κ. Αλετράρης είπε ότι στο πλαίσιο του αναδασμού θα μελετηθεί η δυνατότητα τοπιοτέχνησης και δεντροφύτευσης του χώρου που περιβάλλει το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και βρίσκεται σε χαλίτικη γη εντός της περιοχής αναδασμού.