5/10/12

Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων 05/10/2012

τις 9 Οκτωβρίου κάθε χρόνο η ταχυδρομική οικογένεια γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων. Σαν τέτοια μέρα, στη Βέρνη της Ελβετίας το 1874, πριν από 138 χρόνια, 22 χώρες αποφάσισαν την ίδρυση της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (ΠΤΕ) με κύριο στόχο την κατάργηση των συνόρων για ελεύθερη διακίνηση και παράδοση των ταχυδρομικών αντικειμένων σε οποιοδήποτε σημείο της υφηλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα Κυπριακά Ταχυδρομεία διοργανώνουν διάφορες δραστηριότητες. Φέτος έχουν προγραμματιστεί τα ακόλουθα
:

·
Αιμοδοσία από το προσωπικό των Κυπριακών Ταχυδρομείων στα κατά τόπους Επαρχιακά Ταχυδρομικά Γραφεία.

·
Χρήση ειδικού αναμνηστικού συνθήματος για σήμανση της αλληλογραφίας από τις 8 – 12 Οκτωβρίου, 2012.

·
Ξεναγήσεις σχολείων στα Επαρχιακά Ταχυδρομικά Γραφεία και παρουσίαση του έργου των Κυπριακών Ταχυδρομείων από τις 8 – 12 Οκτωβρίου, 2012.

·
Εκδήλωση την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 στις 5:30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. στη Λευκωσία. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν τα πιο κάτω:

·
Βράβευση των μαθητών που πήραν τις πρώτες δέκα θέσεις παγκύπρια, σε Διεθνή Ταχυδρομικό Διαγωνισμό.

·
Απονομή του 1ου παγκόσμιου βραβείου «PMC Yehudi Menuhin Trophy» 2012, στον κ. Θεόδωρο Κακουλλή για τον σχεδιασμό του πιο δημοφιλούς μουσικού γραμματοσήμου, που εκδόθηκε μέσα στο 2011.

·
Απονομή του ειδικού πιστοποιητικού «Yehudi Menuhin Award Certificate» στα Κυπριακά Ταχυδρομεία για την έκδοση των πιο πάνω μουσικών γραμματοσήμων.