5/10/12

O Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών Κύπρου 05/10/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης, είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Γεωργίας, με τον Πρόεδρο κ. Λάκη Πίγγουρα και μέλη του Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών Κύπρου, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι κατέθεσαν τις απόψεις τους για θέματα που αφορούν την προώθηση της βιολογικής γεωργίας στην Κύπρο. Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι οι απόψεις του Συνδέσμου έχουν τεθεί υπόψη του Τμήματος Γεωργίας σε σχέση με το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης, σημείωσε ότι το Συμβούλιο Βιολογικών Προϊόντων ενέκρινε για το 2012 διάφορες δράσεις, παρά το γεγονός ότι ένεκα της οικονομικής κρίσης ο προϋπολογισμός του έχει μειωθεί σημαντικά. Επιπρόσθετα, είπε ότι προς την κατεύθυνση της προώθησης της βιολογικής γεωργίας συνεχίζεται η λειτουργία της πιλοτικής μονάδας παραγωγής λαχανικών στην Αχέλεια και η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της συμμετοχής του Τμήματος Γεωργίας σε ευρωπαϊκό διακρατικό πρόγραμμα για κατάρτιση εκπαιδευτών σε θέματα βιολογικής γεωργίας
, και προωθείται καλύτερη αξιοποίηση της ιστοσελίδας του Τμήματος όσον αφορά στην πληρέστερη ενημέρωση για θέματα βιολογικής καλλιέργειας.

Τέλος, ο κ. Αλετράρης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ετοιμάζεται και αποστέλλεται ενημερωτικό υλικό για θέματα βιολογικής γεωργίας στη
μέση και δημοτική εκπαίδευση, καθώς και στις διαλέξεις που πραγματοποιούνται σε όλες τις πόλεις στο πλαίσιο των Σχολών Καταναλωτών του Συνδέσμου Καταναλωτών Κύπρου από καταρτισμένους λειτουργούς του Τμήματος Γεωργίας.