5/10/12

Πολιτιστική εκδήλωση στη Χάγη για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ 05/10/2012

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, πραγματοποιήθηκε στις 3/10/2012 στο θέατρο «Korzo» της Χάγης κονσέρτο για πιάνο, βασισμένο στο έργο του βραβευμένου Κύπριου συνθέτη Γιάννη Κυριακίδη, το οποίο διοργανώθηκε από κοινού με την Πρεσβεία της Κύπρου στη Χάγη.


Kατά τη διάρκεια της συναυλίας και ύστερα από σύντομο χαιρετισμό του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κύπρου στην Χάγη δρα Κυριακού Κούρου, η διακεκριμένη Ολλανδή πιανίστρια Saskia Lankhoorn παρουσίασε έργα για πιάνο και πολυμέσα του Γιάννη Κυριακίδη της τελευταίας εικοσαετίας, από το φοιτητικό έργο «Piano Movement» μέχρι το πρόσφατο έργο του «True Histories». Άλλα έργα που παρουσιάστηκαν ήταν το «Legerdemain» το «hYDAtorizon» και το «Politicus».


Στον χαιρετισμό του ο Πρέσβης της Κύπρου ανέφερε ότι η εκδήλωση αποτελεί μέρος των πολιτιστικών δρώμενων που πλαισιώνουν τις πολυποίκιλες δραστηριότητες της Κυπριακής Προεδρίας στην Ολλανδία. Επισήμανε ότι βρισκόμαστε στα μέσα του δρόμου, με πολλή προσπάθεια να έχει καταβληθεί στην άσκηση των καθηκόντων μας για μια επιτυχημένη Προεδρία, διαβεβαιώνοντας ότι αυτό θα συνεχιστεί τόσο στη Χάγη όσο και στη Λευκωσία, τις Βρυξέλλες και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο εκπροσωπούμε την ΕΕ.


Τη συναυλία παρακολούθησαν περί τα 140 άτομα, ανάμεσά τους Πρέσβεις, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Sang-Hyuan Song, ο Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ο Διευθυντής Πρωτοκόλλου του ολλανδικού Υπουργείου Εξωτερικών κ.κ. Jaap Werner και Govert Bijl de Vroe, αντίστοιχα, ο επικεφαλής του Πρωτοκόλλου του Δήμου της Χάγης κ. Mark Verheul και μέλη της ομογένειας.


Μετά από τη συναυλία ακολούθησε δεξίωση.