3/10/12

Βουλευτές – μέλη της Κ.Σ.ΟΑΣΕ μεταβαίνουν στα Τίρανα 03/10/2012

Οι Βουλευτές, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ.ΟΑΣΕ) κ.κ. Χρήστος Στυλιανίδης, Ανδρέας Καυκαλιάς και Σοφοκλής Φυττής, μεταβαίνουν αύριο στα Τίρανα, για να συμμετάσχουν στις εργασίες των Φθινοπωρινών Συναντήσεων της Συνέλευσης. Την αντιπροσωπία συνοδεύει η Πρώτη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Μαρίνα Αδαμίδου.

Στο πλαίσιο των Φθινοπωρινών Συναντήσεων, θα πραγματοποιηθεί Κοινοβουλευτική Διάσκεψη με γενικό θέμα «Προάγοντας τη Χρηστή Διακυβέρνηση και την Ενσωμάτωση ως Βάση για τη Σταθερότητα και την Ασφάλεια». Τα θέματα που θα απασχολήσουν τις τρεις ενότητες της Διάσκεψης είναι «Προαγωγή και Προστασία των Πολυεθνοτικών και Πολυπολιτισμικών Κοινωνιών στην Περιοχή του ΟΑΣΕ» , «Αντιμετωπίζοντας την Οικονομική Κρίση: Λιτότητα έναντι Ανάπτυξης» και «Ο Ρόλος των Μέσων Ενημέρωσης στην Προώθηση της Χρηστής Διακυβέρνησης».

Την εναρκτήρια συνεδρία της Διάσκεψης θα προσφωνήσουν ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Sali Berisha, η Πρόεδρος της Βουλής της χώρας κα Jozefina Topalli, ο Πρόεδρος της Κ.Σ. ΟΑΣΕ κ. Riccardo Migliori και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΑΣΕ κ. Lamberto Zannier, ενώ κατά τη λήξη των εργασιών την Κ.Σ.ΟΑΣΕ θα προσφωνήσει ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας κ. Edmond Panariti.

Ο κ. Στυλιανίδης θα συμμετάσχει, εξάλλου, ως μέλος του Προεδρείου της Κ.Σ.ΟΑΣΕ και επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας, στη συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης.